Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επίσημο: Αυτό είναι το PS5 Pro και έρχεται σε τιμή €800! (video)

*
Τελικά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και εικασίες των τελευταίων ημερών, ο αρχιτέκτονας του PS4 και του PS5, Mark Cerny "ανέβηκε επί σκηνής" για να παρουσιάσει το PS5 Pro, το καινούργιο, αναβαθμισμένο μοντέλο της κονσόλας νέας γενιάς της Sony. Ο Cerny ξεκίνησε την παρουσίαση με μια αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του υπάρχοντος μοντέλου.



Ο Cerny στάθηκε στο πως παρουσιάστηκε αρχικά το PS5 και τι προσέφερε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την τεχνολογία του και τα γραφικά που υποστήριζε, αλλά και τα του ήχου με το Tempest 3D audio. Στάση έγινε και στο DualSense Controller και στα ειδικά του χαρακτηριστικά που άλλαξαν το gaming στην κονσόλα της Sony. Οι developers ζήτησαν -όπως σημείωσε- περισσότερη ιπποδύναμη και κάπως έτσι είχαμε και τις δύο διαφορετικές απεικονίσεις στα περισσότερα games, το Fidelity Mode (30fps) και το Performance Mode (60fps).



Η λύση στο ζήτημα αυτού του «χαμηλώματος» των γραφικών για τα 60fps θα λυθεί με το PS5 Pro. Η GPU της νέας κονσόλας είναι μεγαλύτερη και κάνει render 45% ταχύτερα. Το ray tracing έχει εξελιχθεί και προσφέρεται σε πολλαπλάσιες ταχύτητες, ενώ αναφέρθηκε και το PSSR που είναι μια τεχνική AI-driven για το upscaling. Το PS5 Pro παρουσιάστηκε να «τρέχει» το The Last of Us: Part II και οι συγκρίσεις με το PS5 στο Fidelity mode ήταν σημαντικές. Στη συνέχεια είδαμε το Marvel’s Spider-Man 2 και το Ratchet & Clank: Rift Apart.



Στο Performance Mode και τα 60fps, φαίνεται πως το PS5 Pro προσφέρει μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε όλα τα επίπεδα και λιγότερη θολούρα. Στο Horizon Forbidden West είδαμε βελτιώσεις στα γραφικά και τα οπτικά εφέ και τους φωτισμούς, αλλά και τη λεπτομέρεια στα πρόσωπα των χαρακτήρων. Στο Ray Tracing, ο Cerny σημείωσε το πόσο καλύτερα θα «τρέχουν» τα games στο PS5 Pro και το πόσο καλύτερες αντανακλάσεις θα έχουμε, δείχνοντας τίτλους όπως το Gran Turismo.



Ο Cerny έκλεισε αναφέροντας πως είναι η πιο δυνατή κονσόλα που έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα και παρουσίασε το σασί της που ήταν αυτό που είχε διαρρεύσει, δηλαδή το σχέδιο του PS5 Slim με τις τρεις γραμμές στο κεντρικό τμήμα των καλυμμάτων.  Η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου 2024 και η τιμή του ορίστηκε στα €799,99 για τις μεγάλες αγορές (ίσως στην Ελλάδα το δούμε και λίγο παραπάνω). Θα είναι συμβατό με όλα τα περιφερειακά του PS5 και στην τιμή δεν περιλαμβάνεται Blu-ray drive, το οποίο μπορείτε να πάρετε από το τωρινό σας PS5 Slim. Οι προ-παραγγελίες για το PS5 Pro θα ανοίξουν στις 26 Σεπτεμβρίου.


Λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης ανακοινώθηκαν τα πρώτα PS5 Pro Enhanced games, ενώ η Ampere Analysis προβλέπει ότι οι πωλήσεις της νέας κονσόλας θα φτάσουν στα επίπεδα του PS4 Pro. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • LORDSNAKE
    • Εντάξει μιλάμε για το ανέκδοτο της ημέρας. 800€ λέει;;; Ρε εκεί στη SONY πάτε καλά;;;;; Τι πίνετε και δεν μας δίνετε.
      Δηλαδή ζητάτε 800€ για μία κονσόλα η οποία είναι ελαφρώς δυνατότερη από το απλό PS5.
      Με το PS5 PRO θα παίζει ακριβώς τα ίδια παιχνίδια με το Original PS5, και θέλουν για το PRO 800€. ΣΟΒΑΡΆ ΤΏΡΑ ΡΕ SONY;;;;
      Δηλαδή SONY σε πιο κοινό ακριβώς απευθύνεσαι με το PS5 PRO ας πούμε?
      Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι με βάση την τιμολόγηση του PS5 PRO η SONY κατάφερε να κάνει ένα μηχάνημα να πάει άπατο μόνο και μόνο από την τιμή του.
      Εντάξει από δω και πέρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον, το τι έχει να γίνει με το PS5 PRO και το ΑΝ θα πουλήσει έστω και τα μισά κομμάτια που πούλησε το PS4 PRO! Που σημειωτέον έτσι, κόστιζε 409€

      Και μία έξτρα σκέψη μου τώρα!!
      Αν δηλαδή η SONY κοστολογεί τώρα 8 κατοστάρικα το PS5 PRO, τι θα γίνει όταν θα αλλάξουμε γενιά και θα βγει το PS6……….
      Πόσα χρήματα θα θέλει για το 6;;;;

    • mysterious
    • Με 800 ευρώ ούτε ο Ελον Μασκ δεν το αγοράζει.Τοσο δε θα έπρεπε να αξίζει το PS6,το PS10 και θα αξίζει η αναβάθμιση του PS5 και μάλιστα χωρίς blue ray;μακάρι να χαντακωθει στις πωλήσεις εκτός κι αν υπάρχουν τόσοι ηλίθιοι και που 2000 ευρώ να κόστιζε θα το αγόραζαν.

    • Alias
    • Δηλαδή μαζί με blu ray player παμε στο χιλιάρικο. Για μια κονσόλα... Αυτα γινονται οταν δεν υπαρχει ανταγωνισμος

*