Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony Linkbuds Open Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα Sony Linkbuds Open έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Linkbuds, ένα από τα πρώτα ζευγάρια είναι εντελώς ανοιχτών truewireless ακουστικών.

Η Sony έχει καταφέρει να κατακτήσει τη κορυφή τα τελευταία χρόνια με τα ακουστικά της που προσφέρουν δυνατότητες Active Noise Cancelling (ANC). Με τα Linkbuds, η Sony δημιούργησε μια νέα κατηγορία ασύρματων ακουστικών, αυτά που προσφέρουν πλήρη επαφή με το περιβάλλον καθώς είναι εντελώς ανοιχτά. Πριν λίγους μήνες, η Huawei παρουσίασε τα Freeclip, με διαφορετική σχεδίαση αλλά αντίστοιχη λειτουργικότητα. Η Sony όμως επιστρέφει, παρουσιάζοντας πριν λίγες μέρες τα Linkbuds Open, τα οποία βέβαια δεν έχουν ANC, αλλά μικρή σημασία έχει.




Η συσκευασία περιλαμβάνει τα δυο ακουστικά, τα οποία έρχονται μέσα στην εξαιρετικά μικρή θήκη φόρτισής τους. Μικρή σε επιφάνεια, αλλά κάπως παχιά είναι η αλήθεια, με σχέδιο που μοιάζει με… σάντουιτς! Αξίζει να σημειώσουμε πως οι υποδοχές για τα ακουστικά είναι μαγνητικές και έτσι αυτά πάντα θα μένουν στη θέση τους. Στη πίσω πλευρά της είναι η θύρα type-C usb για τη φόρτισή της (και των ακουστικών προφανώς) καθώς και ένα pair button. Στο θέμα αυτονομίας δεν πρόκειται να προσφέρουν έως 8 ώρες ονομαστικής αυτονομίας (λιγότερο σε πραγματικές συνθήκες), ενώ ξαναφορτίζοντας μέσα στη θήκη, η συνολική αυτονομία φτάνει στις 22 ώρες. Με 3 λεπτά φόρτισης των ακουστικών στη θήκη, προσφέρουν μια ακόμα ώρα χρήσης.



Ανοίγοντας το καπάκι, μπορούμε να αφαιρέσουμε από μέσα τα ακουστικά, με το μέγεθός τους να είναι μικρό, το βάρος τους ελάχιστο (λίγο πάνω από 5 γραμμάρια!) και τον σχεδιασμό τους ξεχωριστό.Αποτελούνται από δυο τμήματα, αυτό που μπαίνει μέσα στο αυτό και αυτό που εξέχει ελαφρώς. Το τμήμα που μπαίνει μέσα στο αυτό λοιπόν, έχει μια τρύπα στο κέντρο! Ουσιαστικά, έχουμε ένα δαχτυλίδι που στο κέντρο έχει μια τρύπα και γύρω από αυτήν είναι τοποθετημένο το ηχείο στο κάθε ακουστικό.



Με το που τοποθετούμε το ακουστικό στο αυτί, η τρύπα στο κέντρο αφήνει τους εξωτερικούς ήχους να περνάνε στο εσωτερικό του αυτιού, κάτι που επιτρέπει στο χρήστη να έχει επαφή με το περιβάλλον και ταυτόχρονα να μην νοιώθει τα αυτιά του να εγκλωβισμένα. Το δεύτερο τμήμα του ακουστικού που έχει σχέδιο ατελούς σφαίρας ενσωματώνει προφανώς τη μπαταρία και έχει στην εσωτερική πλευρά του τους ακροδέκτες για τη φόρτιση καθώς και έναν αισθητήρα που αντιλαμβάνεται αν τα φοράμε ή όχι. Στη περίμετρο της σφαίρας υπάρχει ένα λαστιχάκι με μια προεξοχή η οποία χρησιμοποιείται ώστε να στηριχθούν τα ακουστικά στο κανάλι του αυτιού. Μέσα στη συσκευασία υπάρχουν και άλλα μεγέθη, με το μέγεθος που φοράνε τα ακουστικά εξαρχής, να είναι αυτό που ταίριαξε στην περίπτωσή μας.



Όπως όλα τα true wireless ακουστικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα πχ. σαν hands free για να μιλήσει κάποιος, αφού το καθένα από αυτά ενσωματώνει μικρόφωνα. Φυσικά, η σύνδεση με το smartphone γίνεται αυτόματα τη στιγμή που θα αφαιρεθεί το καθένα από αυτά με τη θήκη, με μια ηχητική ειδοποίηση να μας ενημερώνει. Για πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων που προσφέρουν, απαιτείται η εγκατάσταση της εφαρμογής Sound Connect. Μέσα από αυτή μπορούμε να ρυθμίσουμε τι ακριβώς θα κάνουν τα χτυπήματα στο κάθε ακουστικό, καθώς έχουν ειδικό αισθητήρα που αντιλαμβάνεται τα taps. Όχι όμως πάνω στην ίδια την εξωτερική επιφάνεια, αλλά στην όλη περιοχή του αυτιού (αν ενεργοποιήσουμε μέσα από το software το wide area tap). Μάλιστα, φορώντας γυαλιά ηλίου, κάνοντας τα αντίστοιχα taps ακόμα και στον εκάστοτε βραχίονα, το κάθε ακουστικό τα αντιλαμβανόταν και εκτελούσε άμεσα την εντολή. Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως αυξομείωση της έντασης του ήχου, έλεγχος της αναπαραγωγής μουσικής, ενεργοποίηση voice assistant (ακόμα και του νέου Gemini της Google) ή πλήρης απενεργοποίηση της λειτουργίας tap.



Μια νέα λειτουργία αφορά τη δυνατότητα να δίνουμε φωνητικές εντολές απευθείας στα ίδια τα ακουστικά, χωρίς χρήση voice assistant, καθώς διαθέτουν ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργία. Ενεργοποιώντας τη, μπορούμε να δώσουμε διάφορες εντολές όπως έλεγχος μπαταρίας, αυξομείωση της έντασης, αναπαραγωγή ή παύση, προηγούμενο, επόμενο τραγούδι και ούτως καθεξής. Αυτό σημαίνει ότι πχ μπορούν να είναι συνδεδεμένα με κάποιο smartwatch χωρίς χρήση κινητού, και ο χρήστης να δίνει αυτές τις εντολές χωρίς να χρειάζεται να πατάει πάνω στις εξωτερικές επιφάνειές τους. Τα ακουστικά είναι επίσης συμβατά με τη τεχνολογία 360 Reality Audio της Sony, υποστηρίζουν ταυτόχρονη σύνδεση με δυο συσκευές, ενώ σε συμβατά τηλέφωνα υποστηρίζουν και Spatial Sound και Head Tracking. Το software προσφέρει και άλλες επιλογές, με το χρήστη να μπορεί να ενεργοποιήσει την τεχνολογία DSEE, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών.




Βάζοντας τα ακουστικά στ’ αυτιά, η εμπειρία που προσφέρουν είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστή. Το χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με τη τρύπα στο κέντρο, κάνουν το χρήστη να ξεχνάει ότι τα φοράει, τουλάχιστον όταν δε παίζουν μουσική. Οι περιβάλλοντες ήχοι ακούγονται χωρίς πρόβλημα και γενικότερα είναι τα ότι πρέπει για όσους θέλουν να έχουν επαφή με το περιβάλλον τους. Από πλευράς ποιότητας, παίζουν πολύ καλύτερα από τα πρώτα Linkbuds, κυρίως επειδή καταφέρνουν να έχουν χαμηλότερα μπάσα.. Ο ήχος είναι δυνατός και καθαρός και μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους.



Τα Sony Linkbuds Open θα κοστίζουν γύρω στα €200 (ίσως και περισσότερο), χρήματα που είναι πολλά για ακουστικά χωρίς ANC, πόσο μάλλον όταν μπορεί κανείς να βρει τα κορυφαία Sony WF1000XM5 με λίγο παραπάνω χρήματα. Και εδώ ίσως είναι το βασικότερο πρόβλημα για τα Linkbuds Open γιατί κατά τα άλλα, η εμπειρία που προσφέρουν είναι μοναδική. Για όποιον δε έχει θέματα με εμβοές (όπως ο υπογράφων), τα Linkbuds είναι άριστη λύση ακριβώς επειδή ο ήχος δε παγιδεύεται στο εσωτερικό του αυτιού, αλλά μπορεί να διαφύγει μέσω της τρύπας του δαχτυλιδιού με αποτέλεσμα (τουλάχιστον στη περίπτωσή μας) η εμβοή να μη γίνεται εντονότερη μετά από πολύωρη χρήση. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τα taps για τις ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και πάνω στο αυτί, όχι μόνο στο ακουστικό
  • Ελαφριά, ξεκούραστα για πολλές ώρες χρήσης
  • Πλήρης επαφή με το περιβάλλον
  • Δυνατός ήχος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγο ακριβά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*