Σχεδιαστικά, το τηλέφωνο μοιάζει πολύ με τα Redmi Note 13 /13 Pro. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με την οθόνη μπροστά (Gorilla Glass 5) να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Μέσα στην οθόνη, υπάρχει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Είναι σχετικά χαμηλά τοποθετημένος αλλά κάνει καλά τη δουλειά του, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και για τη μέτρηση των καρδιακών παλμών. Η οθόνη είναι τεχνολογίας Amoled ανάλυσης 1.5Κ (2712x1080) υποστηρίζοντας ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Όπως και στα Redmi Note 13, έτσι και εδώ η Xiaomi σχεδόν «εξαφάνισε» τα bezel της οθόνης. Στη πράξη, αυτά είναι πραγματικά πολύ μικρά όντας ταυτόχρονα και αρκετά συμμετρικά στις τέσσερις πλευρές της οθόνης. Όσον αφορά στο refresh rate, μπορούμε να έχουμε την αυτόματη ρύθμιση, με το panel να εναλλάσσει το refresh rate ανάλογα με την εφαρμογή σε τιμές 30/60/90/120Hz. Μπορούμε πάλι να καρφώσουμε το refresh rate σε 60Hz ή και 120Hz. Στη δεύτερη περίπτωση η οθόνη τρέχει συνήθως στα 120Hz εκτός από κάποιες εφαρμογές (πχ Youtube, camera app, Netflix) που γυρνάει στα 60Hz.
Το panel προσφέρει υποστήριξη HDR και Dolby Vision, χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα και στο Netflix (το οποίο παίζει τα βίντεο σε Full HD ανάλυση). Μετρήσαμε μέγιστη φωτεινότητα της τάξης των 435 nits. Η μέγιστη φωτεινότητα στο auto brightness κάτω από ηλιακό φως φτάνει στα 826 nits. Σε περιβάλλον HDR, μετρήσαμε φωτεινότητα 1350nits σε παράθυρο μεγέθους 7% της οθόνης και 1045nits στο 100% της οθόνης. Η εταιρεία δίνει peak brightness της τάξης των 1800 nits, τιμή όμως που μπορεί να μετριέται σε ακόμα μικρότερο παράθυρο. Χρωματικά, έχουμε συνηθίσει το standard προφίλ να είναι αυτό που πετυχαίνει τα καλύτερα χρώματα. Εδώ όμως και σε αυτό το προφίλ η οθόνη είναι κάπως ψυχρή (θερμοκρασία χρώματος 7166 βαθμοί Κέλβιν) και τα χρώματα δεν είναι σωστά. Αλλάζοντας τη θερμοκρασία στο Warm, πετύχαμε 6675 βαθμού Κέλβιν και άριστα ρυθμισμένα χρώματα (με deltaE της τάξης του 1,2).
Η selfie κάμερα είναι τοποθετημένη μέσα στην οθόνη, πάνω και κεντρικά. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται και το οποίο λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο. Στη δεξιά πλευρά της συσκευή βρίσκουμε το power button και πάνω από αυτό βρίσκονται τα volume controls. Στο κάτω μέρος έχουμε το βασικό ηχείο, το οποίο σε συνεργασία με το ακουστικό παράγουν στερεοφωνικό ήχο. Συνολικά ο ήχος έχει ικανοποιητική ισχύ και καλή ισορροπία μεταξύ των δυο καναλιών. Επίσης στο κάτω μέρος συναντάμε τη θέση για τοποθέτηση των καρτών sim. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το γνωστό μας IrBlaster για τηλεχειρισμό συσκευών όπως air condition, τηλεοράσεις κτλ και ένα μικρόφωνο. Στη πλαστική πλάτη, βρίσκεται το τριπλό σύστημα καμερών παρέα με το LED flash.
Το τηλέφωνο τρέχει το Hyper OS 1, τη νέα γενιά skin της Xiaomi, που βασίζεται σε Android 14. Σε σχέση με το MIUI δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές ως προς την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα, ωστόσο η Xiaomi αναφέρει ότι το HyperOS είναι περισσότερο βελτιστοποιημένο. Η συσκευή πάντως έρχεται με αρκετό bloatware προεγκατεστημένο (games και εφαρμογές) τα οποία πάντως μπορεί κανείς να απεγκαταστήσει.
Το SoC που ενσωματώνει είναι ο MediaTek Dimensity 8300 Ultra. Πρώτη φορά συναντάμε το συγκεκριμένο επεξεργαστή, ο οποίος μάλιστα είναι και αρκετά «φρέσκος», καθώς ανακοινώθηκε από τη Mediatek στα τέλη του Νοέμβρη. Πρόκειται για ένα οχταπύρηνο SoC που κατασκευάζεται στα 4nm και προσφέρει πραγματικά υψηλές επιδόσεις. Διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex A715 με τον ένα να τρέχει έως τα 3,35Ghz και τους άλλους τρείς μέχρι τα 3,2Ghz, και άλλους τέσσερις Cortex A510 στα 2,2Ghz. Σε συνδυασμό με τα 12GB μνήμης LPDDR5X και τον UFS 4.0 αποθηκευτικό χώρο, πραγματικά το τηλέφωνο τρέχει τα πάντα πολύ άνετα. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει (Mali G615 MC6) είναι αρκετά ισχυρό, με επιδόσεις παραπλήσιες με αυτές του Adreno 730 το οποίο συναντάμε στον Snapdragon 8 Gen 1.
Δοκιμάσαμε αρκετά παιχνίδια και πραγματικά μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, με το τηλέφωνο μάλιστα να επιτρέπει σε συμβατούς τίτλους να τρέχουν στα 120fps (πχ Dead Cells, Titan Quest, TMNT Shredders Revenge). Γενικότερα το gaming είναι μια χρήση που θα εκτιμήσουν όλοι όσοι το αποκτήσουν. Όσα παιχνίδια δοκιμάσαμε παίζουν άνετα, ακόμα και το Genshin Impact (max ρυθμίσεις, 60fps). Κάτι άλλο που δοκιμάσαμε στη συσκευή είναι οι διάφοροι emulators που κυκλοφορούν για παιχνιδομηχανές όπως το PS2. Και εδώ το Poco X6 Pro τα καταφέρνει εξαιρετικά. Ο Dimensity 8300 Ultra που ενσωματώνει είναι ένα πραγματικά γρήγορος επεξεργαστής με γρήγορο GPU, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παίζουμε άνετα το God of War 2 του PS2 στον Aether SX2 σε 1080p ανάλυση (2.75x της βασικής), χωρίς μάλιστα να παρατηρούμε καθόλου throttling ακόμα και μετά από αρκετή ώρα gaming. Τα παιχνίδια του Android παίζουν επίσης άνετα χωρίς throttling. Για παράδειγμα, στο Diablo Immortals μπορεί κανείς να παίξει και με High settings (δε μας αφήνει να βάλουμε Ultra) στα 60fps και η θερμοκρασία του SoC δε ξεπερνά του 37-38 βαθμούς.
Για του λόγου το αληθές, δοκιμάσαμε και το Stress Test του 3D Mark Wild Life Extreme. Στη παρακάτω εικόνα βλέπετε το αποτέλεσμα δυο απανωτών runs του Stress Test. Αρχικά έχουμε ένα throttling της τάξης του 33,5%, με το σκορ να πέφτει από τους σχεδόν 3000 πόντους στους σχεδόν 2000, και τρέχοντας ξανά το ίδιο τεστ, οι επιδόσεις παραμένουν ίδιες για τα επόμενα 20 λεπτά (γύρω στους 2000 πόντους). Στη πράξη, το SoC μπορεί να διατηρεί επ' άπειρον υψηλές επιδόσεις, με τη Poco προφανώς να έχει ρυθμίσει έτσι το SoC ώστε να μην ανεβάζει ψηλά θερμοκρασίες (μέγιστη τιμή 39 βαθμοί μετά από 40 λεπτά συνεχούς benchmarking στα όρια). Αυτό που πιστεύουμε είναι πως το τηλέφωνο τρέχει σε μέγιστες επιδόσεις για λίγο μόνο στο 3D Mark, με τις πραγματικές του επιδόσεις στα παιχνίδια να είναι αντιστοιχούν στους περίπου 2000 πόντους, κάτι που άλλωστε παρατηρήσαμε και στο God of War 2 με τον AetherSX2 emulator του PS2.
Δεν είναι μόνο η GPU όμως ισχυρή αλλά και η CPU, με το σκορ του Geekbench να είναι υψηλό και στο single και στο multi core test (1255/4325), ενώ ενεργοποιώντας το performance mode της συσκευής, η CPU ανεβάζει και άλλο τις συχνότητές της και το σκορ ανεβαίνει λίγο ακόμα (1449/4599).
Όλα τα παραπάνω με €470 αν μη τι άλλο φαίνονται εντυπωσιακά. Και θα ρωτήσει κανείς πως γίνεται αυτό; Η Poco λοιπόν «έκοψε» budget στο τομέα των καμερών χρησιμοποιώντας ένα περισσότερο midrange setup σε σύγκριση πχ με αυτό που έχουν τα Redmi Note 13 Pro/Pro+. Βασικός αισθητήρας είναι ένας Omnivision ov64b40 στα 64MP, μεγέθους 1/2’’ πίσω από φακό διαφράγματος f/1.7.
UW Vs Main
UW Vs Main Vs 2x Digital Zoom
UW Vs Main
Υποστηρίζει auto focus και έχει οπτική σταθεροποίησ , ενώ δίνει φωτογραφίες στα 16MP. Η κάμερα είναι συμπαθητική τη μέρα και μπορεί να βγάλει όμορφες φωτογραφίες ενώ και το βράδυ μπορεί να πετύχει καλά αποτελέσματα, χωρίς όμως να ξεχωρίζουν.
UW Vs Main
UW Vs Main Vs 2x Digital Zoom
UW Vs Main
Δεύτερη κάμερα είναι μια ultrawide κάμερα στα 8MP χωρίς AF με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά soft και το δυναμικό εύρος περιορισμένο. Όταν το φως πέφτει, η ποιότητα των λήψεων μειώνεται.
UW Vs Main Vs 2x Digital Zoom
UW Vs Main Vs 2x Digital Zoom
Τέλος έχουμε μια macro στα 2MP με τις λήψεις που προσφέρει δύσκολα να χρησιμοποιούνται ακόμα και στα social media. Άλλωστε, μπορεί να πάρει πολύ καλύτερης ποιότητας, αντίστοιχες φωτογραφίες, με το βασικό φακό ρυθμισμένο σε 4x zoom. Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 4K/30fps με το βασικό αισθητήρα ενώ με τον ultrawide το βίντεο περιορίζεται σε 1080p30.
4K30 με τη βασική κάμερα
Το βίντεο από το βασικό φακό είναι συμπαθητικό, με έντονο oversharpening και κάπως μουντά χρώματα. Όσον αφορά στο βίντεο με τον ultrawide, αυτό είναι απλά επαρκές (τη μέρα).
1080p30 με την Ultrawide κάμερα
Η selfie κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα στα 16MP με fixed focus, ο οποίος τα καταφέρνει καλά για τη κατηγορία ενώ και το βίντεο που δίνει (1080p60) είναι ικανοποιητικό.
Selfie χωρίς/με portrait
Το Poco X6 Pro είναι σίγουρα ένα smartphone που θα βρει το κοινό του. Μοιράζεται αρκετά πράγματα με το Redmi Note 13 Pro 5G (πχ οθόνη, σχεδίαση, φόρτιση), και στοχεύει περισσότερο στις επιδόσεις αντί για τη κάμερα (που κάνει το Redmi). Και πραγματικά, σε αυτό που στοχεύει, τα καταφέρνει εξαιρετικά έχοντας επιδόσεις επιπέδου flagship.
Η οθόνη είναι σχεδόν άριστη, τα ηχεία τα καταφέρνουν εξαιρετική, η φόρτιση είναι γρήγορη και έρχεται με Android 14 (και όχι 13 όπως τα Redmi). Αν το gaming και οι επιδόσεις είναι αυτό που ψάχνετε από ένα smartphone, το Poco X6 Pro είναι η λύση για εσάς. Αν βέβαια σας ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογραφία, τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξετε αλλού για να βρείτε καλύτερες λήψεις στα ίδια χρήματα.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity