Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Απίστευτα ρεαλιστικό demo σιδηροδρομικού σταθμού με τη βοήθεια της Unreal Engine 5 (video)

Από την κυκλοφορία της Unreal Engine 5, έχουμε δει διάφορα demo που επιδεικνύουν τις δυνατότητες της νέας μηχανής. Όμως ένας προγραμματιστής, ο Lorenzo Drago, κατάφερε να φτιάξει ένα τόσο ποιοτικό demo, που άνετα αρχίζει να αναρωτιέται κανείς, τώρα τι βλέπω;

Το εν λόγω demo απεικονίζει μια σύντομη βόλτα σε έναν ιαπωνικό σιδηροδρομικό σταθμό, που αφενός λόγω των δυνατοτήτων της μηχανής και αφετέρου των ικανοτήτων του Drago, δίνει ένα πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.


Πέρα από οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζει ένα demo, οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Μικρές ατέλειες σε τσιμέντο και μεταλλικά μέρη, φθαρμένες βίδες, γρατζουνιές που παραμορφώνουν τις αντανακλάσεις στο ξύλινο εσωτερικό του σταθμού. Η τεχνοτροπία του όλου γυρίσματος, με real time VR tracking σε μια προσπάθεια μίμησης γυρίσματος από κάμερα και αργότερα χρήση φακού, είναι ένα ακόμα εξαιρετικό σημείο της παρουσίασης.



Ο ίδιος ο Drago, σε συνέντευξή του στο GamesRadar, δήλωσε ότι το μικρό αυτό demo του πήρε περίπου ένα μήνα, ενώ η έμπνευσή του προήλθε από την εντύπωση που του έκανε η ατμόσφαιρα ενός μικρού, επαρχιακού σιδηροδρομικού σταθμού στην Ιαπωνία.

Δείτε το video του demo και θα καταλάβετε για ποιο επίπεδο ρεαλισμού μιλάμε, και μάλιστα σε μια μηχανή που κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα. Καλλιτέχνες όπως ο Drogo, μπορούν να μας δώσουν μελλοντικά απίστευτα πράγματα, όταν εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με τη μηχανή.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*