Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τελικά, η πολλή σκέψη «τρώει» τον αφέντη

*
Η υπερβολική σκέψη δεν ταξινομείται ως ψυχική ασθένεια, αλλά είναι συχνά σύμπτωμα άγχους ή κατάθλιψης και συνδέεται συνήθως με τη Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή (Γ.Α.Δ.). Περιλαμβάνει να μένει κανείς σε προβλήματα χωρίς να αναζητά λύσεις, που οδηγεί σε αυξημένο άγχος και αρνητικά πρότυπα σκέψης. Αυτή η συνήθεια μπορεί να δημιουργήσει ένα βρόχο ανησυχίας και άγχους, καθώς κάποιος τείνει να μεταπηδά από τη μια ανησυχία στην άλλη, συχνά φανταζόμενος τα χειρότερα σενάρια. Η υπερβολική σκέψη μπορεί επίσης να εκδηλωθεί σωματικά, προκαλώντας ανησυχία, δυσκολία συγκέντρωσης και προβλήματα ύπνου. Για να σπάσετε τον κύκλο της υπερβολικής σκέψης, συνιστάται να εστιάσετε στην επίλυση προβλημάτων, να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται και να εξασκήσετε τεχνικές ενσυνειδητότητας για να παραμείνετε παρόντες και να μειώσετε την ανησυχία για το μέλλον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*