Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch GT5 Pro Review

  • Huawei Watch GT5 Pro
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    9.5

    ENTERNITY SCORE
*
Η νέα σειρά Huawei Watch GT5 είναι εδώ με τεχνολογία Truesense και με το Huawei Watch GT5 Pro.

Η Huawei ανακοίνωσε τη νέα σειρά smartwatches Watch GT5 η οποία περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα μοντέλα:  το Huawei GT5 41mm (γυναικείο), το Huawei GT5 46mm (αντρικό) αλλά και δυο Pro μοντέλα, το κεραμικό Huawei GT5 Pro 42mm (γυναικείο) και το Huawei GT5 Pro 46mm (αντρικό) από τιτάνιο, με το οποίο ασχοληθήκαμε εκτενέστερα αυτές τις πρώτες μέρες. Η Huawei λοιπόν επαναφέρει τη σειρά Pro καθώς πέρυσι δεν την είδαμε στα Watch GT4, τόσο με αντρικό όσο και με γυναικείο μοντέλο. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι τόσο από πλευράς υλικών (το Pro 46mm είναι από τιτάνιο, το Pro 42mm είναι από κεραμικό) όσο και ουσιαστικές, καθώς τα Pro έχουν τη δυνατότητα λήψης ηλεκτροκαρδιογραφήματος.




Όλα όμως έρχονται με τη νέα τεχνολογία Huawei Truesense για ακριβέστερη παρακολούθηση των δεικτών υγείας, με ανανεωμένο σύστημα κεραιών για παρακολούθηση αποστάσεων επόσης με καλύτερη ακρίβεια, πολλά νέα Watch faces, νέα εφαρμογή για το Golf, έγχρωμους χάρτες κατά τη διάρκεια των διαδρομών σε εξωτερικούς χώρους και πολλές άλλες βελτιώσεις όσον αφορά στο interface. Κλασσικά, τα 2 μοντέλα με την οθόνη των 46mm έχουν αυτονομία έως 14 ημέρες ενώ τα δυο μικρότερα έως 7 ημέρες, με τα Pro να υποστηρίζουν ταχεία ασύρματη φόρτιση που απαιτεί 1 ώρα για πλήρες γέμισμα της μπαταρίας. Φυσικά, τα ρολόγια είναι πλήρως συμβατά τόσο με iOS όσο και με Androd λειτουργικό σύστημα.

Το Watch GT5 Pro των 46mm στην έκδοση με Τιτάνιο και μπρασελέ από τιτάνιο είναι ένα πραγματικά πανέμορφο ρολόι. Έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με τη μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης η οποία ενσωματώνει το καλώδιο USB, χωρίς όμως να υπάρχει φορτιστής, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον έχετε διαθέσιμο. Το ρολόι φοράει έρχεται με μεταλλικό μπρασελέ επίσης από τιτάνιο, το οποίο μπορεί κανείς να μεγαλώσει ή μικρύνει κατά βούληση, αφαιρώντας ή προσθέτοντας κομμάτια. Υπάρχουν διακόπτες στα σημεία που το μπρασελέ ασφαλίζει πάνω στη κάσα του ρολογιού, ώστε να διευκολύνεται η αφαίρεσή του σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αντικαταστήσει το μπρασελέ με ένα άλλο λουράκι (πχ λαστιχένιο για την άσκηση, ή δερμάτινο). Ο πίρος είναι 22mm (20mm στο μικρό των 42mm) και ο κάτοχος του GT5 Pro μπορεί να βάλει οποιοδήποτε αντίστοιχο λουράκι, είτε της Huawei είτε third party.



Το Huawei Watch GT5 Pro είναι εξαιρετικό από πλευράς κατασκευής, χρησιμοποιώντας aerospace grade τιτάνιο για τη κάσα, υλικό ελαφρύ και ανθεκτικό. Η στεφάνη έχει διάμετρο 46mm, με την οθόνη που βρίσκεται μπροστά να έχει διάμετρο 1,43’’, όντας επίπεδη και βρισκόμενη  σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τη κάσα. To σώμα του έχει μεταλλικό χρώμα, όμως η Huawei έχει κάνει τη σχεδιαστική «τσαχπινιά» της στη συγκεκριμένη έκδοση, καθώς η περίμετρος της οθόνης έχει διαφορετική σχεδίαση από τα υπόλοιπα «αντρικά». Συγκεκριμένα, υπάρχει μια διχρωμία, με το πάνω μισό να είναι σκούρο μπλε και το κάτω μισό πράσινο. Πέρα από τη διχρωμία στο εσωτερικό της στεφάνης που αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, τα GT5/GT5 Pro των 46mm ακολουθούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία των GT4, καθώς πλέον το σώμα δεν είναι στρογγυλό, αλλά οκτάγωνο. Τέσσερις μικρές γωνίες σχηματίζονται στις δυο πλευρές του ρολογιού, ενώ τα σημεία που δένει το μπρασελέ με το σώμα στο πάνω και κάτω μέρος, σχηματίζουν άλλες τέσσερις γωνίες, φτάνοντας συνολικά τις 8. Ο συνδυασμός αυτός παρέα, κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση πραγματικά πανέμορφη.



Επιστρέφοντας στην οθόνη, αυτή είναι εξαιρετική. Εμφανίζει όλα τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές πεντακάθαρα, ενώ η υψηλή της φωτεινότητα δε δυσκολεύει καθόλου το χρήστη να τη χρησιμοποιεί και κάτω από το φως του ήλιου. Σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην οθόνη παίζουν και τα watch faces, με το Huawei Watch GT 5 Pro να έρχεται εφοδιασμένο με πολλά νέα. Πολλά από αυτά μπορούν να πειραχτούν ώστε η εμφάνισή τους να προσαρμοστεί στα θέλω του χρήστη ενώ αρκετά είναι και διαδραστικά. Όσον αφορά τώρα στη χρήση του ρολογιού, αυτή είναι έρχεται σχεδόν αυτούσια από τα Watch GT4 με κάποιες όμως προσθήκες, καθώς πλέον τα Watch GT5 τρέχουν τη νεώτερη έκδοση 5 του Harmony OS. Μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά γίνεται ο έλεγχος του λειτουργικού, παρέα βέβαια με τη χρήση της οθόνης. Το πάνω πλήκτρο είναι μια ψηφιακή περιστροφική κορώνα, η οποία ταυτόχρονα πατιέται.



Μέσω αυτή μπορεί κανείς να κάνει zoom in-out στο ανανεωμένο μενού επιλογών που προσφέρει το ρολόι ή να κάνει scrolling στις υποεπιλογές των μενού ή των εφαρμογών. Μάλιστα, κατά τη χρήση της, το ρολόι μεταφέρει στο χρήστη μικρές δονήσεις από το σύστημα haptic feedback. Το δεύτερο πλήκτρο είναι προγραμματιζόμενο και μπορεί κανείς να το ρυθμίσει να εκκινεί όποια εφαρμογή θέλει, με την αρχική ρύθμιση να ενεργοποιεί την εφαρμογή των προπονήσεων. Έχουμε και εδώ τις εξατομικευμένες κάρτες που εμφανίζονται με slide προς τα αριστερά, οι οποίες παρέχουν μπόλικες πληροφορίες μαζεμένες σε μια κάρτα (πχ μια συνολικά για την υγεία, μια lifestyle, μια για αθλήματα κτλ). Η εφαρμογή του ύπνου είναι επίσης αυτή του GT4 με μπόλικες πληροφορίες να εμφανίζονται στη ρολόι, χωρίς να χρειάζεται κανείς να κοιτάξει το Huawei Health στο κινητό, έχοντςας φυσικά και τη δυνατότητα παρακολούθησης του ύπνου Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται. Φυσικά επανέρχεται και η εφαρμογή Stay Fit.








Μέσω αυτής μπορεί ο χρήστης να βλέπει από τη μια πόσες θερμίδες καίει καθημερινά και από την άλλη να καταγράφει χειροκίνητα μέσα από το Huawei Health αρχικά, τις θερμίδες που καταναλώνει στα ημερήσια γεύματά του. Βάζοντας μάλιστα κάποιο στόχο απώλειας ή πρόσληψης βάρους σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή ενημερώνει το χρήστη για το που βρίσκεται καθημερινά σε επίπεδο θερμίδων, πχ έχει λάβει παραπάνω ή λιγότερες από όσες χρειάζεται για να φτάσει το στόχο του. Υπάρχουν όμως και αρκετές νέες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι μπορούμε να πάρουμε και screenshot της εκάστοτε οθόνης του τηλεφώνου! Έχουμε επίσης μια νέα εφαρμογή που αφορά το Golf αλλά και η εμφάνιση έγχρωμων χαρτών κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μιας προπόνησης εξωτερικού χώρου. Μάλιστα, μπορούμε να κατεβάσουμε offline τους χάρτες της χώρας που θέλουμε και να τους έχουμε στο ρολόι, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με το κινητό. Σε συνδυασμό με το νέο σετ κεραιών που έχουν όλα τα GT5 (Sunflower το λέει η Huawei), το οποίο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να έχει πάντα το καλύτερο σήμα και να κλειδώνει γρήγορα (τα οποία επιβεβαιώσαμε και τα δυο), το Watch GT5 Pro μπορεί να γίνει άριστος συνεργάτης όσων κάνουν τρέξιμο, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες εξωτερικών χώρων.



Φυσικά το Watch GT5 Pro διαθέτει ηχείο και μικρόφωνο. Το ηχείο (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά) είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Κάναμε διάφορες συνομιλίες και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ούτε ο συνομιλητής μας παραπονέθηκε για κάτι. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, εφόσον περάσει τραγούδια στον αποθηκευτικό χώρου, είτε κάποια που βρίσκονται στο κινητό με το οποίο είναι synced είτε από την εφαρμογή Huawei Music. Η άλλη επιλογή είναι να ελέγξουμε την αναπαραγωγή της μουσικής που κάνει το smartphone, όποια εφαρμογή και αν παίζει. Μια λειτουργία που προσφέρει το Harmony OS είναι η δυνατότητα για άμεση εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών που έχουμε τρέξει πρόσφατα. Με διπλό πάτημα της κορώνας, εμφανίζονται αυτές οι εφαρμογές (κάποιες μπορεί ήδη να τρέχουν όπως πχ το χρονόμετρο) ώστε να μετακινηθούμε ευκολότερα μεταξύ τους. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως τo Watch GT5 Pro έρχεται με εντελώς νέο σύστημα παρακολούθησης των δεικτών υγείας του κατόχου του, το Truesense. Το νέο hardware και οι ανανεωμένοι αλγόριθμοι της Huawei επιτρέπουν στο Watch GT5 Pro να καταγράφει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια την υγεία του χρήστη. Το ρολόι προσφέρει ακριβέστερες μετρήσεις καρδιακών παλμών και περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα (κάτι που μπορεί να είναι ενεργό όλο το 24άωρο), τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο κυρίως όταν ο κάτοχος του ρολογιού ασκείται εντονότερα. Επιπλέον, το Watch GT5 Pro μετράει τη θερμοκρασία του δέρματος, μπορεί να πάρει μετρήσει ECG αλλά και να υπολογίσει την ελαστικότητα των αρτηριών. Σε συνδυασμό με όλα τα άλλα σημεία της υγείας που παρακολουθεί (θερμίδες, ύπνος, αναπνοή στον ύπνο) πραγματικά μπορεί να έχει πλήρη εικόνας της υγείας του κατόχου του.



Το ρολόι μπορεί να παρακολουθήσει μπόλικες αθλητικές δραστηριότητες, από βασικές, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα έως ιδιαίτερους τρόπους άθλησης, όπως τρίαθλο, σκι και snowboard, κατάδυση και άλλα, με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 100. Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος, με το ρολόι να δίνει και φωνητικές οδηγίες στο χρήστη για το τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένας τύπος άθλησης, το ρολόι παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς ώστε να ξέρει πότε η άσκηση είναι αναερόβια και πότε αερόβια, ενώ μπορεί επιπλέον να καταγράψει το VO2Max. Προφανώς, όλα τα στοιχεία της προπόνησης μεταφέρονται στην εφαρμογή Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS). Φυσικά το Huawei Watch GT5 Pro είναι αδιάβροχο, πλέον όμως έχει πιστοποίηση IP69K με δυνατότητα ελεύθερης κατάδυσης σε βάθος έως 40 μέτρα, με τον αισθητήρα μέτρησης παλμών να δουλεύει και μέσα στο νερό και το ηχείο να μην έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό.



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, με scroll από την αρχική οθόνη προς τα δεξιά εμφανίζεται η εφαρμογή του καιρού παρέα με την εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής. Κάνοντας scroll προς τα αριστερά όπως είπαμε εμφανίζονται οι κάρτες πληροφοριών. Με scroll προς τα κάτω έχουμε 6 συντομεύσεις που αφορούν την άμεση ενεργοποίηση/απενεργοποίηση δυνατοτήτων αλλά και αυτή που αφορά στη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής. Τέλος, με scrolll προς τα πάνω βλέπουμε τις ειδοποιήσεις που έχουμε, οι οποίες όμως παραμένουν εκεί ακόμα και αν τις έχουμε διαγράψει από το κινητό. Πατώντας τη κορώνα εμφανίζεται το βασικό μενού εφαρμογών του ρολογιού. Μέσα από το εικονίδιο Huawei ο χρήστης έχει πρόσβαση στο AppGallery για το smartwatch ώστε να μπορεί να εγκαταστήσει κάποιες (λίγες) εφαρμογές και να αυξήσει τις δυνατότητες του ρολογιού. Όσον αφορά στις ειδοποιήσεις, αυτές εμφανίζονται άμεσα την ώρα που τις λαμβάνουμε στο κινητό μας. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα για άμεση απάντηση με quick replies, όμως τα Watch GT5 ενσωματώνουν και πληκτρολόγιο (με τα ελληνικά να είναι μια από τις διαθέσιμες γλώσσες) ώστε να μπορεί κανείς να γράψεις κανονικά μηνύματα.





Κάτι νέο, που αφορά το Huawei Health όμως και όχι τα ρολόγια καθεαυτά, είναι οι πολλές νέες προπονήσεις που υπάρχουν, ειδικά στα Workouts, όπως πχ Yoga. Υπάρχουν πολλά βίντεο, αρκετά εκ των οποίων απαιτούν συνδρομή, τα οποία μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί. Με το που ξεκινήσουμε κάποια τέτοια προπόνηση από το Health, αυτόματα εκκινεί η παρακολούθηση στο ρολόι, ενώ στην οθόνη του τηλεφώνου εμφανίζεται ταυτόχρονα ένδειξη με τους παλμούς και τις θερμίδες που καταναλώνονται κατά την άσκηση. Πραγματικά, με αυτό το τρόπο, η Huawei δημιουργεί ένα προσωπικό γυμναστήριο στο σπίτι, το οποίο λέιτουργεί άριστα!



Το Watch GT5 Pro,  παρόλες τις αναβαθμίσεις στις λειτουργίες του, έχει διατηρήσει τη μεγάλη αυτονομία των προκατόχων του. Η Huawei αναφέρει έως 14 ημέρες και μπορεί κανείς να περιμένει 10-12 μέρες χρήσης για το συγκεκριμένο μοντέλο ανάλογα με τη χρήση. Εμείς, έχοντας το συνδεδεμένο όλη την ημέρα με το smartphone, να μετράει συνεχώς παλμούς, SpO2, θερμοκρασία δέρματος, με δεκάδες ειδοποιήσεις καθημερινά, ενεργή τη μέτρηση ύπνου, η μπαταρία έπεσε σε 3 μέρες κατά 25%. Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Watch GT5 Pro 4 είναι εξαιρετική. Η Huawei κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο ατού όλης της σειράς, την αυτονομία, βελτιώνοντας όλα τα υπόλοιπα. Η οθόνη είναι εξαιρετικά φωτεινή, το software ανανεωμένο, οι αλγόριθμοι βελτιωμένοι, ενώ κατασκευαστικά και σχεδιαστικά, η Huawei τα έχει καταφέρει άριστα με όλη τη σειρά. 
EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Κορυφαία ποιότητα κατασκευής
  • Άριστη παρακολούθηση υγείας
  • Η προσθήκη του on screen keyboard είναι κάτι που ζήταγαν πολλοί
  • Οι έγχρωμοι χάρτες
  • Τα βίντεο που έχει το Huawei Health είναι πραγματικά χρήσιμα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι ανέπαφες πληρωμές (κάτι που όμως θα γίνει).
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*