Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch GT5 46mm Review

*
Η Huawei ανακοίνωσε πριν περίπου ένα μήνα τη νέα σειρά smartwatches Huawei Watch GT5, η οποία περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα μοντέλα. Ήδη έχουμε παρουσιάσει το Huawei GT5 Pro 46mm και τώρα έρχεται η ώρα για το έτερο «αντρικό» ρολόι, το απλό Huawei GT5.



Το Watch GT5 46mm που έχουμε στα χέρια μας είναι το μαύρο, έρχεται με ένα λαστιχένιο λουράκι και είναι το οικονομικότερο της σειράς. Το έχουμε δει και στην δίχρωμη έκδοση, με ασημί σώμα, ένα πανέμορφο εσωτερικό της στεφάνης με τρια χρώματα και γαλάζιο λουράκι, το οποίο κοστίζει λίγο περισσότερο (€279 έναντι €249 το παρόν). Έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με τη μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης η οποία ενσωματώνει το καλώδιο USB, χωρίς όμως να υπάρχει φορτιστής, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον έχετε διαθέσιμο. Ο πίρος για το λουράκι είναι 22mm και ο κάτοχος του GT5 μπορεί να βάλει οποιοδήποτε αντίστοιχο λουράκι, είτε της Huawei είτε third party.



Το Huawei Watch GT5 διαφοροποιείται σε σχέση με το Pro όσον αφορά στα υλικά που χρησιμοποιεί, καθώς εδώ έχουμε σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Η στεφάνη έχει διάμετρο 46mm, με την οθόνη που βρίσκεται μπροστά να έχει διάμετρο 1,43’’, όντας επίπεδη και βρισκόμενη  σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τη κάσα. Σχεδιαστικά, ακολουθεί τη φιλοσοφία των GT4, καθώς το σώμα δεν είναι στρογγυλό, αλλά οκτάγωνο. Τέσσερις μικρές γωνίες σχηματίζονται στις δυο πλευρές του ρολογιού, ενώ τα σημεία που δένει το μπρασελέ με το σώμα στο πάνω και κάτω μέρος, σχηματίζουν άλλες τέσσερις γωνίες, φτάνοντας συνολικά τις 8.



Επιστρέφοντας στην οθόνη, αυτή είναι εξαιρετική. Εμφανίζει όλα τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές πεντακάθαρα, ενώ η υψηλή της φωτεινότητα δε δυσκολεύει καθόλου το χρήστη να τη χρησιμοποιεί και κάτω από το φως του ήλιου. Σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην οθόνη παίζουν και τα watch faces, με το Huawei Watch GT 5 να έρχεται εφοδιασμένο με πολλά νέα. Πολλά από αυτά μπορούν να πειραχτούν ώστε η εμφάνισή τους να προσαρμοστεί στα θέλω του χρήστη ενώ αρκετά είναι και διαδραστικά. Όσον αφορά τώρα στη χρήση του ρολογιού, αυτή είναι έρχεται σχεδόν αυτούσια από τα Watch GT4 με κάποιες όμως προσθήκες, καθώς πλέον τα Watch GT5 τρέχουν τη νεώτερη έκδοση 5 του Harmony OS. Μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά γίνεται ο έλεγχος του λειτουργικού, παρέα βέβαια με τη χρήση της οθόνης. Το πάνω πλήκτρο είναι μια ψηφιακή περιστροφική κορώνα, η οποία ταυτόχρονα πατιέται. Μέσω αυτή μπορεί κανείς να κάνει zoom in-out στο ανανεωμένο μενού επιλογών που προσφέρει το ρολόι ή να κάνει scrolling στις υποεπιλογές των μενού ή των εφαρμογών με το ρολόι να μεταφέρει στο χρήστη μικρές δονήσεις από το σύστημα haptic feedback. Το δεύτερο πλήκτρο είναι προγραμματιζόμενο και μπορεί κανείς να το ρυθμίσει να εκκινεί όποια εφαρμογή θέλει. Έχουμε και εδώ τις εξατομικευμένες κάρτες που εμφανίζονται με slide προς τα αριστερά, οι οποίες παρέχουν μπόλικες πληροφορίες μαζεμένες σε μια κάρτα (πχ μια συνολικά για την υγεία, μια lifestyle, μια για αθλήματα κτλ).



Η εφαρμογή του ύπνου προσφέρει μπόλικες πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται κανείς να κοιτάξει το Huawei Health στο κινητό, έχοντας φυσικά και τη λειτουργία Sleep Breathing Awareness, που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται. Φυσικά επανέρχεται και η εφαρμογή Stay Fit μέσω της οποίας ο χρήστης να βλέπει πόσες θερμίδες καίει καθημερινά και να καταγράφει χειροκίνητα μέσα από το Huawei Health, τις θερμίδες που καταναλώνει στα ημερήσια γεύματά του. Υπάρχουν και νέες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι μπορούμε να πάρουμε και screenshot της εκάστοτε οθόνης του τηλεφώνου, η εφαρμογή που αφορά το άθλημα του Golf αλλά και η εμφάνιση έγχρωμων χαρτών κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μιας προπόνησης εξωτερικού χώρου. Μάλιστα, μπορούμε να κατεβάσουμε offline τους χάρτες της χώρας που θέλουμε και να τους έχουμε στο ρολόι, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με το κινητό. Ανανεωμένο είναι και το σύστημα κεραιών του για τη λήψη σήματος από τους δορυφόρους (Sunflower το λέει η Huawei), το οποίο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να έχει πάντα το καλύτερο σήμα και να κλειδώνει γρήγορα (τα οποία επιβεβαιώσαμε και τα δυο).Φυσικά το Watch GT5 Pro διαθέτει ηχείο και μικρόφωνο, οπότε μπορεί κανείς είτε να ακούει απευθείας μουσική είτε ακόμα και να συνομιλεί με άλλους μέσω του ρολογιού.



Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως τo Watch GT5 έρχεται με εντελώς νέο σύστημα παρακολούθησης των δεικτών υγείας του κατόχου του, το Truesense. Το νέο hardware και οι ανανεωμένοι αλγόριθμοι της Huawei επιτρέπουν στο ρολόι να καταγράφει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια την υγεία του χρήστη. Το ρολόι προσφέρει ακριβέστερες μετρήσεις καρδιακών παλμών και περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα (κάτι που μπορεί να είναι ενεργό όλο το 24άωρο), τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο κυρίως όταν ο κάτοχος του ρολογιού ασκείται εντονότερα. Σε σχέση με το Watch GT5 Pro, το απλό δε μετράει τη θερμοκρασία του δέρματος και δε μπορεί να πάρει μέτρηση ECG.



Το ρολόι μπορεί να παρακολουθήσει μπόλικες αθλητικές δραστηριότητες, από βασικές, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα έως ιδιαίτερους τρόπους άθλησης, όπως τρίαθλο, σκι και snowboard, κατάδυση και άλλα, με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 100. Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος, με το ρολόι να δίνει και φωνητικές οδηγίες στο χρήστη για το τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Προφανώς, όλα τα στοιχεία της προπόνησης μεταφέρονται στην εφαρμογή Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS). Φυσικά το Huawei Watch GT5 είναι αδιάβροχο, πλέον όμως έχει πιστοποίηση IP69K με δυνατότητα ελεύθερης κατάδυσης σε βάθος έως 40 μέτρα.



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, δεν έχουμε κάποια διαφορά σε σχέση με αυτά που είδαμε στο Watch GT5 Pro. Όλα γίνονται εύκολα και άνετα. Και εδώ έχουμε δυνατότητα εμφάνισης των ειδοποιήσεων με επιλογή απάντησης σε μηνύματα τόσο με έτοιμες απαντήσεις όσο –πλέον- και με το πληκτρολόγιο που υποστηρίζει και Ελληνικά (σίγουρα λειτουργεί σε συνεργασία με Android τηλέφωνα). Όσον αφορά στην αυτονομία, το Watch GT έχει διατηρήσει τη μεγάλη αυτονομία των προκατόχων του. Η Huawei αναφέρει έως 14 ημέρες και μπορεί κανείς να περιμένει 9-12 μέρες χρήσης ανάλογα με τη χρήση. Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Watch GT5 Pro 4 είναι εξαιρετική. Η Huawei κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο ατού όλης της σειράς, την αυτονομία, βελτιώνοντας όλα τα υπόλοιπα. Η οθόνη είναι εξαιρετικά φωτεινή, το software ανανεωμένο, οι αλγόριθμοι βελτιωμένοι, ενώ κατασκευαστικά και σχεδιαστικά, η Huawei τα έχει καταφέρει άριστα με όλη τη σειρά. 
BEST BUY

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Άριστη παρακολούθηση υγείας
  • Η προσθήκη του on screen keyboard είναι κάτι που ζήταγαν πολλοί
  • Οι έγχρωμοι χάρτες
  • Προσιτή τιμή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι ανέπαφες πληρωμές (κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει κάποια στιγμή)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*