Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επέστρεψε στη Γη η αποστολή Polaris Dawn της Space X μετά από ένα ιστορικό ταξίδι

*
Το πλήρωμα του Polaris Dawn της space X προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής, μετά από ένα ιστορικό ταξίδι. Η κάψουλα Dragon μετέφερε τους 4 αστροναύτες Jared Isaacman, Scott “Kidd” Poteet, Sarah Gillis και Anna Menon και τους επέστρεψε στον πλανήτη μας σε ένα τμήμα του Κόλπου του Μεξικό.



Την Πέμπτη, οι Isaacman και Gillis ολοκλήρωσαν την πρώτη βόλτα στο διάστημα από μη επαγγελματίες και οι Gillis και Menon είναι οι γυναίκες που έχουν ταξιδέψει πιο μακριά από κάθε άλλη γυναίκα στον πλανήτη. Το Polaris έφτασε σε ύψος τα 870 χίλια, που είναι το μεγαλύτερο που έχει επιτευχθεί από άνθρωπο μετά το πρόγραμμα Apollo.

Το πλήρωμα έκανε βιντεο-κλήση 40 λεπτών στη Γη και έστειλε αρχεία από τα διάφορα τεστ με τη χρήστη των δορυφόρων του Starlink. Το διαστημόπλοιο άγγιξε σε περιπτώσεις θερμοκρασία 1900 βαθμών Κελσίου, όσο ταξίδευε με ταχύτητα 27 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα! Η αποστολή διήρκησε πέντε ημέρες και το πλήρωμα έκανε πάνω από 40 πειράματα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*