Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σημαντική πρόοδος στις έρευνες για την εξ' αποστάσεως χειραγώγηση του εγκεφάλου

*
Η ιδέα της εξ' αποστάσεως χειραγώγησης του εγκεφάλου, όσο εντυπωσιακή κι αν ακούγεται, έχει τις ρίζες της στην πρόοδο της νευροεπιστήμης και της τεχνολογίας. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη μαγνητογενετική έδωσαν στους ερευνητές εργαλεία για την ενεργοποίηση συγκεκριμένων εγκεφαλικών κυκλωμάτων χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κατανόηση και τη θεραπεία νευρολογικών διαταραχών. Αυτή η τεχνολογία, γνωστή ως Nano-MIND, επιτρέπει τον μη επεμβατικό έλεγχο της εγκεφαλικής δραστηριότητας, οδηγώντας δυνητικά σε καινοτομίες στις τεχνολογίες διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή και προσφέροντας νέες γνώσεις για τις πολύπλοκες λειτουργίες του εγκεφάλου. Ενώ ο ηθικός αντίκτυπος και οι πιθανές εφαρμογές μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι τεράστιες και απαιτούν προσεκτική εξέταση, ο πρωταρχικός στόχος παραμένει η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και η βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*