Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Poco F6 Pro Review

*
Πριν λίγο καιρό διαβάσετε τη παρουσίαση για το Poco X6 Pro, το οποίο πραγματικά για τη κατηγορία τιμής του ήταν και είναι εξαιρετικό. Μετά από μήνες φημών, έφτασε στην Ευρωπαϊκή αγορά και προφανώς και στην Ελλάδα, το φετινό κορυφαίο μοντέλο της Poco, το F6 Pro, άξιος συνεχιστής του περυσινού F5 Pro. Ένα τηλέφωνο που πραγματικά ξεχωρίζει τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο –φυσικά- και από πλευράς επιδόσεων.



Το Poco F6 Pro κυκλοφορεί σε δυο χρώματα, μαύρο και λευκό, με το δεύτερο να είναι το χρώμα που έχουμε στα χέρια μας. Ένα πραγματικά πανέμορφο χρώμα, καθώς η γυάλινη πλάτη η οποία δε μαζεύει δακτυλικά αποτυπώματα, δίνει μια αίσθηση μαρμάρου, με νερά να τη διασχίζουν.



Πραγματικά πανέμορφη η πλάτη, όπως άλλωστε και το μεταλλικό σασί του, το οποίο είναι επίπεδο σε όλες τις πλευρές, με το -σαν βουρτσισμένο- αλουμίνιο πραγματικά να αφήνει άριστη αίσθηση στα χέρια. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η έκδοση που έχουμε στα χέρια μας είναι με 16GB μνήμης και 1TB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος είναι πρακτικά.. ατελείωτος, στη τιμή των €799. Τα χρήματα σίγουρα δεν είναι λίγα, αλλά δικαιολογούνται με το 1TB/16GB



Το Poco F6 Pro έρχεται σε μια μεγάλη συσκευασία μέσα στην οποία βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια μαλακή γκρι προστατευτική θήκη, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής SIM, ένα γρήγορο φορτιστή 120 Watt (ο οποίος είναι μικρότερος σε σχέση με άλλους της Xiaomi που έχουμε δει στο παρελθόν) κα το σχετικό καλώδιο USB Type-C. Το τηλέφωνο φορτίζει ταχύτατα (σε περίπου 20 λεπτά), όμως δεν έχει ασύρματη φόρτιση όπως ο προκάτοχός του. Παίρνοντας τη συσκευή στο χέρι, αντιλαμβάνεται κανείς μια αρκετά premium αίσθηση χάρη στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται γυαλί για τη πλάτη του, με την οθόνη να προστατεύεται από γυαλί τύπου Gorilla Glass 5. Το πλαίσιο όπως αναφέραμε είναι από αλουμίνιο, το οποίο καταλαβαίνει κανείς από τα απαραίτητα χωρίσματα για τις κεραίες.



Η συσκευή είναι σχετικά λεπτή, με το βάρος που βρίσκεται λίγο πάνω από τα 200 γραμμάρια να μην ενοχλεί κατά τη χρήση, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το τηλέφωνο έχει λάβει και πιστοποίηση IP54 όσον αφορά στην αντοχή σε νερό και σκόνη. Στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα power και volume control. Στο κάτω μέρος είναι η θέση για τις 2 nano sim και η USB Type-C (κλασσικά USB 2.0) παρέα με το ένα ηχείο και το ένα μικρόφωνο. Στο πάνω μέρος βρίσκεται ένας πομποδέκτης IR Blaster και ένα ακόμα μικρόφωνο, ενώ στα όρια της επίπεδης οθόνης, βρίσκεται το κεντρικό ακουστικό που λειτουργεί και σαν δεύτερο ηχείο. . Αυτές συνεργάζονται με το ακουστικό που βρίσκεται στα όρια του πλαισίου πάνω από την οθόνη ώστε να λειτουργούν σαν το δεύτερο ηχείο για στερεοφωνικό ήχο. Ο ήχος είναι ισορροπημένος και αρκετά δυνατός, όμως θα θέλαμε λίγο παραπάνω μπάσο.  Το σύστημα ήχου πιστοποίηση Dolby Atmos με το λειτουργικό να διαθέτει στις ρυθμίσεις σχετικό toggle ενεργοποίησης και μπόλικες επιλογές παραμετροποίησης, όπως έτοιμα προφίλ ήχου αλλά και ρυθμιστικά equalizer.

     

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος βρίσκουμε το τριπλό σύστημα καμερών της συσκευής, τοποθετημένο σε ένα φυσιολογικού μεγέθους bump  τοποθετημένο κεντρικά στο πάνω μέρος της πλάτης. Αν και υπάρχουν τέσσερεις «φακοί», οι κάμερες είναι τρείς και στο τέταρτο είναι το flash. Η τριπλέτα των καμερών είναι η μεγαλύτερη παραχώρηση που έχει κάνει η Poco για να διατηρήσει το κόστος της συσκευής σε μη flagship τα επίπεδα, καθώς έχουμε ένα βασικό φακό στα 50Mpixel με OIS με πραγματικά φωτεινό f/1.6, ένα ultrawide στα 8Mpixel με f/2.2 και ένα macro στα 2MPixel με f/2.4. Αλλά για τις κάμερες θα μιλήσουμε παρακάτω.



Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης καλύπτεται από την οθόνη 6,67’’ ανάλυσης WQHD+ (3200x1440) τεχνολογίας Amoled, η οποία τρέχει στα 120H. Μέσα στην οθόνη είναι ο οπτικός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, τοποθετημένος αρκετά χαμηλά είναι η αλήθεια κάτι που δε βολεύει ιδιαίτερα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μετρήσει τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη. Η οθόνη είναι επίπεδη με τα bezel της να είναι γενικά μικρά και όμοια, με αυτό στο κάτω μέρος να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο. Ποιοτικά, η οθόνη είναι εξαιρετική. Πέρα από το γεγονός ότι λειτουργεί σε υψηλή ανάλυση, προσφέρει 12bit χρώμα και υποστηρίζει τόσο HDR10+ όσο και Dolby Vision.



Η Xiaomi δίνει μέγιστη φωτεινότητα 4000 nits κάτι που προφανώς ισχύει για κάποιο μικρό παράθυρο της οθόνης σε χρήση HDR. Εμείς μετρήσαμε 468 nits σε κανονική χρήση τα οποία έγιναν 658 nits με ενεργό το sunlight mode, φτάνοντας τα 1110 nits με το auto brightness ενεργό. Η φωτεινότητα γενικά θα ικανοποιήσει απόλυτα, καθώς με το auto brightness μπορεί κανείς να βλέπει καλά και κάτω από τον ήλιο. Αλλά και χρωματικά η οθόνη παίρνει άριστα καθώς πήραμε ένα DeltaE 1.1 (άριστη τιμή) με την οθόνη ρυθμισμένη στο Original Color Pro χρωματικό προφίλ, βάζοντας όμως τη θερμοκρασία χρώματος στο Warm.



Φυσικά υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στην οθόνη μέσα από το νέο Hyper OS 1.0 (τρέχει πάνω από Android 14) όπως dark mode, reading mode και η AI image engine που έχουμε δει και σε άλλες συσκευές της Xiaomi με επιλογές όπως το MEMC που «διπλασιάζει» το frame rate στα βίντεο. Η συσκευή πάντως έρχεται με αρκετό bloatware προεγκατεστημένο (games και εφαρμογές) τα οποία πάντως μπορεί κανείς να απεγκαταστήσει. Όσον αφορά στο refresh rate, έχουμε την αυτόματη ρύθμιση καθώς και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 60/120Hz, ώστε ο κάτοχος της συσκευής να επιλέξει αυτή που του προσφέρει τη καλύτερη εμπειρία και ταυτόχρονα την απαραίτητη αυτονομία. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι μεταβλητός όταν ρυθμίσουμε την οθόνη είτε στην αυτόματη ρύθμιση είτε στα 120Hz και «πέφτει» αυτόματα στα 60Hz κάποιες, λίγες φορές είναι η αλήθεια (πχ σε βίντεο στο YouTube),  με την οθόνη γενικά τη περισσότερη ώρα να τη περνάει στα 120Hz. Γενικότερα, η εμπειρία ψυχαγωγίας που προσφέρει η συσκευή είναι υψηλού επιπέδου, τόσο χάρη στην οθόνη όσο και στο στερεοφωνικό ήχο. Στο κομμάτι του gaming γενικότερα η συσκευή τα πάρει αρκετά καλά χάρη στο γρήγορο SoC που ενσωματώνει.

     
Τα αποτελέσματα του Geekbench αρχικά (αριστερά) και με ενεργό το performance mode (δεξιά).

Συγκεκριμένα πρόκειται για το περσινό κορυφαίο SoC της Qualcomm, τον Snapdragon 8 Gen 2, το οποίο συνοδεύεται από 16 GB μνήμης στην έκδοση με 1TB χώρου που έχουμε στα χέρια μας, και 256GΒ αποθηκευτικού χώρου UFS 4. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το HyperOS δεν αφήνει τη CPU να λειτουργήσει με τη μέγιστη απόδοση σε single core λειτουργίες, καθώς η μέγιστη συχνότητα που μπορεί να φτάσει είναι στα 2,2Ghz. Όμως ενεργοποιώντας το Performance mode, μπορεί να πάει στα 3Ghz δίνοντας έτσι καλύτερες επιδόσεις σε benchmark όπως το Geekbench 6, αλλά μόνο στο single core. Η μνήμη μπορεί να επεκταθεί έως 8GB, αξιοποιώντας μέρος του αποθηκευτικού χώρου σαν virtual ram, με την εργοστασιακή ρύθμιση να είναι 6GB. Το hardware είναι αρκετά γρήγορο για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο κομμάτι του gaming, με το σύστημα ψύξης που έχει χρησιμοποιήσει η Xiaomi να είναι αρκετά ισχυρό. Το τηλέφωνο ζεσταίνεται όταν παίζει κανείς απαιτητικά παιχνίδια. Το γεγονός δε ότι είναι λεπτό ενώ και το camera bump δεν είναι κάποιο τεράστιο, το καθιστά ιδανικό για να το βάλει κανείς σε κάποιο τηλεσκοπικό χειριστήριο και να παίξει άνετα τα παιχνίδια του.


Το Poco F6 Pro τοποθετημένο στο Gamesir X4 δημιουργούν μια φορητή παιχνιδομηχανή υψηλών επιδόσεων!

Δοκιμάσαμε αρκετά παιχνίδια και πραγματικά μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, με το τηλέφωνο μάλιστα να επιτρέπει σε συμβατούς τίτλους να τρέχουν στα 120fps (πχ Dead Cells, Titan Quest, TMNT Shredders Revenge) κάτι που το είδαμε ενεργοποιώντας μέσα από τα developer settings τη γραφική αναπαράσταση του frame rate και των επιδόσεων. Γενικότερα το gaming είναι μια χρήση που θα εκτιμήσουν όλοι όσοι το αποκτήσουν. Όσα παιχνίδια δοκιμάσαμε παίζουν άνετα, ακόμα και το Genshin Impact (max ρυθμίσεις, 60fps). Κάτι άλλο που δοκιμάσαμε στη συσκευή είναι οι διάφοροι emulators που κυκλοφορούν για παιχνιδομηχανές όπως το PS2. Για του λόγου το αληθές, τρέξαμε το God of War 2 στον AetherSX2 σε ανάλυση 4x της native και το αφήσαμε για κάνα 10λεπτο περίπου, με τη θερμοκρασία του SoC να ανεβαίνει μέχρι τους 45 βαθμούς Κελσίου όπως δείχνει η εφαρμογή της Xiaomi, όπου αρχίζει το throttling. Να σημειώσουμε πως η συχνότητα της GPU ανεβαίνει λίγο περισσότερο όταν έχουμε ενεργό το performance mode,  κάτι που επιτρέπει στη συσκευή να κρατάει τα 60fps σε 4x της native, καθώς με το performance στο off, η GPU πέφτει στα 475Mhz από τα 550Mhz και το frame rate πέφτει στα 55-57fps, ενώ η συχνότητα πέφτει στα 400Mhz όταν ξεκινά το throttling..


Το God of War στον AetherSX2. Αριστερά, έχει αρχίσει το throttling όπως μπορείτε να δείτε (45 βαθμοί κελσίου), με τη GPU να είναι στα 401 MHz και το frame rate στα 52 fps. Αλλάζοντας όμως την ανάλυση σε 3x από 4x, συνεχίσαμε για άλλα 16 λεπτα με σχεδόν 45 βαθμούς Κελσίου και τη GPU στα 401 Mhz, όμως το frame rate είναι καρφωμένο στα 60fps!

Όλα αυτά βέβαια σε ανάλυση 4x της native, γιατί πχ αν βάλουμε το God of War 2 σε 3x, η θερμοκρασία θα αυξηθεί με πολύ πιο αργούς ρυθμούς, ενώ με τη GPU ακόμα και στα 400Mhz, το παιχνίδι παίζει άνετα σε 3x ανάλυση! Οπότε το Poco F6 Pro είναι μια εξαιρετική συσκευή όσον αφορά στο gaming, από κάθε πλευρά!


Οι θερμοκρασία πάνω στο τηλέφωνο μπροστά (αριστερά) και πίσω (δεξιά) μετά από έντονο gaming.

Γενικότερα πάντως, στο τομέα των επιδόσεων, είτε έχουμε να κάνουμε με τη τυπική καθημερινή χρήση της συσκευής είτε με το gaming, το Poco F6 Pro είναι από τις καλύτερες επιλογές για αυτή τη κατηγορία τιμής Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα των καμερών, εδώ όπως είπαμε έχουν γίνει οι μεγαλύτερες παραχωρήσεις. Κεντρικό ρόλο παίζει προφανώς ο βασικός αισθητήρας των 50Mpixel ο οποίος, μέσω pixel bining 4:1, δίνει φωτογραφίες στα 12,5Mpixel.



Σε γενικές γραμμές, ο βασικός αισθητήρας κάνει καλή δουλειά, προσφέροντας ζωντανά καλά χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια. Την ημέρα, δεν θα απογοητευτεί κανείς με το αποτέλεσμα. Όταν ο φωτισμός πέφτει, η κάμερα τα καταφέρνει καλά τηρουμένων των αναλογιών, έχοντας σωστά χρώματα και αντίθεση, με το θόρυβο να είναι σχετικά περιορισμένος.


UW Vs Main Vs 2x (digital)


UW Vs Main Vs 2x

Υπάρχει και night mode το οποίο βελτιώνει ελαφρώς το αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο ώστε να χρειάζεται κανείς πάντα να το ενεργοποιεί και να περιμένει 2 δευτερόλεπτα να πάρει τη λήψη.

 
Βασική κάμερα χωρίς/με Portrait mode


UW Vs Main Vs 2x (digital)

Όσον αφορά τώρα στο video με το βασικό φακό, μπορεί κανείς να τραβήξει σε 4K60, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καλό, με τον ήχο να γράφεται στα 320kbps.


4K30 με τη βασική κάμερα

Η ύπαρξη οπτικής σταθεροποίησης βοηθάει αρκετά η οποία λειτουργεί παρέα με την ηλεκτρονική σταθεροποίηση (την οποία κανείς μπορεί να απενεργοποιήσει μόνο στο Pro mode). Γενικά το βίντεο τη μέρα είναι εξαιρετικό, αλλά το βράδυ η απόδοσή πέφτει αρκετά. Υποστηρίζεται και βίντεο 8K24 με πραγματικά πολύ υψηλό bitrate, όμως δε μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις έχοντας αρκετό θόρυβο, με τα 24fps να μη μας προσφέρουν καλή ποιότητα κίνησης.



Ο ultrawide φακός από την άλλη δεν εντυπωσιάζει. Βγάζει καλά χρώματα και έχει μεγάλο οπτικό πεδίο αλλά οι φωτογραφίες είναι αρκετά soft με μπόλικο θόρυβο.


UW Vs Main Vs 2x (digital)


UW Vs Main Vs 2x


Τη νύχτα δε, είτε χωρίς είτε με το Night Mode, το αποτέλεσμα είναι χρήσιμο μόνο για post στα social. Ακόμα και στο βίντεο, το οποίο μπορεί να είναι μέχρι 1080p30, ο ultrawide δίνει αποτέλεσμα που δεν αρέσει στο μάτι, με υπερβολική digital όψη. Γενικότερα, ο ultra wide δεν αφήνει καλές εντυπώσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δε περιμέναμε κάτι διαφορετικό, κάτι που ισχύει και για τον macro των 2MP.

 
Selfie χωρίς/με Portrait mode


1080p30 με τη selfie κάμερα

Η selfie κάμερα είναι συμπαθητική, αλλά όχι κάτι ξεχωριστό. Βγάζει όμορφες φωτογραφίες ενώ και το βίντεο 1080p60 ικανοποιεί.



Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το Poco F6 Pro, μιας συσκευής που μάλλον είναι ο ορισμός του flagship killer. Εξαιρετική οθόνη, κορυφαίες επιδόσεις, στεροφωνικός ήχος, μεγάλη μπαταρία με γρήγορη φόρτιση, όμορφο design με premium κατασκευή και μια βασική κάμερα που μπορεί να δώσει πραγματικά καλές λήψεις! Αν σε όλα τα παραπάνω υπολογίσει κανείς τη μπόλικη μνήμη και τον άπλετο αποθηκευτικό χώρο, έχουμε ένα σχεδόν πλήρες τηλέφωνο. Και λέμε σχεδόν γιατί με τα €800 που κοστίζει η συγκεκριμένη έκδοση, πλησιάζει τις τιμές των κανονικών flagship, όπως για παράδειγμα το Xiaomi 14 (€899 πλέον), το οποίο μεν είναι μικρότερο και με το μισό αποθηκευτικό χώρο, αλλά είναι πληρέστερο. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφο design
  • Ποιοτική κατασκευή
  • Καλή οθόνη
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Υψηλές επιδόσεις
  • Τα 16GB μνήμης με το 1TB χώρου είναι επιπέδου... laptop!
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι άλλες κάμερες, πέρα από τη βασική
  • Μπόλικο Bloatware
  • Θα θέλαμε IP68 προστασία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*