Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Undisputed Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Steel City Interactive

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Deep Silver

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Undisputed
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://playundisputed.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Είναι το Undisputed ένα ακόμη παιχνίδι της σειράς με σκοπό να γεμίσει το χάσμα μεταξύ των παικτών του συγκεκριμένου είδους ή να εισάγει νέα δεδομένα; H απάντηση στο αναλυτικό μας review.

Εύκολα φαντάζεται κάποιος την λαχτάρα ορισμένων, βλέποντας για πρώτη φορά τον Canelo Alvarez να εμφανίζεται στο loading screen του Undisputed της Steel City Interactive. Η απάντηση έγκειται στο γεγονός πως δεν βλέπουμε συχνά καθαρόαιμα boxing simulators, με την όποια προσπάθεια να καταλήγει λανθασμένα σε ταύτιση με το πολυσυζητημένο Fight Night Champion του 2011. Μετά από μια δεκαετή απουσία του συγκεκριμένου είδους από τις κονσόλες και τα PC, η ομάδα ανάπτυξης φέρνει μια νέα πρόσκληση για τους απανταχού fans της πυγμαχίας.




To roster έχει μια μεγάλη ποικιλία με πάνω από 70 αθλητές όπως ο Muhammad Ali, ο Sugar Ray Leonard και ο Roy Jones Jr μέχρι και αθλητές του σήμερα, όπως ο Terence Crawford, ο Tyson Fury και ο Canelo Alvarez. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το γυναικείο πρωτάθλημα με σημαντικές προσθήκες, μεταξύ των οποίων η Katie Taylor, Jessica McCaskill, Natasha Jones και Ebanie Bridges. Παρόλο που ο σχεδιασμός των μοντέλων και η απεικόνιση των προσώπων ανταποκρίνονται πιστά στο προφίλ του εκάστοτε αθλητή, οι εκφράσεις τους κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ιδιαίτερα ξύλινες και τις περισσότερες φορές είναι δύο ταχυτήτων. Στην αρχή του αγώνα θα είναι ανέκφραστοι ενώ όταν δεχτούν τα πρώτα χτυπήματα θα συνοφρυωθούν- λες και κάποιος πάτησε την παύση κατά τη διάρκεια ενός βίντεο και η στιγμή που αποθανατίστηκε πρέπει να στιγματίσει τον χαρακτήρα κατά τη διάρκεια  του αγώνα. Βέβαια αυτό μοιάζει επιτυχία μπροστά στις ελάχιστες κινήσεις και του διαιτητή που φαίνεται πως έχει αναλάβει τα χρέη μαριονέτας.



Στο κεντρικό hub του παιχνιδιού θα βρείτε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει να επισκεφθείτε χωρίς να λείπουν πιο casual επιλογές όπως το Quick Fight, να αναμετρηθείτε Online αλλά και τα Prize Fights, μια καλή λύση για να αποκτήσετε XP που θα σας δώσουν πρόσβαση σε ακόμη υψηλότερες διοργανώσεις, ειδικά αν επιλέξετε να αναμετρηθείτε σε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας. Εκτός από το Amateur, το Intermediate και το Pro υπάρχει και το  “βάναυσο” Undisputed. Στο Career Mode που θα σας απασχολήσει τις περισσότερες ώρες καλείστε να επιλέξετε έναν από τους αθλητές του roster ή να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα με άφθονες επιλογές για customization αλλά και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να επιλέξετε τα στατιστικά του, αναλόγως τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε στο ring. Για παράδειγμα αν σκοπεύετε να μπείτε απευθείας στο ψητό μπορείτε να επενδύσετε στο Strength  αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού δεν θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα καθώς η ταχύτητα, η διατήρηση των καρδιακών παλμών (Heart) σε νορμάλ επίπεδα και η άμυνα (Defence) είναι ζωτικής σημασίας. Από την άλλη μεριά, όλα τα combos μέχρι και το παραμικρό footwork πάνω στην αρένα επηρεάζονται από το Stamina και η σπατάλη αυτού θα αποτελέσει την πηγή πολλών προβλημάτων καταλήγοντας στο KO. Αν τα πράγματα οδηγήσουν προς εκείνη την κατεύθυνση και καταλήξετε με το σαγόνι στο πάτωμα θα πρέπει να ισορροπήσετε μεταξύ του L2 και R2, πριν την λήξη της αντίστροφης μέτρησης ή μπορείτε απλά να απενεργοποιήσετε την επιλογή του Getup Minigame Simulation και το αποτέλεσμα θα κριθεί με βάση την απόδοση σας.



Στην αρχή του Career Mode θα πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα Staff Members. O προπονητής είναι υπεύθυνος για την πρόοδό σας και καλό θα ήταν να είστε αυστηροί καθώς η δουλεία του θα έχει άμεσο αντίκτυπο και σε εσάς αλλά και στην φήμη σας. Σύμφωνα με ειδικούς, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία, έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Cutman που θα βάλει τα δυνατά του για να περιποιηθεί τις πληγές που θα αποκτήσετε εντός ή εκτός ring. Ο ίδιος έχει μια μεγάλη γκάμα από skills (Cut, Swelling, Resistance και Recovery) με τα οποία θα μπορείτε να σταθείτε πιο γρήγορα στα πόδια σας μετά από έναν τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ τα Surgery και Physio skills στοχεύουν στη γρηγορότερη ανάρρωση του παίκτη. Οι συγκεκριμένες παροχές είναι με το αζημίωτο καθώς πραγματοποιούνται με συμβόλαια ανάμεσα στον παίκτη και τον εκάστοτε επαγγελματία που μπορείτε να τον προσλάβετε για 3, 5 ή 7 αγώνες και αν επιλέξετε συμβόλαιο με μεγαλύτερη διάρκεια θα πάρετε κάποια έκπτωση. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μεγάλα τουρνουά θα χρειαστείτε έναν έμπειρο manager που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους διοργανωτές. Οι managers αποτελούν το τρίτο σκέλος των Staff Members και με τα  δικά τους skills (Influence, Revenue, Fame, Negotiation). Ο προγραμματισμός των αγώνων γίνεται κατόπιν συνεννόησης του Manager με τους εκάστοτε διοργανωτές. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κάνετε manual negotiation και να υποβάλλετε εσείς του όρους, επιλογή με αρκετό ρίσκο καθώς αν δεν καταφέρεται να κλείσετε τη συμφωνία θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα.



Όπως κάθε αθλητής που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και εσείς θα πρέπει να τηρείτε το πρόγραμμα και να επισκέπτεστε τακτικά το γυμναστήριο για να διατηρήσετε τη φόρμα (fight sharpness) αλλά και το βάρος σας, πριν από κάθε αγώνα. Κάθε γυμναστήριο έχει τη δική του συνδρομή όπως και διάφορα πλεονεκτήματα τα οποία διαβαθμίζονται αναλόγως το Gym Level (A,B,C,D). Όσο υψηλότερο τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα της προπόνησης και ως επακόλουθο η μείωση της πιθανότητας ενός σοβαρού τραυματισμού. Θα πρέπει να έχετε στο νου πως αν δεν κάνετε την απαραίτητη προετοιμασία θα τα βρείτε "σκούρα" στους αγώνες όπως επίσης και αν εισέλθετε σε αγώνα με το βάρος σας  πάνω από το μέγιστο, καλό θα ήταν να παραιτηθείτε αλλιώς θα σας αφαιρεθούν stat points.



Οι παλαίμαχοι του είδους θα καταλάβουν πως το μοντέλο του gameplay είναι ελαφρώς επηρεασμένο από το Fight Night. Με τον ίδιος ακριβώς τρόπο θα χρησιμοποιείτε τον δεξί αναλογικό μοχλό για όλες τις γροθιές από συνδυασμό δεξί με αριστερό jab, hook και uppercut σε μία έως έξι κατευθύνσεις ακόμα και πιο χαμηλά χτυπήματα που θα χρειαστεί για να διαπεράσετε το block του αντιπάλου. Η κίνηση των παικτών και γενικά η ατμόσφαιρα και η ένταση του αγώνα εξιλεώνουν την όλη προσπάθεια με αποκορύφωμα το power punch στο κεφάλι, μετά από ένα επιτυχημένο combo. Η παραστατικότητα του αγώνα οφείλεται στην κίνηση της κάμερας που ακολουθεί τη δράση, δεν μένει στάσιμη και προσπαθεί με πλάνα από την κάθε πιθανή γωνία να μεταδώσει το συναίσθημα και την αγωνία που προσφέρει ένα πραγματικός αγώνας πυγμαχίας, πράγμα που καταφέρνει σχεδόν άριστα εκτός από ελάχιστες φορές που θα βρεθεί μπροστά από κάποιους θεατές και η κατάσταση θα γίνει άβολη από μόνη της.



Το Undisputed δεν ήρθε να γεμίσει το κενό με μια ακόμη κυκλοφορία της σειράς αλλά να θέσει νέες βάσεις για ένα simulator που δεν συγχωράει το button smashing ούτε προσφέρει φθηνές συγκινήσεις. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την αίσθηση της μάχης σε συνδυασμό με την κάμερα φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός frame drops – που ορισμένες φορές παγώνουν την εικόνα- δημιουργούν ορισμένα προβλήματα στην απόδοση και μας κάνουν να θέλουμε να σπρώξουμε την οθόνη. Οι fans του είδους μπορείτε να επενδύσετε άφοβα και να δώσετε τα εύσημα στην προσπάθεια της Steel City Interactive καθώς το Undisputed ήρθε για να μείνει, με μια νέα ρεαλιστική προσέγγιση του αθλήματος. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ο ρεαλισμός και η αληθοφανής ατμόσφαιρα πάνω στο ring
  • Πλούσιο roster με πάνω από 70 αθλητές
  • Career Mode που θα σας κρατήσει απασχολημένους
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι εκφράσεις των παικτών είναι ξύλινες και περιορισμένες
  • Συνεχής πτώση των frames κατά τη διάρκεια του αγώνα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*