Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Πάσχα με προσφορές και προτάσεις σε προϊόντα τεχνολογίας από COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 19 λεπτά πριν

Η Sony ρωτάει τους fans του PlayStation την άποψή τους για το Nintendo Switch 2

NEWS
  • 35 λεπτά πριν

Αλλαγή σχεδίων: Η σειρά Horizon Zero Dawn γίνεται… ταινία

NEWS
  • 2 ώρες πριν

Το Nintendo Switch 2 φέρεται να πιάνει τις επιδόσεις ενός mid range PC

NEWS
  • 3 ώρες πριν

Poco F7 Pro Review

REVIEWS
  • 4 ώρες πριν

Επίσημο: στις 12 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του gameplay για το Marathon της Bungie (video)

NEWS
  • 5 ώρες πριν

Voice actor κάνει tease το remake του original Resident Evil

NEWS
  • 6 ώρες πριν

Δραματική μείωση των αποκλειστικών τίτλων του PS5 σε σχέση με προηγούμενες γενιές

NEWS
  • 7 ώρες πριν

Χιλιάδες συνταγές μαγειρικής στην οθόνη του κινητού σας, εύκολα και απλά

NEWS
  • 8 ώρες πριν

Helldivers 2: Ο CEO της Arrowhead μιλάει για την χειρότερη περίοδο του παιχνιδιού και πώς την αντιμετώπισαν

NEWS
  • 16 ώρες πριν

Η Nintendo δυσκολεύτηκε πολύ σε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μετά το Wii U

NEWS
  • 19 ώρες πριν

Με το Verdansk, το Call of Duty Warzone επέστρεψε στην κορυφή των streaming charts

FREE GAMES
  • 20 ώρες πριν

Τι είναι τελικά αυτές οι ρίγες που βλέπουμε σε όλες τις πετσέτες;

NEWS
  • 22 ώρες πριν

Λουκέτο στη Ubisoft Leamington

NEWS
  • 23 ώρες πριν

Παίκτης κρασάρει το Super Mario Bros 2 και πετυχαίνει το ταχύτερο 2D Mario speedrun! (video)

NEWS
  • 06/04

Η NASA εντόπισε ένα περίεργο φαινόμενο στον Άρη

NEWS
  • 06/04

Κι όμως η Ελλάδα έχει εφαρμογή τύπου Google Maps για τις χιλιομετρικές αποστάσεις!

NEWS
  • 06/04

Νέο cartridge με arcade games του Neo Geo και κονσόλα ετοιμάζει η δημιουργός του Evercade

NEWS
  • 06/04

Πλέον όλοι μπορούν να φτιάξουν εικόνες σε στυλ Studio Ghibli με το GhatGPT

NEWS
  • 06/04

Το PlayStation φέρεται να σταμάτησε τη συνεργασία με τη Sweet Baby Inc. ακυρώνοντας διάφορα projects (video)

NEWS
  • 06/04

Ένα απομονωμένο σπίτι και δύο αδέρφια σε απόγνωση είναι το νέο σκηνικό του Bring Her Back της Α24 (trailer)

VIDEO NEWS
  • 05/04

Οι φίλοι της Marvel επιθυμούν διακαώς ο Doctor Doom να αντιμετωπίσει τον Thanos στο Avengers: Doomsday

NEWS
  • 05/04

Το Star Wars: Tales of the Underword μάς ξανασυστηνει τον υπόκοσμο του αγαπημένου σύμπαντος (trailer)

VIDEO NEWS
  • 05/04

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο μαγνητικό πεδίο της Γης

NEWS
  • 05/04

Έρχεται prequel του Killing Eve με πρωταγωνίστρια την Carolyn Martens

NEWS
  • 05/04

Ο πρωταγωνιστης του Iron Fist θέλει άλλη μια ευκαρία στο MCU

NEWS
  • 05/04

H Disney ακυρώνει την live action ταινία για το Tangled (Μαλλιά Κουβάρια) μετά την αποτυχία του Snow White

NEWS
  • 05/04

Shuhei Yoshida: «Το PlayStation θα πρέπει να πάψει να εστιάζει σε γραφικά αιχμής»

NEWS
  • 05/04

Έρχονται οι Emma Frost και Ultron στην επόμενη σεζόν του Marvel Rivals (trailer)

VIDEO NEWS
  • 05/04

Five Nights at Freddy’s 2: Teaser trailer με επανεμφάνιση του William Afton

VIDEO NEWS
  • 05/04

“Ο κόσμος πρέπει να αποδεχτεί τις αλλαγές” λέει ο artist του Donkey Kong Country για το νέο design του χαρακτήρα (trailer)

VIDEO NEWS
  • 04/04

Ο Showrunner της σειράς The Last of Us του HBO πιστεύει πως οι συνολικές πωλήσεις του GTA 6 θα έχουν ως μόνο ανταγωνισμό… τη Βίβλο

NEWS
  • 04/04

Φόβοι πως οι νέοι δασμοί του Trump θα εκτοξεύσουν τις τιμές των iPhone που θα φτάσουν τα 2300 δολάρια!

NEWS
  • 04/04

Η Nintendo εξηγεί γιατί το Nintendo Switch 2 δε θα μπορεί να αναπαράγει όλους τους τίτλους του πρώτου Switch στην εντέλεια

NEWS
  • 04/04

Digital Foundry: Το The Last of Us: Part II Remastered του PC τα πηγαίνει χειρότερα -αναλογικά- από την PS4 έκδοση! (video)

NEWS
  • 04/04

Μάθαμε ποια θα είναι τα GameCube games του Nintendo Switch Online στο launch του Nintendo Switch 2

NEWS
  • 04/04

Προσφορά: Μπορείς να αποκτήσεις τώρα δωρεάν ένα smartphone Redmi Note

NEWS
  • 04/04

Αυτή θα είναι η τιμή του Nintendo Switch 2 Welcome Tour demo

NEWS
  • 04/04

Νέα gameplay videos για τα Mario Kart World, Donkey Kong Bananza και άλλα Nintendo Switch 2 games

NEWS
  • 04/04

Πρώτα σημάδια αντίστασης κατά της νέας τιμολογιακής πολιτικής της Nintendo στα games του Switch 2

NEWS
  • 04/04

Επί του πιεστηρίου: Ακυρώνεται η έναρξη των προ- παραγγελιών του Nintendo Switch 2

NEWS
  • 04/04

Tsamba_Gamer: Mafia III: Definitive Edition, South of Midnight και άλλα δωρεάν games

FREE GAMES
  • 04/04

H Hori ανακοίνωσε Nintendo Switch 2 Camera σε μορφή Piranha Plant!

NEWS
  • 04/04

Χάος από παράπονα χρηστών στο Treehouse: Live του Nintendo Switch 2

NEWS
  • 04/04

Uncharted 4: Συνέντευξη με τον Arne Meyer

*
Στο πλαίσιο του ταξιδιού μας στη Ρώμη για το pre-launch event του Uncharted 4: A Thief’s End, είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Arne Meyer, τον υπεύθυνο του τομέα επικοινωνίας της Naughty Dog. O Meyer εργάζεται στο δημοφιλές studio από τον Ιούνιο του 2008 και είχε την ευθύνη της επικοινωνίας τίτλων όπως τα Uncharted 2: Among Thieves (2009), Uncharted 3: Drake’s Deception (2011), The Last of Us (2013), The Last of Us: Left Behind (2014), The Last of Us Remastered (2014), καθώς και της φετινής παραγωγής της εταιρείας, του Uncharted 4: A Thief’s End. Μιας και το κομμάτι του communication είναι αρκετά σημαντικό και για τη βιομηχανία του gaming, καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.



Enternity: Πόσο έχει αλλάξει η διαδικασία επικοινωνίας ενός videogame μέσα από την πορεία των ετών;
Arne Meyer: Οι πολλοί τρόποι επικοινωνίας σε βάζουν πλέον να κάνεις μια πολύ-επίπεδη προεργασία. Να ετοιμάσεις το έδαφος για να «πατήσει» το μήνυμα που θέλεις να μεταδώσεις προς το καταναλωτικό κοινό. Ο όγκος της πληροφορίας που έχουμε να διαχειριστούμε είναι αρκετά μεγαλύτερος και το βασικότερο όλων είναι να μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί προς το κοινό, να μπορούμε να ακούμε και να μεταφέρουμε το feedback του community πίσω στην ομάδα. Ένα σημαντικό challenge είναι να διαχειριστείς πλέον όλα τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας που έχεις στα χέρια σου και να μοιράσεις την πληροφορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα «δυνατό χαρτί» δεν αξίζει να το παίξεις από την αρχή, άλλες φορές παίζει ρόλο η επικαιρότητα, είναι πολλές οι παράμετροι.

E: Όσον αφορά στην επικοινωνία με το κοινό;
A.M.: Ως Naughty Dog δεν διαχειριζόμαστε αρκετά από τα καθημερινά θέματα επικοινωνίας, πχ. να απαντάμε σε ερωτήσεις που δεν έχουν να κάνουν με το παιχνίδι. Αυτό το κάνει η Sony. Περισσότερο η δουλειά μας είναι να μεταφέρουμε στον κόσμο όλα όσα έχει η ομάδα να τους δείξει. Φωτογραφίες, videos, συνεντεύξεις, πληροφορίες που έρχονται σταδιακά για ένα νέο project. Πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύουμε περισσότερο.

Ε: Επικοινωνιακά, πόσο βοηθούν διαδικασίες όπως η beta ενός τίτλου; Η beta του Uncharted 4 επηρέασε τον προγραμματισμό της δικής σας αρμοδιότητας;
Α.Μ.: Στη σημερινή εποχή που ο καθένας μπορεί να έχει ένα site, ένα blog, ένα YouTube channel και να μιλάει για το προϊόν σου, οφείλεις να παρακολουθείς τα πάντα. Εμείς κυρίως αναζητήσαμε από μία τέτοια διαδικασία (τη beta) τι ακριβώς συζητούσε ο κόσμος, τι ήταν σημαντικό για τον gamer σχετικά με το Uncharted 4.



E: Μπορείτε να μας δώσετε ένα δείγμα του πότε ξεκινάει το στρατηγικό πλάνο επικοινωνίας ενός τίτλου όπως το Uncharted 4;
Α.Μ.: Σαφώς και δεν ξεκινάμε κάτι με το που ανακοινώνεται. Για να φτάσουμε εκεί, γίνεται μια σχετική προεργασία. Επειδή έχεις να μεταφέρεις στο κοινό πάρα πολύ μεγάλο όγκο πληροφορίας (και σε διάφορες μορφές), πρέπει να διατηρείς ένα πλάνο, έναν σκελετό πάνω στον οποίο πατάς για να μπορείς να «χτίσεις» και τη σχετική στρατηγική. Συνήθως σε τόσο σημαντικές παραγωγές, η Naughty Dog ξεκινάει το πλάνο επικοινωνίας περίπου 6 μήνες πριν την ανακοίνωση, καταγράφουμε τι θέλουμε να ανακοινώσουμε και πότε και όλα έρχονται στη συνέχεια. Την πλήρη εικόνα για το τέλος της καμπάνιας επικοινωνίας ή τα peak της το γνωρίζουμε μερικούς μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση.

Ε: Θεωρείτε το gaming community αρκετά «σκληρό»; Πχ. αντιμετωπίσατε αρκετά παράπονα όταν ανακοινώθηκε η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού…
A.M.: Η ερώτηση αυτή «κολλάει» αρκετά με την πρώτη που μου κάνατε, σχετικά με το τι έχει αλλάξει. Στην περίπτωσή μας (δεν θέλω να μιλήσω γενικά), το θετικό για μας είναι ότι έχουμε «χτίσει» μια πολύ καλή συνεργασία με την κοινότητα. Οι gamers που είναι fans των τίτλων μας, έχουν δει τη δουλειά μας, γνωρίζουν ότι δεν αποφασίζουμε κάτι τόσο σημαντικό όσο η καθυστέρηση της κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού για ασήμαντο λόγο. Πάντα μία τέτοια ανακοίνωση συνοδεύεται από παράπονα, λογικό είναι ο κόσμος να ανυπομονεί για μια τόσο μεγάλη παραγωγή, αλλά, όπως σας είπα, τα πράγματα στην περίπτωσή μας είναι κάπως καλύτερα από άλλα studios και άλλα videogames.

E: Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σας.
A.M.: Το πιο δύσκολο είναι να είσαι ενημερωμένος ανά πάσα χρονική στιγμή για τα πάντα που συμβαίνουν γύρω από το παιχνίδι. Ακόμη και ως προς την πλευρά των media, παλαιότερα υπήρχαν μερικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, λίγες εφημερίδες, τώρα βλέπετε ότι η πληροφορία έρχεται από παντού. Πέραν της εσωτερικής πληροφόρησης και προγραμματισμού της δημοσίευσης όλων των ανακοινώσεών μας, είναι στο πρόγραμμά μας να ελέγχουμε και όσα γράφονται σε όλες τις πλατφόρμες, στο Facebook, στο Twitter, σε κάθε forum, στα blogs, στο Snapchat, παντού.

Διαβάστε επίσης
Uncharted 4 Rome Event: Photo Story
Στη Ρώμη για το Uncharted 4: A Thief's End
Uncharted 4: A Thief's End Review


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Naughty Dog

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*
Loading...