Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Snowrunner Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Saber Interactive

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Focus Home Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Δύο χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του και το Snowrunner βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με την επανακυκλοφορία του τίτλου για τα συστήματα ψυχαγωγίας της τρέχουσας πλέον γενιάς. Δεν είναι ο πρώτος τίτλος που κάνει κάτι τέτοιο ούτως ώστε να εκμεταλλευτεί την σαφή τεχνολογική υπεροχή των συστημάτων της τρέχουσας γενιάς σε σύγκριση με την προηγούμενη, και είμαστε σίγουροι πως δε θα είναι και ο τελευταίος. Το Snowrunner λοιπόν και επίσημα για τα νέα συστήματα (και όχι μέσω backwards compatibility), καλεί για ακόμα μια εξόρμηση στη φύση. Κατά πόσο κάτι τέτοιο αξίζει, θα το αναλύσουμε παρακάτω.



Δε χρειάζεται να γίνουν ιδιαίτερες συστάσεις και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει και κάτι για να προλογίσεις. Το Snowrunner είναι ιδιαίτερα απλό ως προς το ζητούμενο: "Πήγαινε από το σημείο Α στο σημείο Β, φόρτωσε, και ξεφόρτωσε στο σημείο Γ". Ακούγεται εξαιρετικά απλό και θεωρητικά όντως, είναι. Το πρόβλημα είναι ότι ανάμεσα στα προαναφερθέντα σημεία, το οδόστρωμα, ή η έλλειψη αυτού, είναι που αλλάζει τα πράγματα τελείως. Στο Snowrunner τα όποια όνειρα της νωχελικής οδήγησης στην άσφαλτο, με το φορτηγό να κάνει χιλιόμετρα και τον δρόμο να μην τελειώνει δεν έχουν καμία θέση. Εδώ τα 5 χιλιόμετρα θεωρούνται άθλος, δεδομένου ότι η άσφαλτος καλύπτει από ελάχιστη ως πρακτικά ανύπαρκτη έκταση. Και όσο προχωράει κανείς, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.



Σίγουρα, ο τίτλος δεν πετάει τους παίκτες στα βαθιά από την πρώτη στιγμή, και όσοι είναι καινούριοι στον κόσμο του θα έχουν πολλές ευκαιρίες να μάθουν τους βασικούς μηχανισμούς μέσα από tutorials και on-screen guides. Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο βαθμός δυσκολίας από ένα σημείο αρκετά νωρίς ανεβαίνει κατακόρυφα και εκεί είναι το σημείο που κανείς καταλαβαίνει αν πραγματικά του αρέσει όλο αυτό σαν concept. Γιατί αν ήμασταν πολύ ρηχοί θα λέγαμε ότι είναι ένας τίτλος που πρακτικά ποντάρει πάνω στα physics της λάσπης, του χιονιού και του πάγου, και το πως θα συμπεριφερόταν ένα όχημα πάνω σε αυτά, κατά προτίμηση φορτηγό. Είναι τόσο απλό. Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία, και γύρω από αυτό περιφέρονται οι αποστολές που ανατίθενται στους παίκτες και τους βάζουν να μεταφέρουν τόνους εμπορευμάτων από τη μία άκρη του χάρτη στην άλλη, στην λάσπη και το χιόνι.



Κατά τα άλλα η έκδοση που κυκλοφορεί για PlayStation 5 και Xbox Series X|S προσφέρει όχι μόνο βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα, αλλά και το μέχρι στιγμής περιεχόμενο συγκεντρωμένο. Στην πραγματικά μεγάλη ποικιλία από χάρτες τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε 4Κ και 60 καρέ το δευτερόλεπτο, αν και γενικότερα μιλώντας ο οπτικός τομέας δεν είναι κάτι που θα θυμάται κανείς για χρόνια, παρά την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει σε κάποια σημεία. Οι χρόνοι φόρτωσης είναι προφανώς πολύ καλύτεροι και γενικότερα η απόκριση είναι πολύ καλή. Παραδόξως κάποια πράγματα παραμένουν, όπως το γεγονός ότι ο χειρισμός της κάμερας είναι εξαιρετικά άβολος, ή το περιστασιακό bug, αλλά μέχρι εκεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο PlayStation 5 γίνεται χρήση του haptic feedback, αλλά χωρίς να είναι μια από τις υλοποιήσεις που κάνουν τη διαφορά.



Το οποίο αν μη τι άλλο βοηθάει πολύ στο να αναδείξει την δουλειά που έχει γίνει. Ο κύκλος του gameplay του μπορεί να ακούγεται βαρετός, και για κάποιους μπορεί όντως να είναι, αλλά όσοι κάνουν το βήμα θα βρουν στο Snowrunner μια ιδιότητα που δύσκολα βρίσκεις με άλλους τίτλους. Η αίσθηση που προσφέρει είναι πραγματικά μοναδική και μπορεί να βάλει τον παίκτη έστω και για λίγο στη θέση αυτού που σε έναν βαθμό εξομοιώνει. Η κάθε διαδρομή είναι γεμάτη κινδύνους και "πονοκεφάλους", αλλά αυτό είναι που κάνει την εκπλήρωσή της τόσο πιο ικανοποιητική. Σίγουρα, δεν είναι για όλους, αλλά για όσους γνωρίζουν και όσους κάνουν το βήμα, είναι πραγματικά καλό. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*