Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Απεβίωσε ο «μπαμπάς» των video games Ralph Baer

Ο -κατά πολλούς- «μπαμπάς» της βιομηχανίας του home video game console gaming Ralph Baer άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 92 ετών. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην αγορά, αφού είναι ο σχεδιαστής του Brown Box (γνωστό και ως Magnavox Odyssey), του πρώτου οικιακού συστήματος ψυχαγωγίας που κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό. Γεννημένος το 1922, ξεκίνησε να εργάζεται στα 60’s στην Sanders Associates Inc. ως τεχνικός και τότε ξεκίνησε την έρευνα πάνω στο πως μπορεί να αναπαραχθεί ένα video game σε τηλεόραση.



Από το 1967 έω και το 1969 συνεργάστηκε με τους Bill Harrison και Bill Rusch για να δημιουργήσουν διάφορα πρωτότυπα μοντέλα του Magnavox Odyssey, το οποίο και κυκλοφόρησε τελικά το 1972 και πούλησε 700.000 συσκευές. Ακόμη, ήταν υπεύθυνος για το gameplay concept του Pong, ενώ στην καριέρα του κατοχύρωσε πάνω από 150 πατέντες που βοήθησαν την μετέπειτα εξέλιξη του game development. Το 2008 χάρισε test unites, production models, σχέδια και σημειώσεις που είχε στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας και το 2004 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Τεχνολογίας.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*