Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο έφτασαν οι πάγοι στην Ανταρκτική (video)

*
Οι επιστήμονες κρούουν εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την Ανταρκτική και τους πάγους και πλέον φτάσαμε σε πολύ κρίσιμο επίπεδο. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, ο θαλάσσιος πάγος της περιοχής έχει φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο που απέχει πολύ από οτιδήποτε άλλο έχει καταγραφεί σε σημείο που οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν έως και «συγκλονιστικό». Η τεράστια περιοχή με τον πάγο της Ανταρκτικής ρυθμίζει την θερμοκρασία του πλανήτη, καθώς η επιφάνειά της αντανακλά (πέραν των άλλων) και την ενέργεια του ήλιου στην ατμόσφαιρα και ψύχει το νερό κάτω της. Αν εξαφανιστούν οι πάγοι, η ήπειρος αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, αφού θα λειτουργούσε πλέον σαν… καλοριφέρ αντί για ψυγείο. Οι πάγοι μετρούνται σήμερα σε 17 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο λιγότερο από αυτό που καταγράφηκε τον περσινό Σεπτέμβριο και πολύ πιο χαμηλά από κάθε άλλο ρεκόρ. Ο θαλάσσιος πάγος σχηματίζεται στην περιοχή από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο για να λιώσει σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι, όπου και ίσως έχουμε μια καλύτερη εικόνα του προβλήματος. Από την δεκαετία των 90s, η απώλεια των πάγων για την Αρκτική έχει οδηγήσει στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 7.2 χιλιοστά.



Πηγή εικόνας: Unsplash 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*