Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Top 10: Τα καλύτερα Star Wars videogames

*
Έφτασε επιτέλους η ώρα για την κυκλοφορία του Star Wars Outlaws, το καινούργιο action-adventure της Ubisoft που πρωτο-ακούσαμε το ’21 και που πρωτο-είδαμε το ’23. Ο συγκεκριμένος τίτλος δε συμμετέχει στη συγκεκριμένη λίστα, καθώς όλα όσα χρειάζεται να μάθουμε γι’ αυτόν, βρίσκονται στο review του Κωνσταντίνου Καλκάνη. Στο μεταξύ όμως, καθώς περιμένουμε, είπαμε να κάνουμε μια ανασκόπηση στα καλύτερα games του Star Wars franchise, να θυμηθούμε, να ξαναπαίξουμε (ενδεχομένως) και εντέλει να προετοιμαστούμε για την ολοκαίνουργια εμπειρία που μας περιμένει στο σύμπαν του.

Star Wars: TIE Fighter – 1994
Πλατφόρμες: PC
Το πιο παλιό παιχνίδι της λίστας είναι αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στις γαλαξιακές μάχες με διαστημόπλοια. Τα γραφικά, οι μηχανισμοί και τα λεπτομερή συστήματά του (για τα δεδομένα της εποχής πάντα) ήταν αυτά που το καθιέρωσαν, όντας σημαντικές αναβαθμίσεις όλων των χαρακτηριστικών που είδαμε στο X-Wing που κυκλοφόρησε έναν χρόνο νωρίτερα. Αμφότερα είναι τίτλοι της Totally Games που έπαψε να υφίσταται το 2015.




Star Wars: Dark Forces – 1995
Πλατφόρμες: PlayStation, PC
Ένα από τα πρώτα παιχνίδια της LucasArts εκμεταλλεύτηκε το hype του επιτυχημένου 3D first-person shooter Doom που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια νωρίτερα και πρόσφερε απεριόριστες ευχάριστες αναμνήσεις στους λάτρεις του είδους και τους fans του Star Wars. Ο τίτλος ήταν αρκετά απαιτητικός ως προς τη δυσκολία του κι οι γρίφοι των διάφορων levels του έξυπνοι και αξιομνημόνευτοι.



Star Wars: Rogue Squadron – 1998
Πλατφόρμες: Nintendo 64, PC
Ακόμα ένας τίτλος με μάχες διαστημικών αεροσκαφών, αυτήν τη φορά σε συνεργασία της LucasArts με τη Factor 5 από την Κολωνία. Η ιστορία του χωρίζεται σε 4 ξεχωριστά κεφάλαια που περιλαμβάνουν cutscenes και διαλόγους με πειστικά voiceovers για την ανάπτυξη του lore, που φάνηκε να ενσωματώνεται στη μυθολογία του franchise εντελώς αβίαστα. Τεχνικά ήταν εξίσου επιτυχημένο το εν λόγω εγχείρημα, με εντυπωσιακή ανάλυση και εξαιρετικά εφέ φωτισμού.



Star Wars: Knights of the Old Republic – 2003
Πλατφόρμες: Xbox, PC
Ένα από τα πιο αγαπημένα games των fans του Star Wars, το KOTOR είναι ένα action RPG που αναπτύχθηκε από την BioWare και που γύρω απ’ αυτό χτίστηκε μια σειρά από comic books και ένα άκρως επιτυχημένο mmo franchise. Πολλές δεκάδες ώρες περιεχομένου, μαγευτική μουσική, άκρως προσεγμένο voice acting και κλασικά storylines ήταν μερικά μόλις κομμάτια που βοήθησαν στο να φέρουν τον τίτλο στην κορυφή.



Star Wars: Republic Commando – 2005

Πλατφόρμες: Xbox, PC
Το tactical fps της LucasArts ακολουθεί την ομάδα special ops Delta Squad κατά τη διάρκεια των Clone Wars. Ακόμα ένας τίτλος με υποδειγματική ιστορία και την ιδανική αφήγηση για να την αναδείξει, καταφέρνοντας να μπει με ευκολία στο πάνθεον με τους καλύτερους του Star Wars universe. Επρόκειτο να κυκλοφορήσει και sequel, όμως μετά από την ακύρωσή του, οι fans του original ξέμειναν με Republic Commando: Order 86 για φορητές συσκευές.



Star Wars Battlefront 2 – 2005
Πλατφόρμες: PlayStation 2, PSP, Xbox, PC
Η αμερικανική Pandemic των Destroy All Humans!, Mercenaries και The Saboteur ήταν υπεύθυνη για τα δύο original Battlefront. Το συγκεκριμένο first/third-person shooter έχαιρε διθυραμβικών κριτικών και απεριόριστης αγάπης από την gaming κοινότητα. Όπως και ο προκάτοχός του, έφερε πολύ δυνατό story, αλλά και σημαντικές βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα και δη στα του AI. Το campaign του είναι ίσως από τα πιο αξιοσημείωτα ολόκληρης της λίστας.



Star Wars: The Old Republic – 2011
Πλατφόρμες: PC
Το 2008 ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο mmo από τις BioWare Austin και BioWare Edmonton. Ο τίτλος κυκλοφόρησε το 2011 και παίζεται ακόμα και σήμερα από χιλιάδες fans. Ενδεικτικό της επιτυχίας του είναι το γεγονός ότι έχει πλέον ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα (με budget που άγγιξε τα 200 εκατομμύρια), αλλά κι η συνεχής υποστήριξή του από την EA. Το πιο πρόσφατο μεγάλο expansion του κυκλοφόρησε το 2021 με το όνομα Legacy of the Sith.



Star Wars Jedi: Fallen Order – 2019
Πλατφόρμες: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC
Το action adventure game από τη Respawn Entertainment των Titanfall και Apex Legends κατάφερε να εντυπωσιάσει με τον συνδυασμό κλασικών χαρακτηριστικών και μηχανισμών από διαφορετικά ήδη παιχνιδιών και από την κλίμακα της εξερεύνησης που επιτρέπει στον κόσμο του. Το μέγεθος του περιεχομένου και οι καλοσχεδιασμένοι πλανήτες του βοήθησαν στο να προσφέρει μια πλούσια και πιστή εμπειρία Star Wars, ενώ οι γρίφοι του που θυμίζουν τίτλους Tomb Raider διευρύνουν ακόμα περισσότερο ένα ήδη καλοδεμένο σύνολο.



Star Wars: Squadrons – 2020
Πλατφόρμες: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC
Το καναδέζικο Motive Studio της EA που επιμελήθηκε τα Battlefront II του ’17 και Dead Space του ’23 και που βοηθά στην ανάπτυξη του επόμενου Battlefield, δημιούργησε ένα σύγχρονο space combat game στο σύμπαν του Star Wars με δυνατούς μηχανισμούς και εξαιρετικό multiplayer. Εκτός αυτών, απέσπασε και το βραβείο του Music of the Year στα The Game Audio Network Guild Awards.



LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - 2022
Πλατφόρμες: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Το έκτο LEGO Star Wars game είναι σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι LEGO που βασίζεται στο Star Wars και άνετα ένα από τα καλύτερα LEGO games γενικότερα. Τεράστιο περιεχόμενο, πλειάδα διαθέσιμων χαρακτήρων και καταπληκτική μεταφορά ορισμένων από τις καλύτερες στιγμές του κινηματογραφικού Star Wars, μαζί με εξαιρετικό gameplay, καλοσχεδιασμένα levels και combat systems και τρομερό voice acting. Είναι με βεβαιότητα η απόλυτη εμπειρία Star Wars μέσα από τον κόσμο των LEGO.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*