Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο άνθρωπος μπορεί να προσδιορίσει με την ακοή την θερμοκρασία του νερού

*
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει μια συναρπαστική πτυχή της ανθρώπινης αντίληψης: την ικανότητα προσδιορισμού της θερμοκρασίας του νερού μέσω ακουστικών ενδείξεων. Ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιβτσέρ για τον Εγκέφαλο, τη Γνωστική και την Τεχνολογία χρησιμοποίησαν μηχανική μάθηση για να αναλύσουν πώς οι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν τις θερμικές ιδιότητες του νερού από τον ήχο του. Αυτή η ικανότητα, που πιθανότατα αναπτύχθηκε μέσω της δια βίου έκθεσης στους ήχους διαφορετικών θερμοκρασιών του νερού που ρέει, δείχνει τους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους οι αισθήσεις μας μπορούν να μας καθοδηγήσουν. Η μελέτη χρησιμοποίησε ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο και έναν αλγόριθμο ταξινόμησης για να ταξινομήσει με συνέπεια τους ήχους του νερού σε ποικίλες θερμοκρασίες, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της πολύ- αισθητηριακής ολοκλήρωσης στην ενίσχυση της κατανόησής μας για την ανθρώπινη αντίληψη. Επιπλέον, αυτή η ανακάλυψη έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη νέων αισθητηριακών τεχνολογιών και θα μπορούσε να προωθήσει την κατανόηση των αντιληπτικών μας δεξιοτήτων. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπως στην ωκεανογραφία, ο ήχος χρησιμοποιείται επίσης για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του νερού σε μεγάλες αποστάσεις, όπου η ταχύτητα του ήχου μέσω του νερού βοηθά στον προσδιορισμό της θερμοκρασίας του. Αυτή η διασταύρωση αισθητηριακής αντίληψης και τεχνολογίας ανοίγει συναρπαστικές δυνατότητες για μελλοντική έρευνα και εφαρμογές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*