Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Top 10: Τα καλύτερα Harry Potter Games

*
Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Harry Potter: Quidditch Champions, είναι η καλύτερη στιγμή για ένα top 10 παιχνιδιών Harry Potter που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. 

Με την πρόσφατη κυκλοφορία του Harry Potter: Quidditch Champions, την επερχόμενη διάθεση του Lego Harry Potter Collection για PS5 και Xbox Series X/S, αλλά και την επιβεβαίωση της Warner Bros. σχετικά με το πόσο μεγάλη προτεραιότητά της αποτελεί η ανάπτυξη ενός διαδόχου για το Hogwarts Legacy, είναι η καλύτερη στιγμή για ένα top 10 παιχνιδιών Harry Potter που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. Ο κόσμος του Harry Potter στα videogames φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του, από τη στιγμή κι όλας που η Warner θέλει να αναπτύξει τη συλλογή του label Portkey Games, αλλά και με την πολυ-αναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά των ομώνυμων μυθιστορημάτων από το HBO, που θα πάρει σάρκα και οστά το 2026. Κάποιος θα ‘λεγε πως είναι πολύ πιθανό το να δούμε νέα games που θα βασίζονται στα χρόνια του Harry Potter “στην πιο ασφαλή σχολή μαγείας”… κι ο κάποιος είμαστε εμείς. Για τώρα όμως, ασχολούμαστε με τα ήδη υπάρχοντα.


Harry Potter and the Philosopher’s Stone – 2001
Πλατφόρμες: PlayStation
Εδώ μιλάμε για το πρώτο απ’ τα δύο games που βασίστηκαν στο ομώνυμο πρώτο βιβλίο της σειράς. Το δεύτερο αναπτύχθηκε από τη Warthog Games και κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα, ενώ τούτο εδώ δημιουργήθηκε από την Argonaut Games και διατέθηκε αποκλειστικά για το πρώτο PlayStation. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα action-adventure games της κονσόλας, όντας και ένα από τα πιο επιτυχημένα (εμπορικώς) παιχνίδια της, αλλά και το πιο επιτυχημένο της Argonaut, η οποία έπαψε να υφίσταται το 2007 και φέτος επανήλθε, έτοιμη να κυκλοφορήσει το προσφάτως ανακοινωμένο remaster του Croc.



Harry Potter and the Chamber of Secrets – 2002
Πλατφόρμες: PlayStation 2, PlayStation, Xbox, Nintendo GameCube, Nintendo Game Boy Color, Nintendo Game Boy Advance, PC
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έχαιρε ακόμα μιας εξαιρετικής μεταφοράς σε videogame με έναν τίτλο action-adventure, που ανάλογα με την κονσόλα στην οποία κυκλοφόρησε, είχε διαφορετικό developer. Με εξαίρεση τις κυκλοφορίες του για φορητές κονσόλες, οι διάφορες εκδόσεις του φέρουν χαρακτηριστικές διαφορές που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης για τους νοσταλγούς του. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Chamber of Secrets ήταν μια ολική αναβάθμιση του προκατόχου του και γι’ αυτό ήταν υποψήφιο για Family Game of the Year από την Academy of Interactive Arts & Sciences. Έχασε από το Mario Party 4.



Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – 2004
Πλατφόρμες: PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Nintendo Game Boy Advance, PC
Με την περίπτωση του τρίτου παιχνιδιού ισχύει ακριβώς ότι και με αυτήν του δεύτερου. Καλύτερο σε όλους τους τομείς, επιμελημένο από πολλαπλούς developers. Αυτήν τη φορά έφερε καλύτερο voice acting, περισσότερους γρίφους και μια πολύ ενδιαφέρουσα RPG εκδοχή για το Game Boy Advance. Η εισαγωγή των Dementors και του γνωστού twist με το Time Turner προς το φινάλε, το κάνουν και ξεχωρίζει αρκετά από τις προηγούμενες κυκλοφορίες.



Harry Potter: Quidditch World Cup – 2003
Πλατφόρμες: PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Nintendo Game Boy Advance, PC
Το διάσημο άθλημα των μάγων στον κόσμο του Harry Potter είναι το αντικείμενο του ενός και μοναδικού (μέχρι προ ολίγων ημερών) sports game του Wizarding World. Το Quidditch World Cup έδωσε για πρώτη φορά στους fans του franchise την ευκαιρία να ζήσουν από πρώτο χέρι το μυθιστορηματικό παιχνίδι που δημιούργησε η Rowling. Η έκδοσή του για το Game Boy Advance βέβαια δεν κατάφερε να ικανοποιήσει το κοινό της φορητής κονσόλας.



Harry Potter and the Goblet of Fire – 2005
Πλατφόρμες: PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Nintendo Game Boy Advance, PC
Το επόμενο action-adventure game βασίστηκε στο 4ο βιβλίο και εισήγαγε περισσότερα ξόρκια κι ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις χάρη στη συμπερίληψη του Triwizard Tournament, όπου οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες ρισκάρουν τη ζωή τους για αιώνια δόξα. Ο τίτλος έφερε λιγότερους γρίφους από ποτέ και στη θέση τους έριξε ακόμα περισσότερο βάρος στο κομμάτι της δράσης, λειτουργώντας θετικά. Η ατμόσφαιρά του ήταν επίσης σημαντικά πιο σκοτεινή από το παρελθόν, ενώ το ακόμα πλουσιότερο voice acting έκανε το αποτέλεσμα κομμάτι ελκυστικότερο. Ποιοτικά δε φτάνει τα πρώτα τρία παιχνίδια, όμως η θέση στη δεκάδα του ανήκει δικαιωματικά.



Harry Potter and the Order of the Phoenix – 2007
Πλατφόρμες: PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS, PC
Σε αυτό το σημείο δεν αποτελεί πια έκπληξη το γεγονός ότι η πλειοψηφία της παρούσας λίστας απαρτίζεται κυρίως από τίτλους που κυκλοφόρησαν χρονολογικά κοντά στην αντίστοιχη ταινία, καθώς προς το παρόν το franchise έχει περιορισμένες κυκλοφορίες που αναμένεται όμως να εμπλουτιστούν χάρη στα μελλοντικά projects του brand Portkey Games. Το συγκεκριμένο παιχνίδι (και το επόμενο) απευθύνονται μόνο στους μεγάλους fans του Wizarding World και σχεδόν αναπόφευκτα υπολείπεται σε διάφορους τομείς σε σχέση με τους προκατόχους του. Φαινομενικά δείχνει μια ακόμα λογική αναβάθμιση των προηγούμενων action-adventure, στην ουσία αποτελεί μια ακόμα μεταφορά ιστορίας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια για κάποια υπέρβαση. Παραδόξως, η έκδοσή του για το Wii κερδίζει πόντους για την έξυπνη χρήση του Wii Remote.



Harry Potter and the Half-Blood Prince – 2009
Πλατφόρμες: PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS, PC
Ακριβώς ότι ειπώθηκε και για το προηγούμενο στη λίστα. Το έκτο παιχνίδι που βασίστηκε σε βιβλίο της σειράς μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και την αυτούσια μεταφορά των βασικών plot points, μαζί μάλιστα με αρκετές μάχες (ίσως υπέρ-αρκετές), αλλά δεν καταφέρνει να αποδώσει την ίδια μαγεία με τα παλαιότερα. Όσα όμως ψεγάδια και να του αποδοθούν, δεν αναιρείται το γεγονός ότι έπραξε τα αναμενόμενα για τους λάτρεις του Harry Potter και πλέον, κοιτάζοντάς το από τη χρονική απόσταση που υπάρχει, μοιάζει το λογικό gaming chapter του franchise για την εποχή στην οποία κυκλοφόρησε.



LEGO Harry Potter Collection – 2016
Πλατφόρμες: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Το πακέτο δύο ξεχωριστών κυκλοφοριών που μετέτρεψαν τα πρώτα 4 βιβλία της σειράς και τα επόμενα τρία αντίστοιχα σε εκδοχές LEGO άφησε τη δική του εποχή, περιέχοντας ολόκληρο το έπος της επταλογίας της Rowling με το γνώριμο διασκεδαστικό gameplay όλων των τίτλων της Βρετανικής Traveller’s Tales. Όπως πάντα, υπάρχει άφθονο περιεχόμενο, αναρίθμητοι διαθέσιμοι χαρακτήρες και χιουμοριστική αναδιήγηση κλασικών πια αφηγημάτων με πληθώρα δραστηριοτήτων. Το LEGO Harry Potter Collection θα επιστρέψει με remaster στις 4 Οκτωβρίου.



Harry Potter: Magic Awakened – 2023
Πλατφόρμες: iOS, Android, PC
Το card game της Zen Studio για φορητές συσκευές και PC δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα, στη συνέχεια να ξεκινήσει την πορεία του μέσα από την περίφημη σχολή μαγείας και να συναντήσει δάσκαλους του Hogwarts, δεκάδες (ή και παραπάνω) χαρακτήρες, να μάθει ξόρκια και μαγικά φίλτρα και να αναμετρηθεί με τη χρήση καρτών και στρατηγικής. Η διάθεσή του συνάντησε άμεση επιτυχία, μετρώντας κέρδη που ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια δολάρια μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο, καταλήγοντας λίγο μετά να γίνει το δεύτερο εμπορικά πιο επιτυχημένο Harry Potter mobile game. Τα cutscenes και το art style του είναι πανέμορφα και κάνουν το σύνολο ακόμα πιο δελεαστικό.



Hogwarts Legacy – 2023
Πλατφόρμες: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch, PC
Για μεγάλο ποσοστό των fans, πρόκειται για το καλύτερο παιχνίδι όλου του franchise. Το action RPG της Avalanche ήταν δικαίως ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους του 2023, αφού αποτέλεσε την καλύτερη (έως τώρα) απόδοση του μαγικού κόσμου του Harry Potter με μια ολοκαίνουργια ιστορία πολλά χρόνια πριν από το source material, έναν πανέμορφο και καλοσχεδιασμένο ανοιχτό κόσμο με διάφορες προκλήσεις κι ένα σύστημα μάχης που αν και είναι ικανό να διατηρήσει το ενδιαφέρον μέχρι και την ολοκλήρωσή του campaign (25 με 35 ώρες, ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού του κάθε παίκτη), αφήνει πολλά περιθώρια βελτίωσης για το μέλλον. Πλέον ξέρουμε και επίσημα πως το Hogwarts Legacy 2 θα γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα χρόνια, οπότε είμαστε εν αναμονή για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*