Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η χρόνια μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν υπογραμμίσει τη σημαντική επίδραση της χρόνιας μοναξιάς στην υγεία των ηλικιωμένων, ιδιαίτερα στην αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικό. Η χρόνια μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε 25% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού, και για όσους βιώνουν σταθερά υψηλά επίπεδα μοναξιάς, ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί έως και 56%. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία των κοινωνικών συνδέσεων και της ψυχικής ευεξίας στον ηλικιωμένο πληθυσμό. Είναι σημαντικό για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διεξάγουν επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις της μοναξιάς για να εντοπίσουν άτομα που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, είναι ένα κάλεσμα για δράση για τις κοινότητες και τις οικογένειες να ασχοληθούν περισσότερο με τους ηλικιωμένους, διασφαλίζοντας ότι έχουν την απαραίτητη κοινωνική υποστήριξη για να διατηρήσουν όχι μόνο την ψυχική τους υγεία αλλά και τη σωματική τους υγεία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*