Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Linkbuds Fit Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα Sony Linkbuds Fit κυκλοφόρησαν παράλληλα με τα Linkbuds Fit και απευθύνονται σε όσους θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ως προς το πόσο καλά στερεώνεται ένα ζευγάρι ακουστικών στα αυτιά.

Πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε τα Linkbuds Open, τα open fit ακουστικά της εταιρείας που προσφέρουν πλήρη πρόσβαση στους περιβάλλοντες ήχους όταν τα φοράει κανείς. Μαζί με αυτά, η Sony παρουσίασε και τα Linkbuds Fit, τα οποία ακολουθούν σε ένα μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση των Open, μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με παραδοσιακά ακουστικά, τα οποία σφραγίζουν το αυτί και έχουν και ANC, έχοντας την ίδια τιμή με τα Open (€200).




Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στην εξαιρετικά μικρή θήκη φόρτισής τους. Μικρή σε επιφάνεια, αλλά κάπως παχιά είναι η αλήθεια, με σχέδιο που μοιάζει με… σάντουιτς! Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υποδοχές για τα ακουστικά είναι μαγνητικές και έτσι αυτά πάντα θα μένουν στη θέση τους. Στη πίσω πλευρά της είναι η θύρα type-C usb για τη φόρτισή της (και των ακουστικών προφανώς) καθώς και ένα pair button. Στο θέμα αυτονομίας,  πρόκειται να προσφέρουν έως 8 ώρες ονομαστικής αυτονομίας χωρίς ANC ή περίπου 5,5 ώρες με το ANC ενεργό,  ξαναφορτίζοντας μέσα στη θήκη με τη συνολική αυτονομία να φτάνει στις 21 ώρες. Με 3 λεπτά φόρτισης των ακουστικών στη θήκη, προσφέρουν μια ακόμα ώρα χρήσης.



Ανοίγοντας το καπάκι, μπορούμε να αφαιρέσουμε από μέσα τα ακουστικά, με το μέγεθός τους να είναι μικρό, το βάρος τους ελάχιστο (λίγο κάτω από 5 γραμμάρια!) και τον σχεδιασμό τους ξεχωριστό. Αποτελούνται από δυο τμήματα, αυτό που μπαίνει μέσα στο αυτό και αυτό που εξέχει ελαφρώς. Το τμήμα που μπαίνει μέσα στο αυτί έχει το δικό του λαστιχένιο κάλυμμα για να σφραγίζει το αυτί , με τρια επιπλέον μεγέθη να υπάρχουν στη συσκευασία.  Το δεύτερο τμήμα του ακουστικού ενσωματώνει προφανώς τη μπαταρία και έχει στην εσωτερική πλευρά του τους ακροδέκτες για τη φόρτιση καθώς και έναν αισθητήρα που αντιλαμβάνεται αν τα φοράμε ή όχι. Στη περίμετρό του ακουστικού, υπάρχει ένα ακόμα ένα λαστιχένιο κάλυμμα με μια προεξοχή η οποία χρησιμοποιείται ώστε να στηριχθούν τα ακουστικά στο κανάλι του αυτιού, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα Open.



Χάρη σε αυτό το πτερύγιο, τα ακουστικά πραγματικά στερεώνονται άριστα στο αυτί και ακόμα και με έντονη άσκηση, δε νοιώθει κανείς ότι υπάρχει πιθανότητα να φύγουν από τη θέση τους. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν και άλλα μεγέθη, με το μέγεθος που φοράνε τα ακουστικά εξαρχής, να είναι αυτό που ταίριαξε στην περίπτωσή μας. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη, με μια ηχητική ειδοποίηση να μας ενημερώνει. Για πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων που προσφέρουν, απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Sound Connect. Μέσα από αυτή μπορούμε να ρυθμίσουμε τι ακριβώς θα κάνουν τα χτυπήματα στο κάθε ακουστικό, καθώς έχουν ειδικό αισθητήρα που αντιλαμβάνεται τα taps. Όχι μόνο πάνω στην εξωτερική επιφάνεια, αλλά σε όλη την περιοχή του αυτιού (αν ενεργοποιήσουμε μέσα από το software το wide area tap). Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως αυξομείωση της έντασης του ήχου, έλεγχος της αναπαραγωγής μουσικής, ενεργοποίηση voice assistant (ακόμα και του νέου Gemini της Google) ή πλήρης απενεργοποίηση της λειτουργίας tap.



Μια νέα λειτουργία αφορά τη δυνατότητα να δίνουμε φωνητικές εντολές απευθείας στα ίδια τα ακουστικά, χωρίς χρήση voice assistant, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργία. Ενεργοποιώντας τη, μπορούμε να δώσουμε διάφορες εντολές όπως έλεγχος μπαταρίας, αυξομείωση της έντασης, αναπαραγωγή ή παύση, προηγούμενο, επόμενο τραγούδι και ούτως καθεξής. Αυτό σημαίνει ότι πχ μπορούν να είναι συνδεδεμένα με κάποιο smartwatch χωρίς χρήση κινητού, και ο χρήστης να δίνει αυτές τις εντολές χωρίς να χρειάζεται να πατάει πάνω στις εξωτερικές επιφάνειές τους. Τα ακουστικά είναι επίσης συμβατά με τη τεχνολογία 360 Reality Audio της Sony, υποστηρίζουν ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές, ενώ σε συμβατά τηλέφωνα υποστηρίζουν και Spatial Sound και Head Tracking. Το software προσφέρει και άλλες επιλογές, με το χρήστη να μπορεί να ενεργοποιήσει την τεχνολογία DSEE, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών.



Απαντώντας στο ερώτημα πως παίζουν, μπορούμε να πούμε ότι έχουν καλή ποιότητα αναπαραγωγής (χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή με τα WF-1000XM5), η οποία πλησιάζει αυτή των κορυφαίων true wireless ακουστικών την εταιρείας. Όμως όσον αφορά στο ANC, αυτό σίγουρα υπολοίπεται έναντι των 1000XM5, με το αποτέλεσμα να είναι μάλλον μέτριο. Από την άλλη, το χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με το άριστο στερέωμα, τα καθιστούν πολύ καλύτερα για χρήση κατά τη διάρκεια έντονων δραστηριοτήτων.



Τα Sony Linkbuds Fit κοστίζουν €200, χρήματα που είναι σίγουρα αρκετά, πόσο μάλλον όταν μπορεί κανείς να βρει τα κορυφαία Sony WF-1000XM5 με λίγο παραπάνω χρήματα. Αν δεν σας ενδιαφέρει το καλύτερο ANC αλλά προτιμάτε το καλύτερο και σταθερότερο “Fit”, τα Linkbuds Fit είναι σίγουρα καλύτερα για εσάς. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άριστο Fit
  • Ωραίος ήχος
  • Υποστηρίζουν και Bluetooth LE για Low latency στα games, αν και η συμβατότητα με συσκευές εκτός από Sony είναι ακόμα... περίεργη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάπως ακριβά
  • Το ANC δεν είναι κάτι το ξεχωριστό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*