Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ampere Analysis: Παρά την υψηλή τιμή, το PS5 Pro θα πουλήσει σχεδόν όσο και το PS4 Pro

*
Η εταιρεία ερευνών Ampere Analysis αναμένει ότι παρά την τιμή του, οι πωλήσεις του PS5 Pro θα κυμανθούν στο ίδιο επίπεδο με εκείνες του PS4 Pro.

“Η τιμή του PS5 Pro θα αποτελέσει αναπόφευκτα αντικείμενο για πολλά σχόλια”, δήλωσε ο Piers Harding-Rolls, research director για games στην Ampere Analysis. “Η διαφορά τιμής ανάμεσα στο PS5 και στο PS5 Pro είναι μεταξύ 40 και 50%, που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη διαφορά ανάμεσα σε PS4 και PS4 Pro τότε”.


Η εταιρεία ερευνών αναμένει ότι θα πουληθούν περίπου 1,3 εκατομμύρια PS5 Pro μέσα στο παράθυρο κυκλοφορίας της κονσόλας τη στιγμή που το αντίστοιχο νούμερο για το PS4 Pro το 2016 ήταν 1,7 εκ. Οι συνολικές πωλήσεις του PS4 Pro βρίσκονται στα 14,5 εκ. συστήματα, δηλαδή αντιστοιχούν στο 12% του συνόλου των PS4 που έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών. Προβλέπεται ότι το PS5 Pro θα έχει περίπου την ίδια δυναμική και υποστηρίζεται πως ως το 2029 θα έχει πουλήσει γύρω στις 13 εκ. μονάδες.

«Η τιμολόγηση του PS5 Pro αντανακλά την προσαρμοσμένη στρατηγική της Sony για την προστασία του περιθωρίου εσόδων της, τον πληθωρισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας και την έλλειψη άμεσου ανταγωνιστή για αναβαθμισμένη κονσόλα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά (όπου η Microsoft ετοίμαζε το Xbox One X)», συμπλήρωσε ο Harding-Rolls.

«Η έλλειψη ανταγωνισμού σημαίνει ότι είναι ευκολότερη η απόφαση για τη Sony να πουλάει με υψηλότερη τιμή για να προστατεύσει τα υπάρχοντα περιθώριά της. Για τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές του PS5, η βασική έκδοση θα αντιπροσωπεύει το σημείο με τη μεγαλύτερη αξία».


Σας θυμίζουμε ότι ανακοινώθηκαν και τα πρώτα PS5 Pro Enhanced games. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • LORDSNAKE
    • Αμφιβάλλω πραγματικά αν θα πιάσει το 13% όπως λέει το άρθρο. Ούτε μία στο εκατομμύριο πιστεύω δεν θα πιάσει τις πωλήσεις το PS4 PRO.
      Βέβαια, επειδή μιλάμε για τη μάζα και επειδή ο κόσμος χειραγωγείται εύκολα, παίζει όντως και να πουλήσει πράγματι όπως το PS4 PRO. Aλλά ναι. Τότε έχουμε να κάνουμε απλά με προβατοποιημένο κοινό, όπως στις αρχές του PS5 που υπήρχαν κάτι κορόιδα που έδιναν 1000 και 1.500€ για να αγοράσουν ένα PS5.........ντάξει!

    • Xionomiaou
    • Αμφιβάλλω ότι θα πουλήσει παραπλήσια με το PS4 pro. Δεν νομίζω πως θα πείσει σε τέτοια τιμή τον κόσμο (τουλάχιστον της Ευρωπης) ο οποίος έχει φουλ οικονομικά προβλήματα. Η τιμή ξεφεύγει πια και κανένας γονιός δεν θα αγοράσει 650-700 ευρώ (το λιγοτερο) κονσόλα στο παιδί του. Οπότε μένει το κοινό των άνω των 25 που είναι πολύ μικρότερο σε αριθμό και πολύ πιο casual σε gaming συνήθειες.

*