Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

realme GT 6 Review

  • realme GT 6
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Έφτασε στην Ελλάδα το ολοκαίνουριο realme GT 6, ένα flagship killer «από τα παλιά», με υψηλές επιδόσεις, καλές κάμερες, γρήγορη φόρτιση, ωραία οθόνη αλλά και.. Ai!

Η σειρά GT της realme στο παρελθόν μας έχει δώσει μερικά εντυπωσιακά μοντέλα όσον αφορά στην αγορά των flagship killers, με πρώτο και καλύτερο το realme GT2 Pro, ένα από τα smartphones που αγαπήσαμε εδώ στο Enternity. Βέβαια, η realme από τότε δεν ασχολήθηκε τόσο πολύ με αυτή τη κατηγορία, με το GT3  και το GT5 Pro να μη κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό αλλάζει φέτος, καθώς έφτασε στην Ελλάδα το ολοκαίνουριο GT 6, ένα flagship killer «από τα παλιά», με υψηλές επιδόσεις, καλές κάμερες, γρήγορη φόρτιση, ωραία οθόνη αλλά και.. Ai! Η έκδοση που έχουμε στα χέρια μας είναι με 512GB χώρους και 16GB μνήμης και έρχεται στη τιμή των €799. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.




Το τηλέφωνο της δοκιμής μας είναι στο fluid silver χρώμα και έρχεται με 512GB χώρου και 16GB μνήμης. Το realme GT 6  έρχεται σε μια μεγάλη συσκευασία μέσα στην οποία βρίσκουμε την ίδια τη συσκευή, μια διάφανη προστατευτική θήκη, ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τη θύρα υποδοχής SIM και ένα μικρό σε διαστάσεις και γρήγορο φορτιστή 120 Watt παρακαλώ (Super VOOC) παρέα με το σχετικό καλώδιο USB Type-C. Να σημειώσουμε ότι η συσκευή δε φορτίζει με τη μέγιστη ταχύτητα χρησιμοποιώντας άλλο φορτιστή 120 Watt, καθώς αυτή τη ταχύτητα φόρτισης τη πετυχαίνει με 11Volt στα 11Ampere και όχι ακολουθώντας κάποιο PD πρωτόκολλο.  Αντίστοιχα, με άλλο φορτιστή 120 Watt που υποστηρίζει PD πρωτόκολλα, το τηλέφωνο φορτίζει με… 5Watt. Οπότε καλό είναι να έχετε πάντα εύκαιρο το φορτιστή για να έχετε τη γρήγορη φόρτιση, αλλά και το καλώδιό του, γιατί ακόμα και με το δικό του φορτιστή αλλά καλώδιο τρίτου (που μπορεί να υποστηρίξει τα 120 Watt), δε φορτίζει με τη μέγιστη ταχύτητα, με αποτέλεσμα η τεράστια μπαταρία των 5500mAh να απαιτεί περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, με δικό του φορτιστή και καλώδιο, μπορεί κανείς να έχει 50% σε 10 λεπτά και 100% σε περίπου 30 λεπτά.



Παίρνοντας τη συσκευή στο χέρι, αντιλαμβάνεται μια premium αίσθηση. Το realme GT 6 δεν είναι μικρό σε διαστάσεις αλλά σίγουρα είναι αρκετά λεπτό σε σχέση με τα περισσότερα flagship και εξαιρετικά ελαφρύ (199 γραμμάρια). Αν και η οθόνη είναι μεγάλη στις 6,78’’, το τηλέφωνο είναι άνετο στη χρήση, με την –έντονα- curved στις δυο πλευρές οθόνη και αντίστοιχα curved πλάτη να βοηθάνε τη παλάμη να το αγκαλιάζει. Το πλαίσιο είναι πλαστικό μεν, αλλά έχει ματ μεταλλική όψη, με επίπεδες όλες τις πλευρές του. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε το πλήκτρο power και τα volume control πλήκτρα, ενώ στο κάτω μέρος είναι η USB Type-C (δυστυχώς USB 2.0) παρέα με το ένα ηχείο, το ένα μικρόφωνο και το tray για τη τοποθέτηση έως 2 καρτών nano SIM, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για χρήση e-sim.



Στο πάνω μέρος βρίσκεται το δεύτερο μικρόφωνο και ένα Ir πομποδέκτης για απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών, ενώ στα όρια της οθόνης, δίπλα στο πλαίσιο έχουμε το ακουστικό, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν δεύτερο ηχείο ώστε να έχουμε στερεοφωνικό ήχο, ο οποίας είναι δυνατός, ισορροπημένος και με καλά μπάσα. Η πλάτη του τηλεφώνου είναι ξεχωριστή, όπως μας έχει συνηθίσει η realme με τις σχεδιαστικές της επιλογές. Δεν υπάρχει camera bump αλλά οι τρεις κάμερες των 50MP έχουν η κάθε μια το χώρο της. Ωστόσο και οι τρεις είναι τοποθετημένες σε ένα τμήμα που καταλαμβάνει το 1/3 της πλάτης και είναι πραγματικά… καθρέπτης. Μπορεί κανείς να δει τον εαυτό του εκεί κανονικά, σαν να έχει ένα καθρεπτάκι, κάτι που ίσως εκτιμήσει το γυναικείο φύλο (και όχι μόνο). Το υπόλοιπο τμήμα της πλάτης είναι μονόχρωμο, με όλη τη πλάτη να.. μαζεύει εύκολα αποτυπώματα.



Όπως είπαμε, η οθόνη έχει διαγώνιο 6,78’’ και είναι με διαφορά η καλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε τηλέφωνο της εταιρείας. Πρόκειται για ένα Amoled panel υψηλής ανάλυσης 2780x1264 pixel, το οποίο όμως είπαμε είναι κυρτό στις άκρες, ενώ τα bezel σε όλες τις πλευρές είναι ομοιόμορφα και πραγματικά μικρά. Κάτι που είναι εξαιρετικό σαν λειτουργία είναι το γεγονός ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί την οθόνη ακόμα και με βρεγμένα χέρια, όπως είχαμε δει και στο OnePlus 12. Ακόμα και αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι μέσα στην οθόνη (δυστυχώς χαμηλά σε αυτή) λειτουργεί εύκολα και τα δάχτυλα βρεγμένα! Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μέτρηση των παλμών, μέσα από τη σχετική εφαρμογή που βρίσκεται στην επιλογή realme lab. Η ίδια η οθόνη καλύπτεται από γυαλί Gorilla Glass Victus 2, πάνω από το οποίο υπάρχει ζελατίνα προστασίας και η φωτεινότητά της είναι υψηλή (σύμφωνα με τη realme φτάνει στα 6000nits peak). Εμείς μετρήσαμε 553 nits με ρύθμιση max brightness, 913 nits με ενεργό το extra brightness, με την οθόνη να φτάνει στα 1488 nits με το auto brightness σε συνθήκες υψηλού περιβάλλοντος φωτισμού.



Τα 6000nits που αναφέρει η realme, σύμφωνα με την ίδια μπορούν να μετρηθούν σε παράθυρο με 1% λευκό και εφόσον πέσει πάνω στο τηλέφωνο φως ισχύος 100000 lux! Όπως και να έχει πάντως, κάτω από το έντονο φως του καλοκαιρινού ήλιου, σημασία έχει ότι ο χρήστης βλέπει. Χρωματικά τώρα, το panel μπορεί να προβάλει 10bit χρώμα και προσφέρει συμβατότητα με HDR10 και Dolby Vision. Το πρώτο το είδαμε στο Youtube με το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Όμως, το Netflix δεν έχει λάβει πιστοποίηση ούτε για HDR ούτε για Dolby Vision, παρά μόνο μπορεί να παίξει το content σε 1080p. Μπορεί βέβαια κανείς να απολαύσει στην οθόνη βίντεο Dolby Vision που έχει τραβήξει ο ίδιος με τις δυο κάμερες της συσκευής (βασική και telephoto).



Από εκεί και πέρα, το refresh rate της οθόνης μπορεί να αυξομειώνεται σε διάφορες τιμές έως τα 120Hz που είναι ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης, ενώ παρατηρήσαμε ελάχιστο ρυθμό ανανέωσης το 1Hz έχοντας το τηλέφωνο απλά με ανοιχτή την οθόνη. Με το που ακουμπάει κανείς την οθόνη και σκρολάρει, αυτή αμέσως πάει στα 120Hz ενώ στιγμιαία μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορες ενδιάμεσες τιμές, ανάλογα και με την εφαρμογή. Στο Youtube για παράδειγμα, το refresh rate πάει στα 30Hz όταν το βίντεο είναι 30fps και στα 60Hz όταν είναι 60fps. Αντίστοιχα, στην εφαρμογή της κάμερας ρυθμίζεται στα 30Hz, ενώ αν επιλέξουμε εγγραφή βίντεο 60fps, πάει στα 60Hz. Σε Netflix και Disney+ όμως, είναι πάντα 60Hz. Στις διάφορες εφαρμογές, συνήθως είναι 120Hz για λίγο και πέφτει στο 1Hz μέχρι να ξαναπατήσουμε πάνω στην οθόνη.



Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δε καταφέραμε να βρούμε κανένα παιχνίδι που να μπορεί να παίξει στα 120fps, καθώς σε όλα όσα δοκιμάσαμε (Dead Cells, TMNT, Alto’s Odyssey κ.α.) η οθόνη ρυθμίστηκε στα 120Hz μεν, αλλά το frame rate κλείδωσε στα 60fps (όπως το αναφέρει το Game Space). Σίγουρα υπάρχουν κάποια, όπως το PubG, όμως είναι κρίμα η realme να κάνει whitelisting τα games που μπορούν να παίξουν σε high frame rate και όχι να τα αφήνει ελεύθερα. Είναι κρίμα, γιατί το SoC μπορεί να παίξει όλα τα Android games που υποστηρίζουν HRR άνετα στα 120fps. Κάποια στιγμή η εταιρεία πρέπει να δώσει μια λύση σε αυτό το θέμα και να μπορεί κανείς να ευχαριστηθεί περισσότερο το gaming, καθώς το realme GT 6 μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό gaming τηλεφωνο, έχοντας τόσο τις απαραίτητες επιδόσεις όσο και ένα panel με ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 2500Hz. Γενικότερα όμως το gaming είναι μια χρήση που θα εκτιμήσουν όλοι όσοι το αποκτήσουν. Όσα παιχνίδια δοκιμάσαμε παίζουν άνετα, ακόμα και το Genshin Impact (max ρυθμίσεις, 50-60fps). Και εδώ φαίνεται και το whitelisting που κάνει η realme καθώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές μέσα από το companion app για games που διαθέτει η realme. Για παράδειγμα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Hyper HDR (μια auto HDR λειτουργία) ενώ στο Geek Power Tuning έχουμε επιλογή για ρύθμιση των συχνοτήτων όλων των cores ξεχωριστά, πέρα από τη ρύθμιση της συχνότητας της GPU που είναι διαθέσιμη σε κάποια παιχνίδια.


Στο Genshin Impact βρίσκουμε τις περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις λειτουργίες Geek Power Tuning με άλλα παιχνίδια να έχουμε ή καθόλου ή μόνο δυνατότητα για ρύθμιση της GPU.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πάντως πως εφόσον η συσκευή ζεσταθεί (κάτι που γίνεται γρήγορα), εμφανίζεται μήνυμα πως τα custom clocks μας γίνονται override και το σύστημα αυτόματα μειώνει τις συχνότητες


Οι επιδόσεις του Snapdragon 8s Gen 3 με ενεργό το GT Mode (αριστερά) και ανενεργό (δεξιά).

Όπως κάνουμε πάντα με τα smartphones, δοκιμάσαμε να παίξουμε το God of War 2 του PS2 με emulation. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Snapdragon 8s Gen 3 προσφέρει επιδόσεις που βρίσκονται ανάμεσα σε Snapdragon 8 Gen 2 και Gen 3 όσον αφορά στη CPU, ποιο κοντά στον Gen 3 σε single core και ποιο κοντά στον Gen 2 όσον αφορά στο multicore. Για να πάρει κανείς τις μέγιστες επιδόσεις πάντως, πρέπει να ενεργοποιήσει το GT mode.  Η GPU του (Adreno 735) από την άλλη, βρίσκεται αρκετά πίσω σε επιδόσεις σε σχέση με την Adreno 750 του Gen 3, ενώ υπολείπονται   και του Andreno 740 που έχει ο Gen 2.


Οι επιδόσεις του Adreno 735 δεν είναι αρκετές για 60fps σε 4x ανάλυση στο God of War 2 του PS2 μέσω Aether SX2. Το frame rate είναι γύρω στα 40fps


Βάζοντας 3x ανάλυση, μετά από 7 περίπου λεπτά το frame rate πέφτει στα 54fps (αριστερά) και 8 λεπτά αργότερα, πέφτει ακόμα περισσότερο στα 40fps λόγω του throttling.


Οι θερμοκρασίες που ανεβάζει το τηλέφωνο μετά από λίγη ώρα gaming στο God of War 2.

Ακόμα και έτσι βέβαια, μπορεί κανείς να παίξει του God of War 2 σε ανάλυση 3x της αρχικής, όμως δε θα μπορέσει να το κάνει για ώρα. Σχετικά γρήγορα η θερμοκρασία ανεβαίνει και το τηλέφωνο ξεκινά το throttling (58,6% stability στο 3D Mark), φτάνοντας ακόμα και τους 46 βαθμούς στο κομμάτι δίπλα στις κάμερες, που προφανώς είναι το chipset. Γενικότερα το τηλέφωνο το νοιώθει κανείς να ζεσταίνεται, καθώς όσο καλό και να είναι το παθητικό σύστημα ψύξης που έχει εφαρμόσει η realme, έχουμε να κάνουμε με μια λεπτή συσκευή που δε μπορεί να αντέξει πολύ ώρα υπερβολικού load (όπως είναι το emulation) χωρίς throttling.



Βέβαια, στην καθημερινή χρήση της συσκευής, δεν πρόκειται να έχει κανείς πρόβλημα με τις επιδόσεις του ούτε υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσει throttling. Οι εναλλαγές μεταξύ εφαρμογών δε καθυστερούν καθόλου και γενικά η εμπειρία χρήσης είναι εξαιρετική λόγω ταχύτητας. Γενικότερα, στο τομέα των επιδόσεων, είτε έχουμε να κάνουμε με τη τυπική καθημερινή χρήση της συσκευής είτε με το gaming, το realme GT 6 είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να επιλέξει κανείς. Τα 16Gb είναι μπόλικα ώστε να μπορούν να μένουν αρκετές εφαρμογές ανοιχτές, ακόμα και 2 ή 3 παιχνίδια, ενώ τα 512GB αποθηκευτικού χώρου USF 4 είναι υπεραρκετά. Από εκεί και πέρα, το τηλέφωνο είναι συμβατό με 5G δίκτυα και υποστηρίζει το WiFi 6, ενώ φυσικά διαθέτει NFC. Σύμφωνα με τη realme, ένας συνδυασμός καινοτομιών στο hardware και το software βελτιώνει την απόδοση των ασύρματων συνδέσεων. Μέχρι τώρα, η μοναδική παραχώρηση (σε σχέση με άλλα, ακριβότερα flagship) που έχει κάνει η realme στο 6 είναι αυτή της έλλειψης ασύρματης φόρτισης και της πιστοποίησης IP68, με το τηλέφωνο πάντως να έχει IP65 πιστοποίηση (δε μπορείς να το βυθίσεις στο νερό αλλά αντέχει να πέσει πάνω του μεγάλη ποσότητα).



Πριν πάμε στις κάμερες, πρέπει να πούμε δυο λόγια για το software που έχει το realme GT 6. Το τηλέφωνο έρχεται με realme UI 5.0 που τρέχει πάνω από Android 14. Το skin είναι όμορφο και εύχρηστο, αν και θα βρει κανείς μπόλικο bloatware (εφαρμογές και games) τα οποία όμως μπορεί κανείς να απεγκαταστήσει. Προσφέρει πολλές ρυθμίσεις για διάφορες λειτουργίες, always on display, δυνατότητα ενεργοποίησης spatial audio και άλλα γνωστά. Όμως έρχεται και με Ai λειτουργίες, καθώς πλέον είμαστε επίσημα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Πέρα από τέτοιες που αφορούν τη χρήση των καμερών (πχ το AI Night Vision που αναφέρει η realme για τα νυχτερινά βίντεο), μέσα από την επιλογή special features, μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τον AI Assistant για συγκεκριμένες εφαρμογές (πχ Netflix, Youtube, Tiktok, Facebook) χρησιμοποιώντας 2 δάχτυλα πάνω στην οθόνη και να κάνει «extract» κείμενα και φωτογραφίες. Αυτό που λειτούργησε είναι η μεταταφορά κειμένων/φωτό στο AI Smart Loop. Πρόκειται για ένα pop up μενού που εμφανίζεται εφόσον έχουμε επιλέξει κάτι είτε μέσω του AI Assistant είτε με παραδοσιακό τρόπο, ώστε να το βάλουμε άμεσα σε μια εφαρμογή μεταξύ αυτών που έχουμε επιλέξει να εμφανίζονται στο μενού. Έτσι, με απλά drag and drop μπορούμε να ποστάρουμε μια φωτό στο Instagram ή να ενσωματώσουμε ένα κείμενο στο Gmail και ούτω κάθε εξής. Το Ai στη προκειμένη έχει να κάνει με το γεγονός ότι το τηλέφωνο φέρνει σε πρώτο πλάνο την εφαρμογή που πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με το τι έχουμε επιλέξει και τι έχουμε πράξει στο παρελθόν. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το file dock, για προσωρινή αποθήκευση σε αυτό κειμένων και αρχείων, τα οποία μπορούμε στη συνέχεια να μεταφέρουμε σε όποια ανοιχτή εφαρμογή έχουμε. Είναι κάτι σαν εύκολα προσβάσιμο shortcut και είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Από εκεί και πέρα, έχουμε και κάποιες Ai λειτουργίες στο Photo app, όπως για παράδειγμα αυτή που επιτρέπει να αφαιρέσουμε ένα άτομο από μια εικόνα, ενώ είναι ενσωματωμένο στο Photo app και το Google Lense για άμεση αναζήτηση σε φωτογραφίες.! Γενικότερα, το interface που έχει ενσωματώσει η realme με αυτές τις λειτουργίες είναι αρκετά χρήσιμο.



Τι γίνεται όμως με το σύστημα καμερών; Η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά στα νούμερα, το realme GT 6 τα πάει εξαιρετικά έχοντας 2 κάμερες των 50MP, με τη βασική (wide)  να είναι φυσικά αυτή που ξεχωρίζει, αλλά ταυτόχρονα το τηλέφωνο να έχει και telephoto (έστω και με 2x zoom μόνο) στα 50MP, με τη τελευταία κάμερα να είναι μια μάλλον απλοϊκή ultrawide στα 8MP, χωρίς AF.


UW Vs Main Vs 2x


UW Vs Main Vs 2x


Συγκεκριμένα έχουμε ένα βασικό φακό στα 50Mpixel με OIS και f/1.68 (Sony LYT-808), τον ultrawide  (Sony IMX35) με f/2.2 και το telephoto 2x (Samsung JN5) με f/2.0. Μπροστά υπάρχει μια selfie κάμερα των 32MP. Κεντρικό ρόλο παίζει προφανώς ο βασικός αισθητήρας των 50Mpixel ο οποίος, μέσω pixel bining 4:1, δίνει φωτογραφίες στα 12,5Mpixel.


UW Vs Main Vs 2x


UW Vs Main Vs 2x


Ο αισθητήρας της βασικής κάμερας είναι νέος και πραγματικά κάνει εξαιρετικά καλή δουλειά, προσφέροντας ζωντανά χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια. Την ημέρα, δεν θα απογοητευτεί κανείς με το αποτέλεσμα. Όταν ο φωτισμός πέφτει, η κάμερα εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλά καθώς ενεργοποιείται -τις περισσότερες φορές- το Night mode,  το οποίο όμως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε πατώντας το σχετικό εικονίδιο που εμφανίζεται στην οθόνη. Γενικότερα η βασική κάμερα θα αφήσει το χρήστη απόλυτα ικανοποιημένο.


UW Vs Main Vs 2x


UW Vs Main Vs 2x


UW Vs Main Vs 2x


Ο telephoto δε φέρνει πολύ κοντά τα πράγματα, καθώς με focal length που αντιστοιχεί σε 47mm, πλησιάζει το λεγόμενο nifty-fifty (50mm) focal length, το οποίο θεωρείται ιδανικό για street phtography. Δεν έχει οπτική σταθεροποίηση ενώ για να εστιάσει, πρέπει να είναι κανείς περισσότερο μακριά από το αντικείμενο που θέλει σε σχέση με το βασικό. Μάλιστα, όταν πάμε να φωτογραφήσουμε κάτι από κοντά έχοντας το 2x ενεργό, το τηλέφωνο εμφανίζει εικονίδιο macro και χρησιμοποιεί το βασικό φακό, κάτι συμβαίνει και όταν ο περιβάλλον φωτισμός μειώνεται. Σε αυτή τη περίπτωση μάλιστα, δε μπορούμε να επιλέξουμε εμείς τον telephoto για να έχουμε λήψη από αυτόν και όχι από το βασικό με digital zoom.


UW Vs Main Vs 2x


UW Vs Main Vs 2x


UW Vs Main Vs 2x


Και αυτή η κάμερα τα καταφέρνει αρκετά καλά την ημέρα, προσφέροντας μπόλικη λεπτομέρεια χωρίς θόρυβο. Όμως σε σχέση με τη βασική, υπάρχει μια διαφορά στην αποτύπωση των χρωμάτων, καθώς ο telephoto δίνει ελαφρώς περισσότερο saturated χρώματα. Το κίτρινο, το μπλε, το κόκκινο, βγαίνουν εντονότερα στο telephoto. Ο telephoto επίσης δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βράδυ, καθώς το τηλέφωνο δε τον επιλέγει ούτε στο αυτόματο mode ούτε στο αυτόνομο night mode και δε βρήκαμε στις ρυθμίσεις κάποιο διακόπτη που να μας δίνει πρόσβαση σε αυτόν όταν ο περιβάλλον φωτισμός μειώνεται.

 
UW Vs Main (Night)

 
UW Vs Main (Night)

Διαφορά με το βασικό όσον αφορά στα χρώματα έχει και ο ultra wide, του οποίου οι λήψεις βγαίνουν με διαφορετική θερμοκρασία χρώματος. Μη περιμένετε πολλά από αυτόν γενικά, καθώς το δυναμικό εύρος είναι περιορισμένο ενώ υστερεί σημαντικά και σε επίπεδο λεπτομέρειας.


UW Vs Main Vs 2x


Βασική κάμερα χωρίς/με portrait mode


Βασική κάμερα χωρίς/με portrait mode

Όσον αφορά στο portrait mode, αυτό είναι διαθέσιμο και με το βασικό και με το telephoto, με τον δεύτερο πάντως να λειτουργεί στο portrait όταν ο φωτισμός πέφτει! Περίεργα πράγματα. Το portrait γενικά κάνει καλό διαχωρισμό, αλλά, ειδικά με το βασικό φακό, μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο καθώς αυτό πετυχαίνει φυσικό bokeh, κυρίως όταν υπάρχει αρκετή απόσταση από το πρόσωπο που φωτογραφίζουμε με το τοπίο πίσω του.


4K30 video με βασική και telephoto

Όσον αφορά τώρα στο video, μπορεί κανείς να τραβήξει έως 4K60 με τη βασική και τη telephoto, αλλά εναλλαγή μεταξύ των καμερών μπορεί να γίνει μόνο σε 4K30 (στα 60MBps το bitrate και στις δυο περιπτώσεις), με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Ειδικά το 4K60 είναι πραγματικά εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα ενώ και η οπτική σταθεροποίηση βοηθάει σε συνεργασία με τη πάντα ενεργή ψηφιακή. Πάντως, όταν το φως πέφτει, η ψηφιακή σταθεροποίηση κάνει τα δικά της δημιουργώντας jitter και θα θέλαμε να υπάρχει μια επιλογή απενεργοποίησής. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, τόσο με τη βασική όσο και με τη telephoto, μπορούμε να γράψουμε Dolby Vision βίντεο πατώντας το HDR εικονίδιο, το οποίο είναι πραγματικά όμορφο, είτε το βλέπουμε στην οθόνη του κινητού είτε σε μια συμβατή με Dolby Vision τηλεόραση.


4K30 Dolby Vision με τη βασική κάμερα (το HDR δυστυχώς δεν ενεργοποιείται στο Youtube).

Ακόμα, μπορεί κανείς να τραβήξει portrait βίντεο (1080p30 και με το selfie φακο), το οποίο καταφέρνει να πετύχει ωραίο διαχωρισμό ακόμα και με το εντονότερο bokeh εφέ. Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα για dual video με τη βασική και τη selfie κάμερα. Με τον ultrawide μπορούμε να τραβήξουμε μέχρι 1080p30, με το αποτέλεσμα του οποίου να μη ξεχωρίζει.


1080p30 portrait video με τη selfiecam

Η selfie κάμερα των 32Mp είναι καλή αν και χωρίς autofocus.

 
Selfiecam χωρίς/με portrait mode

 
Selfiecam χωρίς/με portrait mode


4K30 με τη selfiecam

Βγάζει όμορφες φωτογραφίες με αρκετά καλό portrait mode, ενώ υποστηρίζει και Nightmode με ή και χωρίς φλας (η οθόνη που φωτίζει). Στο τομέα του βίντεου ποστηρίζει 4K30 fps με το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό.



Κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος του review μας για το realme GT 6. Ξεχωριστή σχεδίαση, λεπτό και ελαφρύ με μεγάλη οθόνη υψηλής φωτεινότητας, υψηλές επιδόσεις, δυνατός στερεοφωνικός ήχος, εντυπωσιακή αυτονομία με ταχύτατη φόρτιση και ένα σύστημα καμερών που κάνει μπορεί να μην είναι το κορυφαίο αλλά σε αφήνει ευχαριστημένο. Θα θέλαμε μια USB 3.0 και ασύρματη φόρτιση για να τα έχουμε όλα. Εκεί που όμως η realme έκανε αρκετά βήματα προόδου είναι στο software, με το realme UI 5.0 να είναι εύχρηστο με πολλές επιλογές και κυρίως τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω Ai. Ειδικά το Ai Smart Loop είναι εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργίες, που αν μη τι άλλο, ανεβάζει τη συσκευή επίπεδο. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Υψηλή φωτεινότητα οθόνης
  • Το software της realme είναι πολύ ενδιαφέρον
  • Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη αυτονομία
  • Το γεγονός ότι η οθόνη λειτουργεί με βρεγμένα χέρια είναι μαγικό
  • Υψηλές επιδόσεις
  • Η βασική κάμερα τα καταφέρνει πραγματικά πολύ καλά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μη χάσετε καλώδιο/φορτιστή
  • Αν και η οθόνη είναι Dolby Vision, αυτό δεν υποστηρίζεται στο Netflix
  • Ζεσταίνεται γρήγορα και ξεκινά το throttling
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*