Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony PlayStation Pulse Elite Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μετα τα Pulse Explore που μας άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα, έφτασαν στην Ελλάδα και τα Sony PlayStation Pulse Elite, τα οποία είναι πραγματικά εξαιρετικά.

Στα τέλη της χρονιάς που πέρασε η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation Portal παρέα με τα PlayStation και τα Pulse Elite ακουστικά, τα οποία χρησιμοποιούν το PlayStation Link πρωτόκολλο επικοινωνίας. Το PlayStation Portal έφτασε στην Ελλάδα αρχές του 2024 αλλά έπρεπε να περιμένουμε να φτάσει Μάρτιος για να έρθουν τα Pulse Explore στα μέρη μας, ενώ μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα over the ear Pulse Elite. Για τα Explore έχετε ίσως διαβάσει την παρουσίασή μας. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα Elite, τα οποία είναι οικονομικότερα από τα Explore στα €149!




Τα ακουστικά έρχονται σε ένα μεγάλο κουτί το οποίο περιλαμβάνει τα ίδια τα ακουστικά, καλώδιο φόρτισης type-C USB, το USB dongle για χρήση της τεχνολογίας Playstation Link αλλά και μια βάση φόρτισης που μπορεί κανείς να βιδώσει ακόμα και στο τοίχο, ώστε κρεμώντας τα ακουστικά, να  με το Playstation 5. Αυτή η βάση στήριξης κουμπώνει στο εσωτερικό της εξωτερικής στεφάνης σε ένα ειδικό σημείο με pins, ενώ η ίδια διαθέτει θύρα type-C usb ώστε τα ακουστικά να φορτίζουν. Μπορεί κανείς βέβαια να στερεώσει τη βάση σε τοίχο ή άλλη λεία κάθετη επιφάνεια όχι απαραίτητα με βίδες αλλά με ταινία διπλής όψης. Χρήσιμο σίγουρα, αλλά οι περισσότεροι μάλλον δε θα το κάνουν.



Τα ίδια τα ακουστικά ακολουθούν μια αν μη τι άλλο, φουτουριστική σχεδίαση, συνδυάζοντας λευκό και μαύρο χρώμα, αν και γενικότερα η σχεδιαστική τους φιλοσοφία ακολουθεί αυτή των Pulse 3D. Δε διαθέτουν επεκτεινόμενη στεφάνη, όμως στο εσωτερικό της εξωτερικής, υπάρχει μια ακόμα λαστιχένια που προσαρμόζεται στη κορυφή του κεφαλιού κάθε χρήστη. Γενικότερα, με το που τα φορά κανείς, τα νοιώθει να προσαρμόζονται τόσο στο κεφάλι όσο και στα αυτιά σχετικά εύκολα. Τα ear cups στηρίζονται στις δυο άκρες της στεφάνης, η οποία επεκτείνεται ελαφρώς έξω από τα ίδια τα cups.



Από πλευράς πλήκτρων, έχουμε το power button που είναι και pair button στη μια άκρη της δεξιάς πλευράς ενώ στην άλλη είναι τα δυο πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης ήχου. Ανάμεσά τους, βρίσκεται η παραδοσιακή θύρα Type-C για τη φόρτιση και μια mini jack για όσους θέλουν να τα λειτουργήσουν ενσύρματα, συνδέοντάς τα με το Dualsense. Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται το μικρόφωνο, το οποίο μπορεί να επεκταθεί και να ξαναγυρίσει στη θέση του, με ένα mute πλήκτρο στην άκρη το οποίο όταν πατηθεί, ανάβει ένα κόκκινο led. Όσον αφορά στα ίδια τα ear cups έχουν μια σχετικά μικρή ελευθερία κινήσεων ενώ και ο χώρος τους είναι ικανοποιητικός ώστε να χωρέσουν μέσα τα αυτιά των περισσοτέρων.



Τα Pulse Elite μπορούν να συνδεθούν είτε μέσω Bluetooth, είτε μέσω του Playstation Link πρωτοκόλλου, τόσο με το PS Portal όσο και με PS5/PC εφόσον τοποθετηθεί το dongle στο PS5/PC. Επίσης, μπορούν να είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα με δυο συσκευές, μια Bluetooth και μια PS Link και να αναπαράγουν ήχο και από τις δυο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κανείς να παίζει ένα παιχνίδι στο PS5 και εφόσον κάποιος τον καλέσει στο κινητό, να απαντήσει στη κλήση και να μιλάει, ακούγοντας ταυτόχρονα τον ήχο του παιχνιδιού. Επίσης, θυμούνται αρκετές συσκευές και μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιεί και στο κινητό και στο tablet (εναλλάξ) χωρίς να χρειάζεται ξανά pairing. Όσον αφορά στην αυξομείωση της έντασης του ήχου, αυτή αφορά μόνο τη πηγή Playstation Link και όχι αυτή του Bluetooth.



Μέσω Bluetooth, τα ακουστικά δε κάνουν κάτι εξαιρετικό καθώς στα games υπάρχει latency, όμως μέσω του PS Link είναι σαν να έχει κανείς συνδεδεμένα ενσύρματα ακουστικά. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και μπορεί κανείς να απολαμβάνει το gaming. Είτε τα δοκιμάσαμε στο PS5 είτε στο PC, ο ήχος που ερχόταν στα ακουστικά ήταν απόλυτα συγχρονισμένος με την εικόνα. Το παράπονό μας είναι ότι επειδή το dongle είναι USB Type-A, στο slim PS5 υποχρεωτικά συνδέεται στη πίσω πλευρά του, δυσκολεύοντάς μας να πατήσουμε το πλήκτρο που έχει πάνω για το συγχρονισμό με τα ακουστικά. όποιος έχει μόνο PS5 βέβαια, δε πρόκειται να χρειαστεί να το πατήσει ποτέ. Όμως στη περίπτωση που κάποιος έχει και PS Portal και θέλει να χρησιμοποιεί τα ακουστικά εναλλάξ στις δυο συσκευές, τα πράγματα περιπλέκονται κάπως. Το PS Link πλήκτρο που έχουν τα Pulse Elite έχει το ενδιαφέρον του με την έννοια ότι μας επιτρέπει να κάνουμε μερικές παραπάνω λειτουργίες. Με απλό πάτημα κάνουν pair με κάποια συσκευή (Bluetooth ή PS Link). Με παρατεταμένο πάτημα γίνεται η εναλλαγή της συσκευής και με τριπλό πάτημα εμφανίζεται το μενού ήχου του PS5 μέσω του οποίου έχουμε δυνατότητα να ρυθμίσουμε το equalizer. Είναι το μοναδικό “software” που υπάρχει διαθέσιμο για τα ακουστικά. Να σημειώσουμε επίσης πως το PS5, όταν συνδέονται τα ακουστικά σε αυτό, μας δίνει και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε και τον 3D ήχο.



Όσον αφορά τώρα στην εναλλαγή μεταξύ δυο PS Link συσκευών, πχ PS Portal και PS5 με το dongle, όπως αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν κάποια προβλήματα. Κάνοντας τη διαδικασία από την αρχή, εκκινούμε το PS5 και μετά αφαιρούμε τα ακουστικά από τη θήκη τους. Το PS5 βγάζει ειδοποίηση ότι βρήκε τα ακουστικά αλλά πρέπει να πατήσουμε το PS button και να επιλέξουμε τη σύνδεση. Στη συνέχεια ανοίγουμε το PS Portal και για να συνδέσουμε τα ακουστικά με αυτό, κρατάμε πατημένο το PS Link πλήκτρο των ακουστικών μέχρι να ακούσουμε το beep, οπότε τα ακουστικά αποσυνδέονται από το PS5 με το portal να μας βγάζει ειδοποίηση ότι είδε τα Pulse Explore και να πατήσουμε το δικό του PS Link πλήκτρο. Αφού το κάνουμε, ο ήχος μας έρχεται πλέον από εκεί, όπου μάλιστα τα ρυθμιστικά ήχου των ακουστικών αυξομειώνουν τον ήχο στα ακουστικά, χωρίς να αλλάζουν την ένταση του ήχου που στέλνει το PS Portal. Οπότε αν αυτό είναι ρυθμισμένο στην ελάχιστη, δε θα ακούτε τίποτα! Και ας πούμε ότι κλείνουμε το PS Portal και θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε στο PS5 πάντα φορώντας τα ακουστικά. Το PS5 εμφανίζει μήνυμα ότι βρέθηκαν τα Pulse Explore όμως πρέπει να προλάβουμε να πατήσουμε το PS Button στο Dual Sense για να τα ενεργοποιήσουμε. Αν δε τα καταφέρουμε μέσα σε 5-6 sec, θα πρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο στο dongle για να γίνει η σύνδεση. Προφανώς το παραπάνω παράδειγμα δεν είναι κάτι που αφορά τους περισσότερους χρήστες, όμως για όσους έχουν και PS Portal και PS5, οι οποίοι σίγουρα θα θελήσουν να τα αποκτήσουν καθώς το Portal δε δέχεται άλλα ασύρματα ακουστικά, υπάρχει αυτή η δυσκαμψία όσον αφορά στη μεταφορά του ήχου από μια συσκευή σε άλλη.



Πως όμως παίζουν τα ακουστικά; Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η μέγιστη ένταση θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, το αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας θα ενθουσιάσει το χρήστη, είτε ακούει κανείς μουσική είτε, κυρίως, παίζει παιχνίδια. Χρησιμοποιούν planar οδηγούς που δε τους συναντάμε σε αυτά τα χρήματα, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Τα μπάσα ακούγονται εξαιρετικά, χωρίς όμως αυτό να βγαίνει εις βάρος των μεσαίων συχνοτήτων με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Ο ήχος είναι έντονος και δυνατός, καθαρός και ξάστερος και απόλυτα συγχρονισμένος μεταξύ των δυο ακουστικών. Γενικότερα, από πλευράς ποιότητα ήχου, σίγουρα είναι μεταξύ των καλύτερων ακουστικών της αγοράς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι που κοστίζει €150. Βέβαια, λόγω σχεδίασης και μεγέθους, δεν είναι ακουστικά που θα επιλέξει κανείς να χρησιμοποιεί εκτός σπιτιού με τη φορητή του συσκευή, αν και λόγω της μεγάλης αυτονομίας και αυτό θα ήταν εφικτό. Γενικά όμως, αξίζουν με το παραπάνω τα χρήματά τους και αποτελούν μια άριστη επιλογή για χρήση τόσο στο PS5 όσο και στον υπολογιστή. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Άνετα στη χρήση
  • Ταυτόχρονη ακρόαση από δυο συσκευές (PS5/PS Portal ή PC και Bluetooth συσκευή).
  • Μηδενικό latency στα games με το Dongle
  • Εντυπωσιακά καλός ήχος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το μικρόφωνο δεν ενθουσιάζει
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*