Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Και όμως, οι ξηροί καρποί βοηθάνε στην απώλεια βάρους

*
Οι ξηροί καρποί, παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και θερμίδες, έχουν συσχετιστεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απώλειας βάρους. Μελέτες υποδεικνύουν ότι οι ξηροί καρποί μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Αυτό αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που μπορούν να αυξήσουν τον κορεσμό και να μειώσουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών ως μέρος μιας δίαιτας με περιορισμένες θερμίδες μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί συνδέονται με βελτιωμένη καρδιαγγειακή και μεταβολική υγεία, γεγονός που υποστηρίζει περαιτέρω την ένταξή τους σε μια υγιεινή διατροφή για τη διαχείριση του βάρους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο έλεγχος της μερίδας είναι βασικός, καθώς οι ξηροί καρποί είναι πυκνοί σε θερμίδες. Η ενσωμάτωση των ξηρών καρπών σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική θερμιδική πρόσληψη για να διασφαλιστεί ότι ευθυγραμμίζεται με τους στόχους απώλειας βάρους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*