Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Υπόγεια "ανωμαλία" εντοπίστηκε κοντά τις πυραμίδες της Γκίζας

*
Μια ομάδα αρχαιολόγων από την Αίγυπτο και την Ιαπωνία εντόπισαν μια υπόγεια "ανωμαλία" κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας. Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ραντάρ που διαπερνάει το έδαφος και τεχνικές τομογραφίας με ηλεκτρική αντίσταση.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στη Γκίζα είναι το Δυτικό Νεκροταφείο, που βρίσκεται κοντά στη Μεγάλη Πυραμίδα. Το νεκροταφείο αυτό αποτελείται κυρίως από μασταμπάδες, που είναι ορθογώνιοι τάφοι από ασβεστόλιθο ή πηλό με επίπεδες στέγες. Ωστόσο, μια τεράστια, επίπεδη και κενή περιοχή στο Δυτικό Νεκροταφείο είχε παραμείνει ανεξερεύνητη μέχρι τώρα.


Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν αποκάλυψαν την παρουσία υπόγειων κατασκευών, που χαρακτηρίστηκαν ως ανωμαλίες λόγω της διαφορετικής πυκνότητάς τους από το περιβάλλον έδαφος. Τα σχήματα αυτών των δομών δείχνουν ότι είναι πιθανώς ανθρώπινης προέλευσης.

Δύο διακριτές δομές εντοπίστηκαν κάτω από την επιφάνεια: η μία ρηχή και η άλλη βαθύτερη. Η ρηχή δομή σε σχήμα L έχει βάθος μικρότερο από 2 μέτρα και έχει περίπου 10 μέτρα πλάτος και 15 μέτρα μήκος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησίμευε στην κατασκευή της βαθύτερης δομής, καθώς φαίνεται να έχει καλυφθεί με άμμο.

Η βαθύτερη δομή βρίσκεται μεταξύ και 10 μέτρων κάτω από το έδαφος και έχει επιφάνεια σχεδόν 10 τετραγωνικά μέτρα. Οι ερευνητές προτείνουν μια προσεκτική ανασκαφή του χώρου για να προσδιοριστεί η ακριβής φύση αυτών των κατασκευών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*