Ταϊλάνδη, λοιπόν, και αν περιμένατε να περιηγηθείτε στους δρόμους της Bangkok, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε.
Η αλήθεια είναι πως οι στόχοι και η ίδια η αποστολή φαίνονται αρκετά πιο απλοί σε σύγκριση με τους προηγούμενους, ίσως υπερβολικά απλοί για τα δεδομένα ενός δολοφόνου σαν τον 47. Το cinematic όμως μετά την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής ρίχνει φως στην υπόθεση και καταφέρνει να γεμίσει σε ένα βαθμό τα μέχρι στιγμής κενά που υπάρχουν, δίνοντας την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη αποστολή θα χρησιμεύσει ως σκαλοπάτι για να εξηγηθούν πολλά και να «δέσει» η πλοκή στα επόμενα επεισόδια.
Όπως και στα προηγούμενα επεισόδια, υπάρχει πληθώρα τρόπων για να εξοντώσει ο 47 τους στόχους του, και μετά τον πιο σοβαρό τόνο του Marrakesh, το χιούμορ επιστρέφει σε μεγάλες δόσεις, με αστείες καταστάσεις και easter eggs που είναι απλά…αλλού.
Αποφεύγοντας λοιπόν τον κίνδυνο να αποκαλύψουμε περισσότερα απ’ όσα πρέπει, ας πάμε στην αποστολή. Ταϊλάνδη, λοιπόν, και αν περιμένατε να περιηγηθείτε στους δρόμους της Bangkok τότε μάλλον θα απογοητευτείτε, αφού το τέταρτο επεισόδιο λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνο στο ξενοδοχείο όπου παρευρίσκεται ο τραγουδιστής και η μπάντα του με αφορμή την ηχογράφηση του επόμενού τους album. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το περιβάλλον είναι άνευ ενδιαφέροντος, αφού η IO έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει προσέξει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια, με κάθε πτυχή του επιπέδου να «ξεχειλίζει» από ατμόσφαιρα και όμορφες πινελιές.Όπως και στα προηγούμενα επεισόδια, έτσι και εδώ, υπάρχει πληθώρα τρόπων για να εξοντώσει ο 47 τους στόχους του.
Από την άλλη, βέβαια, η άρνησή της να χρησιμοποιήσει νέους voice actors για τους NPCs καταφέρνει να χαλάσει την ατμόσφαιρα, αφού όπως και στις προηγούμενες τοποθεσίες, έτσι και εδώ, είναι στην καλύτερη περίπτωση άστοχο οι ντόπιοι να μιλάνε αγγλικά με άψογη αγγλική ή αμερικανική προφορά - και δη με φωνές που έχουμε ακούσει ξανά και ξανά στα προηγούμενα επεισόδια. Το Hitman βασίζεται αρκετά στην ατμόσφαιρα, και οι voice actors δε βοηθάνε καθόλου σε αυτό - πόσο μάλιστα όταν οι ερμηνείες τους είναι εξαιρετικές, κάτι που το κάνει το αποτέλεσμα, ειρωνικά, ακόμα χειρότερο. Είναι άξιο απορίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα ανάπτυξης μπήκε στον κόπο να προσέξει άλλες λεπτομέρειες, να δημιουργήσει και να ηχογραφήσει μέχρι και τραγούδια του Jordan Cross και της φανταστικής μπάντας “The Class”. Αν προσθέσει κανείς και το εξόχως ενοχλητικό bug που προκαλεί stuttering σχεδόν σε οτιδήποτε αφορά τον ηχητικό τομέα, τότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ο ήχος είναι με διαφορά το μελανότερο σημείο του επεισοδίου. Έχουμε λοιπόν μια τοποθεσία που είναι σαφώς πιο προσεγμένη από το Marrakesh, πλησιάζει αρκετά το Παρίσι σε δομή (αν και είναι αισθητά μικρότερη η διαθέσιμη Bankgok), αλλά σε καμία περίπτωση δε φτάνει την Sapienza σε πολυπλοκότητα και εναλλαγή σκηνικών. Όπως και στα προηγούμενα επεισόδια, υπάρχει πληθώρα τρόπων για να εξοντώσει ο 47 τους στόχους του, και μετά τον πιο σοβαρό τόνο του Marrakesh, το χιούμορ επιστρέφει σε μεγάλες δόσεις, με αστείες καταστάσεις και easter eggs που είναι απλά…αλλού.
Μετά τον πιο σοβαρό τόνο του Marrakesh, το χιούμορ επιστρέφει σε μεγάλες δόσεις, με αστείες καταστάσεις και easter eggs που είναι απλά…αλλού.
Παρά το γεγονός ότι τα Opportunities δεν απουσιάζουν και γενικότερα υπάρχουν πολυάριθμα challenges και feats που θα κάνουν τους completitionists να χαμογελούν γεμάτοι ικανοποίηση, ελάχιστες είναι οι πραγματικά εντυπωσιακές ευκαιρίες δολοφονίας των στόχων. Επιπρόσθετα, η ελευθερία που προσφέρεται αυτή τη φορά είναι σαφώς λιγότερη, με τους στόχους και τους NPCs να ακολουθούν μια αρκετά πιο «σφιχτή» ρουτίνα, με πολύ συγκεκριμένα «παράθυρα», κάτι που σημαίνει ότι αν δεν ακολουθηθούν πολύ συγκεκριμένες διαδρομές σε πολύ συγκεκριμένα χρονικά σημεία, τότε οι περισσότερες ευκαιρίες χάνονται για πάντα και το restart αποτελεί μονόδρομο. Με το τελευταίο update (το οποίο πλέον έχει γίνει κάτι σαν τελετουργικό με την κυκλοφορία κάθε νέου επεισοδίου) γίνονται για ακόμα μια φορά πολλές αλλαγές και προσαρμογές σε πολλούς τομείς, με το UI να γίνεται ακόμα πιο εύχρηστο, αλλά και το ΑΙ επιτέλους να αντιδρά πειστικά σε διαφορετικές καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα οι σωματοφύλακες, οι οποίοι ακολουθούν σε μεγαλύτερη απόσταση και είναι πιο «χαλαροί», σπεύδοντας κοντά στον πελάτη τους όταν συμβεί οτιδήποτε που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Γενικότερα η IO φαίνεται πως με κάθε επεισόδιο ραφινάρει την εμπειρία και βελτιώνει σχεδόν όλες τις πτυχές του πυρήνα του gameplay, αν και δυστυχώς κάποια ατοπήματα δεν αφήνουν αυτές τις μικροαλλαγές να λάμψουν.
Κατά τα άλλα, οι παίκτες μπορούν να περιμένουν νέα Escalation Contacts, unlocks που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ευλυγισία στις κινήσεις, εξοπλισμό, αλλά και κίνητρο να παίξουν την κεντρική αποστολή ξανά και ξανά, και φυσικά τα leaderboards που αναδεικνύουν τους πιο θανατηφόρους agents. Ή έστω τους πιο γρήγορους. Με λίγα λόγια, η εξόρμηση του 47 στην Bangkok κρίνεται επιτυχημένη. Δε χρειάζεται όμως ιδιαίτερη παρατηρητικότητα για να γίνει αντιληπτό ότι η IO πρέπει να ανεβάσει τον πήχη για τα επόμενα επεισόδια αν δε θέλει το highlight της σεζόν να είναι η Sapienza.
Το Hitman: Episode 4 - Bangkok πρέπει πάντως να έχει την αίγλη από τη σειρά Hitman.
Ποσα επεισοδια θα εχει η σαζον?