Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα έρευνα εξηγεί το φαινόμενο placebo

*
Οι πρόσφατες εξελίξεις στη νευροεπιστήμη έχουν ρίξει φως στο αινιγματικό φαινόμενο placebo, ιδιαίτερα στο ρόλο του στην ανακούφιση από τον πόνο. Πρωτοποριακή έρευνα έχει εντοπίσει μια συγκεκριμένη δίοδο του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν τα άτομα βιώνουν ανακούφιση από τον πόνο από placebo, ακόμη και χωρίς ενεργό φάρμακο. Αυτή η δίοδος περιλαμβάνει την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφαλικού φλοιού, της περιοχής της γέφυρας του εγκεφαλικού στελέχους και της παρεγκεφαλίδας. Η ανακάλυψη αυτού του νευρικού κυκλώματος ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη μη φαρμακολογικών θεραπειών για τον πόνο, προσφέροντας πιθανώς ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά φάρμακα για τον πόνο, όπως τα οπιοειδή. Αυτή η έρευνα όχι μόνο παρέχει μια βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου placebo, αλλά προσφέρει επίσης μια πολλά υποσχόμενη οδό για μελλοντικές θεραπευτικές παρεμβάσεις που αξιοποιούν την εγγενή ικανότητα του εγκεφάλου να ρυθμίζει την αντίληψη του πόνου με βάση τις προσδοκίες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*