Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sparkle Unleashed Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    10tons Ltd

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    10tons Ltd

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Με μια πρώτη ματιά, το Sparkle Unleashed είναι ένα ακόμη puzzle game στο οποίο πρέπει να ενώσουμε 3 μπάλες του ίδιου χρώματος πριν το "φίδι" από αυτές τις μπάλες φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Έχουμε στα χέριας μας ένα νέο match-3 puzzle, όπως είναι γνωστότερο αυτό το είδος παιχνιδιών, που αποτελεί αναπαράσταση του γνωστού Zuma, το οποίο απέκτησε μεγάλη φήμη την προηγούμενη δεκαετία. Όπως όμως γίνεται σε κάθε τέτοια αναπαράσταση, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αλλαγές που στοχεύουν σε μια καλύτερη και πιο σύγχρονη πρόταση, έχοντας παράλληλα αρκετές αλλαγές στην απόκριση και τα γραφικά. Για παράδειγμα στο Sparkle Unleashed, έχουν προστεθεί αρκετά powerups (23 τον αριθμό) και υπάρχουν πολλές μικρές αισθητικές βελτιώσεις στον τίτλο. Αυτές οι αλλαγές είναι σε μεγάλο βαθμό ευπρόσδκετες, ιδιαίτερα η προσθήκη μιας, κατά τα άλλα απλής και αδιάφορης, ιστορίας καθώς, σε συνδυασμό με το αρκετά μεγάλο εύρος του παιχνιδιού, και τα 108 επίπεδα που έχουν δημιουργηθεί, προσφέρουν ένα ουσιαστικά χορταστικό πακέτο.


Στο Sparkle Unleashed, έχουν προστεθεί αρκετά powerups (23 τον αριθμό) και υπάρχουν πολλές μικρές αισθητικές βελτιώσεις στον τίτλο.

Το κακό είναι πως αυτός ο μεγάλος αριθμός επιπέδων, φέρνει και σημαντικό βαθμό επανάληψης, αφού το background είναι το ίδιο στα περισσότερα level, ενώ ακόμα και οι διαδρομές παρουσιάζουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Εξίσου προβληματική είναι και η δυσκολία που έχει το παιχνίδι, με το story mode να μην προσφέρει κάποια ουσιώδη πρόκληση, ιδιαίτερα στα τελευταία επίπεδα, όπου κανείς θα περίμενε να βρει περισσότερα εμπόδια. Αντίθετα, το survival mode που διαθέτει ο τίτλος της 10tons είναι σαφώς πιο απαιτητικό, με τον παίκτη να καλείται να συνδυάσει την ταχύτητα και την χάραξη στρατηγικής σε μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά από μπάλες που εμφανίζονται μπροστά του. Φυσικά όσο προχωράει η εξέλιξη του βασικού story του παιχνιδιού, και γίνονται διαθέσιμα τα επιμέρους powerups, ακόμη και αυτό το mode χάνει αρκετό μέρος από τη δυναμική του.



Επίσης, σημαντική είναι η μετακίνηση του κανονιού στο κάτω μέρος της οθόνης, που, παρά την αρχική ικανοποίηση, έγινε για καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς το παιχνίδι μοιάζει αρκετά φορτωμένο για να υποστηρίζει ένα μηχανικό μέρος που περιστρέφεται γύρω-γύρω. Αυτό προκαλεί και ένα ακόμη θέμα, καθώς παρότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να αφορά το τεχνικό μέρος, γίνεται αντιληπτό πως το παιχνίδι δεν είναι στημένο για κονσόλες και στη διάρκειά του χρησιμοποιούνται μόνο ο μοχλός και ένα πλήκτρο, με τον περιορισμό αυτόν να είναι ευκολότερα αντιληπτός στα μενού, που είναι υπέρ του δέοντος απλοϊκά για ένα σύγχρονο παιχνίδι.
Προβληματική είναι και η δυσκολία που έχει το παιχνίδι, με το story mode να μην προσφέρει κάποια ουσιώδη πρόκληση, ιδιαίτερα στα τελευταία επίπεδα, όπου κανείς θα περίμενε να βρει περισσότερα εμπόδια.
Από εκεί και πέρα, αν κάτι είναι αυτό που ευχαριστεί περισσότερο στο παιχνίδι, τότε είναι η απόκριση του χειριστηρίου. Η εκτόξευση των σφαιρών είναι άμεση, ενώ, έστω και με κάποια βοήθεια, δύσκολα και μόνο από λάθος, αυτές δεν θα βρουν το στόχο τους. Επίσης άξια αναφοράς είναι και η όμορφη παρουσίαση του παιχνιδιού, με ζωηρά χρώματα και ένα διόλου κακό soundtrack, το οποίο όμως μετά από λίγο καταντά και αυτό με τη σειρά του επαναλαμβανόμενο και εκνευριστικό.



Αποτελώντας ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε αρχικά για smartphones, το Sparkle Unleashed δεν παρουσιάζει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Όμως, θα ήταν πολύ δύσκολο να προσφέρει κάτι παραπάνω από εκείνες τις εκδόσεις και τελικά κουράζει με τις συνεχείς επαναλήψεις των εικόνων και των ήχων του. Το καλό είναι πως στη σύγχρονη γενιά δεν υπάρχει κάποιος άλλος τίτλος με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και έτσι, αν κάποιος θελήσει να το αγοράσει, για τον ίδιον ή για τους μικρότερους της οικογένειας, αποτελεί μια πρόταση που τουλάχιστον δεν θα τον απογοητεύσει.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γεμάτο παιχνίδι με πολλά levels και μεγάλη διάρκεια
  • Καλή απόκριση στο χειριστήριο
  • Ζωντανά χρώματα και ήχοι
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οι ήχοι επαναλαμβάνονται σε κάθε level
  • Μειωμένη δυσκολία και έλλειψη πρόκλησης
  • Αποτελεί ένα μέτριο port από εκδόσεις για κινητά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*