Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η τεχνολογία AI θα αυξήσει τις πωλήσεις PC

*
Σύμφωνα με μελέτη της International Data Corporation, από έτος σε έτος σημειώθηκε μια μείωση 2,4% στις πωλήσεις PC ωστόσο αναμένονται να αυξηθούν λόγω της ζήτησης για AI hardware. Όπως αναφέρει η IDC, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2023 όπου σημειώθηκαν 70,5 εκατομμύρια πωλήσεις PC hardware, αυτές του τρίτου τριμήνου του 2024 έφτασαν στις 68,8 εκατομμύρια. Εταιρίες όπως η Lenovo και η HP κράτησαν σταθερό το market share τους, το οποίο είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των εταιριών. Το μερίδιο της Dell έπεσε κατά 4% ενώ η Apple σημείωσε δραματική μείωση στο μερίδιο της κατά 24,2%. Η ASUS από την άλλη είδε αύξηση στο μερίδιο της κατά 10%.

Το AI PC hardware αναμένεται να δώσει ώθηση στις πωλήσεις, ενώ ήδη έχουν διπλασιαστεί αυτές από το πρώτο τρίμηνο του 2024 μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους. Μέσα στα επόμενα χρόνια, αύξηση προβλέπεται και στη ζήτηση των Copilot+ AI Laptop της Microsoft. Ο ειδικός Jitesh Ubrani, research manager του Worldwide Mobile Device Trackers της IDC, αναφέρει πως τα AI PCs και οι συσκευές με το M4 chipset της Apple αναμένεται να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*