Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Το eShop του Nintendo Switch 2 δεν θα έχει μουσική υπόκρουση, ούτε θα αποκτήσει στο μέλλον

VIDEO NEWS
  • 42 λεπτά πριν

Χωρίς Hall Effects τα Joy-Cons του Nintendo Switch 2

NEWS
  • 2 ώρες πριν

Nintendo Switch 2: YouTuber θα στηθεί έξω από κατάστημα της Nintendo δύο μήνες νωρίτερα!

NEWS
  • 3 ώρες πριν

To νέο patch του Assassin's Creed Shadows βελτιώνει τα γραφικά στο PS5 Pro

NEWS
  • 4 ώρες πριν

Nintendo Switch 2: Θα αναβαθμίζει τα γραφικά όχι μόνο με το Nvidia DLSS

NEWS
  • 5 ώρες πριν

Η ASUS παρουσιάζει τη σειρά Zenbook Signature Edition με ένα μοναδικό σχέδιο που καταπλήσσει

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 5 ώρες πριν

Στην Πορτογαλία για τα νέα Philips και AOC monitors

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • 5 ώρες πριν
  • 1

Nintendo Switch 2: Θα μπορείτε να δανείζετε και να πουλάτε τις Game-Key Cards σας, έτσι θα δουλεύουν οι κάρτες

NEWS
  • 6 ώρες πριν

Nintendo: Νέα διαρροή αποκαλύπτει ένα ακυκλοφόρητο παιχνίδι της Retro Studios και ένα μη ανακοινωμένο Ridge Racer game (video)

VIDEO NEWS
  • 7 ώρες πριν

Tαινία Death Stranding: Αυτός είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της!

NEWS
  • 8 ώρες πριν

Αυτό θα κάνει η Apple για να αποφύγει την αύξηση τιμής των iPhone λόγω των δασμών του Τραμπ

NEWS
  • 9 ώρες πριν

«Η FromSoftware δεν απομακρύνεται από τα single player games με το The Duskbloods», δηλώνει ο Hidetaka Miyazaki

NEWS
  • 10 ώρες πριν

Νέα πλάνα από Donkey Kong Bonanza, Kirby, Mario Kart World και άλλα games του Nintendo Switch 2 (video)

VIDEO NEWS
  • 12 ώρες πριν

Μοναδική προσφορά της Cosmote: Απεριόριστα GB με μόλις €13!

NEWS
  • 15 ώρες πριν

Μια ανάρτηση της Square Enix ίσως είναι teaser για remake του Final Fantasy IX

NEWS
  • 16 ώρες πριν

Φήμη: Η Ubisoft δουλεύει σε ένα turn-based tactics Rainbow Six Siege στο στιλ του XCOM

NEWS
  • 17 ώρες πριν

Το site της Nintendo μαρτύρησε δύο σημαντικά μυστικά για τα Donkey Kong Bananza και Mario Kart World

NEWS
  • 18 ώρες πριν

Δεν θα έχει Achievements το Nintendo Switch 2

NEWS
  • 18 ώρες πριν

H Nintendo υποστηρίζει την απόφασή της να πουλάει video games στα €90

NEWS
  • 19 ώρες πριν

Εμφανίστηκε και στο eBay το Nintendo Switch 2, με πολύ υψηλό "καπέλο"

NEWS
  • 19 ώρες πριν

Η Microsoft παρουσίασε ειδική έκδοση του Quake II που φτιάχτηκε με ΑΙ, οι fans αντιδρούν αρνητικά

NEWS
  • 20 ώρες πριν

Mission: Impossible - The Final Reckoning: Νέο trailer με τον Tom Cruise σε εναέριο stunt

VIDEO NEWS
  • 21 ώρες πριν

Στην Ιαπωνία, μπορούν ήδη κάποιοι να δουν από κοντά το Nintendo Switch 2 (εικόνα)

NEWS
  • 22 ώρες πριν

O Liam Neeson γίνεται ο αστυνόμος της καρδιάς μας στο The Naked Gun 4+1⁄4: Law of Toughness (trailer)

VIDEO NEWS
  • 23 ώρες πριν

Τα Nintendo Switch 2 Edition games θα είναι cartridges του original Switch με download code

NEWS
  • 24 ώρες πριν

Ταινία Minecraft: Άνοιγμα ρεκόρ για videogame adaptation στις ΗΠΑ

NEWS
  • 07/04

Πάσχα με προσφορές και προτάσεις σε προϊόντα τεχνολογίας από COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • 07/04

Η Sony ρωτάει τους fans του PlayStation την άποψή τους για το Nintendo Switch 2

NEWS
  • 07/04

Αλλαγή σχεδίων: Η σειρά Horizon Zero Dawn γίνεται… ταινία

NEWS
  • 07/04

Το Nintendo Switch 2 φέρεται να πιάνει τις επιδόσεις ενός mid range PC

NEWS
  • 07/04

Poco F7 Pro Review

REVIEWS
  • 07/04

Επίσημο: στις 12 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του gameplay για το Marathon της Bungie (video)

NEWS
  • 07/04

Voice actor κάνει tease το remake του original Resident Evil

NEWS
  • 07/04

Δραματική μείωση των αποκλειστικών τίτλων του PS5 σε σχέση με προηγούμενες γενιές

NEWS
  • 07/04

Χιλιάδες συνταγές μαγειρικής στην οθόνη του κινητού σας, εύκολα και απλά

NEWS
  • 07/04

Helldivers 2: Ο CEO της Arrowhead μιλάει για την χειρότερη περίοδο του παιχνιδιού και πώς την αντιμετώπισαν

NEWS
  • 06/04

Η Nintendo δυσκολεύτηκε πολύ σε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μετά το Wii U

NEWS
  • 06/04

Με το Verdansk, το Call of Duty Warzone επέστρεψε στην κορυφή των streaming charts

FREE GAMES
  • 06/04

Τι είναι τελικά αυτές οι ρίγες που βλέπουμε σε όλες τις πετσέτες;

NEWS
  • 06/04

Λουκέτο στη Ubisoft Leamington

NEWS
  • 06/04

Παίκτης κρασάρει το Super Mario Bros 2 και πετυχαίνει το ταχύτερο 2D Mario speedrun! (video)

NEWS
  • 06/04

Η NASA εντόπισε ένα περίεργο φαινόμενο στον Άρη

NEWS
  • 06/04

Κι όμως η Ελλάδα έχει εφαρμογή τύπου Google Maps για τις χιλιομετρικές αποστάσεις!

NEWS
  • 06/04

Νέο cartridge με arcade games του Neo Geo και κονσόλα ετοιμάζει η δημιουργός του Evercade

NEWS
  • 06/04

Πλέον όλοι μπορούν να φτιάξουν εικόνες σε στυλ Studio Ghibli με το GhatGPT

NEWS
  • 06/04

Το PlayStation φέρεται να σταμάτησε τη συνεργασία με τη Sweet Baby Inc. ακυρώνοντας διάφορα projects (video)

NEWS
  • 06/04

Ένα απομονωμένο σπίτι και δύο αδέρφια σε απόγνωση είναι το νέο σκηνικό του Bring Her Back της Α24 (trailer)

VIDEO NEWS
  • 05/04

Οι φίλοι της Marvel επιθυμούν διακαώς ο Doctor Doom να αντιμετωπίσει τον Thanos στο Avengers: Doomsday

NEWS
  • 05/04

Το Star Wars: Tales of the Underword μάς ξανασυστηνει τον υπόκοσμο του αγαπημένου σύμπαντος (trailer)

VIDEO NEWS
  • 05/04

Sony RX0 II Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Sony τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε ένα ασταμάτητο ράλι όσον αφορά στη παρουσίαση νέων φωτογραφικών μηχανών, κυρίως στο high end κομμάτι. Είτε μιλάμε για full frame και APSC mirrorless είτε για compact, η εταιρεία έχει δώσει πραγματικό ρεσιτάλ κυκλοφορίας κορυφαίων προϊόντων. Πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε και κυκλοφόρησε την Sony RX0 II, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο μοντέλο της σειράς. Πρόκειται για μια μικροσκοπική κάμερα, διαστάσεων action cam, που όμως δε θέλει να λέγεται action cam. Ούτε όμως είναι compact μηχανή. Η νέα RX0 II έρχεται με το ίδιο σχεδόν σώμα που είχε ο προκάτοχός της, ωστόσο φέρνει αρκετές βελτιώσεις σε επίπεδο χαρακτηριστικών.



Κατασκευαστικά, η RX0 ΙΙ είναι εξαιρετική, με μεταλλικό σώμα το οποίο ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν heatsink για να αποβάλλεται ταχύτερα η παραγόμενη θερμότητα προς το περιβάλλον. Είναι αδιάβροχη μέχρι 10 μέτρα και αντέχει πτώσεις από 2 μέτρα. Πίσω από δυο πλαστικά καπάκια βρίσκουμε τις θύρες micro usb, micro hdmi + mic-in, τη μπαταρία και τη θύρα για κάρτες micro SD. Δυο πλήκτρα έχει στο πάνω μέρος, το power και το REC, με την οθόνη της 1,5’’ να καλύπτει τη πλάτη. Εδώ έχουμε τη πρώτη διαφοροποίηση σε σχέση με το πρώτης γενιάς μοντέλο, καθώς η οθόνη είναι ανακλινόμενη και μπορεί να τοποθετηθεί είτε μέχρι 90 μοίρες κοιτάζοντας προς τα κάτω είτε 180 μοίρες και κοιτάζοντας προς τη μεριά που βλέπει ο φακός. Μπορεί η οθόνη να είναι εξαιρετικά μικρή, όμως σίγουρα βολεύει να βλέπεις τον εαυτό σου, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μπορεί να δεχτεί εξωτερικό μικρόφωνο, η RX0 II γίνεται μια ενδιαφέρουσα, μικρή vlog κάμερα.



Ο φακός παραμένει ο ίδιος, ένας Zeiss Tessar των 24mm (σε αντιστοιχία 35mm) φωτεινότητας f/4. Πέντε ακόμα πλήκτρα βρίσκονται γύρω από την οθόνη και χρησιμεύουν για τον έλεγχο των menu, καθώς η οθόνη δεν είναι αφής. Στα ενδότερα της μηχανής βρίσκουμε αισθητήρα 15Mpixel σε διαστάσεις 1’’. Ο αισθητήρας κατά πάσα πιθανότητα είναι ίδιος, όμως η μηχανή έχει νέο επεξεργαστή κάτι που προσφέρει δυο πράγματα. Από τη μια έχουμε αυξημένη αυτονομία, χωρίς μάλιστα να εμφανίζεται συχνά το φαινόμενο της υπερθέρμανσης ενώ από την άλλη υποστηρίζεται πλέον βίντεο 4K (παρέα με 1080p/120fps) με bitrate που φτάνει στα 100Mbps και frame rate 25 ή 30 fps ανάλογα αν έχουμε επιλέξει PAL ή NTSC. Από την άλλη όμως, ένα από τα βασικότερα αρνητικά που είχαμε συναντήσει στην RX0 πρώτης γενιάς παραμένει. Ο αισθητήρας δεν έχει συνεχόμενη αυτόματη εστίαση.



Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να εστιάσει σε ένα σημείο πριν αρχίσει να τραβάει βίντεο και μετά η μηχανή κλειδώσει σε αυτήν την απόσταση. Αν για παράδειγμα κάνουμε vlog, εστιάζουμε στο πρόσωπο και μετά γυρίσουμε τη κάμερα για να δείξουμε πχ τι υπάρχει μπροστά μας, η εστίαση θα παραμείνει στην απόσταση που ήταν πριν το πρόσωπό μας. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να έχουμε βίντεο το οποίο σε πολλά σημεία του είναι θολό. Η άλλη επιλογή, που βολεύει περισσότερο αλλά και πάλι δεν είναι η καλύτερη λύση, είναι να επιλέξουμε το άλλο σύστημα εστίασης το οποίο επιτρέπει να διαλέξουμε είτε το near mode (50-100cm) είτε το infinity mode (100cm και πέρα). Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε πατώντας ένα πλήκτρο να ενεργοποιούμε και απενεργοποιούμε το near mode κατά το δοκούν την ώρα της βιντεοσκόπησης. Και πάλι όμως, κάτι τέτοιο δε μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του continuous auto focus που έχουν οι action κάμερες, ή ακόμα και οι φωτογραφικές μηχανές της Sony.
Υπάρχει και η πλήρως χειροκίνητη εστίαση βέβαια, αλλά χωρίς δαχτυλίδι στο φακό και με τη χρήση πλήκτρων, ακόμα και με ενεργό το focus peaking, είναι δύσκολο να το αξιοποιήσεις. Κάτι άλλο που λείπει από τη μηχανή είναι ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας. Υπάρχει μεν ηλεκτρονικός, αλλά η απόδοσή του δεν είναι καλή. Εδώ όμως τα πράγματα μπορούν να γίνουν σαφώς καλύτερα αν κάποιος χρησιμοποιήσει το mobile app της Sony. Μεταφέροντας πχ ένα βίντεο στο κινητό, μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να σταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο το βίντεο, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι σχεδόν εξαιρετικό (αλλά και αρκετά cropped). Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και σε υπολογιστή βέβαια, αλλά να το κάνεις στο κινητό είναι σίγουρα ευκολότερο.



Από την άλλη, ο επαγγελματίας θα αξιοποιήσει τη λειτουργία S-Log 2 όσον αφορά στη βιντεοσκόπηση (μέχρι 1080p/120fps), ενώ έχει μεταφερθεί και η δυνατότητα για superslow motion στα 1000fps (με τους γνωστούς περιορισμούς που αφορούν την ανάλυση και το χρόνο εγγραφής). Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι το γεγονός ότι το focal length είναι σταθερό στο f/4, κάτι που σημαίνει πως όταν θέλεις να καταγράψεις βίντεο, μπορείς μόνο να αλλάξεις ISO και ταχύτητα κλείστρου. Ο περιορισμός αυτός προσθέτει δυσκολίες στη βιντεοσκόπηση, κυρίως σε εξωτερικό χώρο με πολύ φωτισμό. Όσον αφορά στην αυτονομία, αυτή μπορεί να φτάσει κοντά στη 1 ώρα συνεχούς εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K.



Όσον αφορά στην ποιότητα συνολικά, σαφώς προσφέρει πολύ περισσότερο από οποιοαδήποτε action camera, καθώς  μεγαλύτερος αισθητήρας ρουφάει περισσότερο φως. Και το φως είναι πάντα σύμμαχός μας. Ειδικά σε καταστάσεις με χαμηλό φωτισμό, δε μπορεί καν να υπάρξει σύγκριση με action cams. Επιπλέον, η RX0 II μπορεί να τραβάει και υπέροχες φωτογραφίες (προσφέροντας και Eye Auto Focus, έστω single shot και όχι continuous) ενώ διαθέτει και λειτουργία timelapse, για άμεση δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες. Από την άλλη, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, όπως και ο προκατάτοχός της, είναι το γεγονός ότι μπορούμε να ελέγξουμε ταυτόχρονα μέχρι 50(!) διαφορετικές RX0 μέσω Wifi, ή ακόμα και 100 (!) μέσω αντίστοιχου αριθμού αξεσουάρ που επιτρέπουν ενσύρματη δικτύωση. Προφανώς αυτά τα setup δεν είναι για το καθένα αλλά για εξειδικευμένες επαγγελματικές χρήσεις. Και εν τέλει, σε αυτό το κοινό απευθύνεται η RX0. Σε επαγγελματίες βιντεογράφους που θέλουν μια δεύτερη ή τρίτη βιντεοκάμερα, μικρή σε διαστάσεις, που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα παντού και το βίντεο που τραβάει μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα παρέα με άλλες κάμερες της ίδιας της εταιρείας.



Έχει σίγουρα αρκετά πλεονεκτήματα, με κυριότερο το μεγάλο (αναλογικά με τις διαστάσεις) αισθητήρα που επιτρέπει καλύτερη ποιότητα εικόνας, φυσικά το πλήθος των δυνατοτήτων παραμετροποίησης (picture profile, s-log κτλ), την ενσωματωμένη είσοδο μικροφώνου ή και τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου πολλαπλών καμερών. Σε συνδυασμό με την ανάλυση 4Κ, τη μεγαλύτερη αυτονομία και την ανακλινόμενη οθόνη, η RX0 II σίγουρα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το προκάτοχό της και για ειδικές καταστάσεις,  μπορεί να είναι το κατάλληλο προϊόν. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η οθόνη που ανασηκώνεται και περιστρέφεται
  • Internal 4K video + SLOG2
  • Είσοδος εξωτερικού μικροφώνου
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το σύστημα εστίασης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*
Loading...