Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To PS6 και το νέο Xbox ίσως αντισταθμίσουν την επιπλέον RAM με λύσεις για software και αποθηκευτικό χώρο (video)

To PlayStation 6 και το επόμενης γενιάς Xbox ίσως δεν έχουν διπλάσια μνήμη από τους προκατόχους τους, μιας και κάτι τέτοιο ίσως δεν είναι απαραίτητο. Ο Richard Leadbetter του Digital Foundry δεν αναμένει τα επόμενης γενιάς συστήματα να έρθουν με 16 GB, καθώς το κόστος της μνήμης παραμένει υψηλό και μια τέτοια κίνηση ίσως αυξήσει κατά πολύ την τιμή του hardware. Όπως φαίνεται, οι λίσεις για υψηλές επιδόσεις μέσω του αποθηκευτικού χώρου και του software θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τις εξελίξεις.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το PlayStation 6 και το επόμενο Xbox δεν θα έχουν περισσότερη RAM από από τις υπάρχουσες κονσόλες και κατά πάσα πιθανότητα η επερχόμενη κονσόλα της Microsoft θα έχει περισσότερη RAM από αυτή της Sony αν ακολουθηθεί μια πιο ολιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό του hardware, όπως φημολογείται πως θα ισχύει για το PlayStation 5 Pro, το οποίο δεν θα έχει διπλάσιας απόδοσης GPU σε σχέση το βασικό μοντέλο, αλλά θα το αντισταθμίσει με λύσεις που βασίζονται σε λογισμικό όπως το PlayStation Spectral Super Resolution upscaler.


Μιλώντας για το πόση μνήμη RAM μπορεί να χρειάζονται το PlayStation 6 και το Xbox Next, ο Alexander Battaglia έκανε μερικά ενδιαφέροντα σχόλια, τονίζοντας πώς υπάρχει ένας περιορισμός στο κομμάτι της παραγωγής που καθορίζει την ποσότητα VRAM που χρειάζεται πραγματικά. Ίσως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής, με άγνωστη χρονική διάρκεια, όπου οι developers θα πρέπει να κατανοήσουν πόση VRAM θα είναι απαραίτητη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*