Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τα δέντρα αντιδρούν στις δασικές πυρκαγιές κρατώντας την ανάσα τους

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει μια συναρπαστική αντίδραση των δέντρων στον καπνό της δασικής πυρκαγιάς: φαίνεται να «κρατούν την αναπνοή τους». Κατά τη διάρκεια τέτοιων γεγονότων, τα δέντρα έχουν παρατηρηθεί να κλείνουν τα στόματά τους, τους μικροσκοπικούς πόρους στα φύλλα από τους οποίους αναπνέουν. Αυτή η φυσική αντίδραση μοιάζει με τον άνθρωπο που κλείνει τα παράθυρά του για να αποφύγει την εισπνοή καπνού. Το κλείσιμο των στομάτων βοηθά στην προστασία των εσωτερικών κυττάρων από τα επιβλαβή σωματίδια και τα αέρια που υπάρχουν στον καπνό. Αυτή η ανακάλυψη προσθέτει στην κατανόησή μας για την ανθεκτικότητα των φυτών και την προσαρμογή στο περιβαλλοντικό στρες. Υπογραμμίζει επίσης τους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί συνδέονται και ανταποκρίνονται στις αλλαγές στον βιότοπό τους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*