Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Nosgoth Open Beta

To Nosgoth αποτελεί free-to-play, arena multiplayer game που διαδραματίζεται στο σύμπαν του Legacy Of Kain. Ή τουλάχιστον χρησιμοποιεί το παραπάνω όνομα για να τραβήξει ένα διαφορετικό κοινό στον κόσμο του, όπου vampires και humans τοποθετούνται σε αρένες με σκοπό, τι άλλο, την αλληλοεξόντωσή  τους. Και μπορεί ο κόσμος του Legacy Of Kain να χρησιμοποιείται ως setting, παραμένοντας δυστυχώς απλά μια αφορμή, η προσέγγιση όμως της Psyonix στο gameplay είναι αυτή που κρατά το ενδιαφέρον, καθώς οι δύο αντίπαλες παρατάξεις διαφέρουν ουσιαστικά, τόσο εμφανισιακά όσο και στους μηχανισμούς. Οι vampires είναι το δυνατότερο είδος, όμως εξειδικεύονται στο close combat, σε αντίθεση με τους ανθρώπους για τους οποίους οι επιθέσεις εξ αποστάσεως καθώς και η σωστή συνεργασία και αλληλοκάλυψη μεταξύ τους αποτελούν και τη μοναδική τους ελπίδα.



Και ναι, μπορεί οι vampires να είναι δυνατότεροι σε σχέση με τους ανθρώπους, μπορεί να κερδίζουν τις περισσότερες των αναμετρήσεων, όμως στο Nosgoth πέραν της νίκης, μετράει και το σκορ. Κάθε αγώνας χωρίζεται σε δύο γύρους και σε αυτούς οι παίκτες της κάθε ομάδας θα αναλάβουν και τους δύο ρόλους, οπότε είναι καθήκον του καθένα να εξοικειωθεί τόσο με τη δυνατότερη ομάδα όσο και την πιο αδύναμη. Μπορεί να χάσετε το πρώτο match και επειδή στο δεύτερο καταφέρατε περισσότερα kills από τους αντιπάλους σας να κερδίσει η δική σας ομάδα. Η πλευρά των vampires δεν απαιτεί ιδιαίτερα στρατηγική προσέγγιση, όσο γνώση των μηχανισμών και της κλάσης σας. Οι τρεις κλάσεις σε αυτήν την περίπτωση δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα κακό καθώς εάν αντιληφθείτε τη λογική τους, μένει απλά να επιλέξετε αυτή που βολεύει εσάς καλύτερα σε κάθε αγώνα. Μπορεί να αλλάζουν εμφάνιση, τρόπο κίνησης στο επίπεδο και ταχύτητα επιθέσεων, όμως η λογική τους είναι παρόμοια. Έχουν τη δυνατότητα να σκαρφαλώνουν σχεδόν οπουδήποτε, να εκτελούν άλματα μεγάλων αποστάσεων, ενώ για να αναπληρώσουν τη health bar, πρέπει να καταναλώνουν αίμα από τα πτώματα που αφήνουν στο πέρασμά τους. Διαδικασία που απαιτεί όμως σωστό χρόνο και χώρο, καθώς σε περίπτωση που οι humans σάς κάνουν... τσακωτούς, θα είστε ευάλωτοι και, το πιθανότερο, χωρίς αρκετή υγεία να ανταπεξέλθετε.



Στρατηγικά είναι όμως τα πράγματα στην αντιπέρα όχθη, αυτήν των ανθρώπων. Εδώ η συνεργασία επιβάλλεται, ενώ εάν εφαρμόσετε σωστά το “η ισχύς εν τη ενώσει” μπορείτε ακόμα και να κερδίσετε τα αιμοδιψή vampires. Κύριος στόχος σας βέβαια αυτή τη φορά δεν είναι το γρήγορο ανέβασμα του kill counter, αλλά η επιβίωση. Οι τρεις κλάσεις εδώ είναι αρκετά δουλεμένες και διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους, προσφέροντας την απαιτούμενη ποικιλία στο gameplay. H πρώτη είναι πιο...γενικής χρήσεως, οπλισμένη με αυτόματη βαλλίστρα και ειδικές κινήσεις που προκαλούν, σε γενικές γραμμές, μέτριο damage. Η δεύτερη φέρει πιο βαρύ οπλισμό, ικανό υπό συνθήκες να προξενήσει το περισσότερο damage, ενώ η τρίτη κλάση εξειδικεύεται στην εξολόθρευση των αδίστακτων vampires από απόσταση. Το ευτύχημα για το παιχνίδι της Psyonix είναι ότι οι ανωτέρω μηχανισμοί και στις δύο περιπτώσεις στέκονται ιδανικά, αφομοιώνονται γρήγορα, διαφοροποιούν το gameplay ανάλογα, ενώ προσθέτουν ισορροπία εκεί που δεν περιμέναμε να βρίσκεται. Συνηθέστερα, η ομάδα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα kills ενώ έχει το ρόλο των vampires είναι και η νικήτρια, αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα μιας και η σωστή συνεργασία μεταξύ των παικτών είναι το κλειδί για τη νίκη.



Με το παιχνίδι να βρίσκεται πια σε open beta, γεγονός που σημαίνει ότι η κανονική του κυκλοφορία μάλλον δεν θα αργήσει, ελπίζουμε αυτό το ιδιαίτερο arena multiplayer game να κερδίσει το στοίχημα του και να συγκεντρώσει το ανάλογο κοινό. Όσο και αν θα προτιμούσαμε να συναντήσουμε το όνομα του Legacy Of Kain υπό άλλες συνθήκες και με ίσως περισσότερες προοπτικές.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*