Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Digital Foundry: «Το PS5 Pro ανοίγει τον δρόμο για την επιτυχία του PS6» (video)

Το PlayStation 6 μπορεί να έχει ανάγκη την ύπαρξη του PlayStation 5 Pro, προκειμένου να επιτύχει το τεχνολογικό άλμα που αναμένουν οι fans. Ανάμεσα στους λόγους είναι το γεγονός ότι η παραγωγή ταχύτερων και πιο σύνθετων CPUs και GPUs για την αύξηση της απόδοσης και την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών της κονσόλας δεν είναι πλέον 100% εφικτή.

Ο Richard Leadbetter του Digital Foundry εξήγησε πρόσφατα γιατί το PS5 Pro καινοτομεί με τρόπο που θα είναι απαραίτητος για το μελλοντικό hardware, φέρνοντας τη μηχανική εκμάθηση στην πλατφόρμα. Με το PlayStation 4 Pro, η Sony πρόσφερε ένα σύστημα που διέθετε GPU δυο φορές πιο ισχυρή από αυτή του βασικού μοντέλου για μόνο $100 επιπλέον. Σήμερα, η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με $250, αλλά επιτυγχάνει παρόμοια αποτελέσματα με το PlayStation Spectral Super Resolution upscaler, το οποίο βασίζεται σε αποκλειστικό hardware.


Μελλοντικές κονσόλες όπως το PlayStation 6 και το επόμενο Xbox είναι πιθανό να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή, καθώς το κόστος ανά transistor έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ απίθανο να αυξηθεί κατά πολύ το μέγεθος των GPU. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, είναι δυνατό να επιτευχθούν εκπληκτικά αποτελέσματα με μια μέτρια μόνο αύξηση στο μέγεθος και την ισχύ του hardware. Όμως, η ανάπτυξη τεχνολογίας με τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί χρόνο. Όταν η NVIDIA εισήγαγε την τεχνητή νοημοσύνη στο PC gaming με τη σειρά RTX 2000 και το DLSS, κανείς δεν πίστευε ότι η τεχνολογία θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο με το ray tracing, που έμοιαζε με καινοτομία και τίποτα περισσότερο. Η πολυετής και οι επενδύσεις ανέτρεψαν τα πάντα και σήμερα, η αναβάθμιση έχει γίνει μια από τις πιο μεταμορφωτικές αλλαγές για τα παιχνίδια εδώ και πολύ καιρό, και η NVIDIA κατάφερε να φέρει το path tracing στον χώρο του gaming.

Σίγουρα η Sony έπραξε πολύ σωστά με το PlayStation 5 Pro και το AI PSSR upscaler. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση της τεχνολογίας μέχρι να λανσαριστεί το PlayStation 6 και όλα δείχνουν ότι εφόσον οι developers εξοικειωθούν με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα δούμε σπουδαία πράγματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*