Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δείχνει πως βρίσκεται σε κρίσιμη, μεταβατική φάση

*
Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε μια συναρπαστική πτυχή της δομής του εγκεφάλου μας. Φαίνεται να υπάρχει σε μια κρίσιμη κατάσταση, μια λεπτή ισορροπία στα πρόθυρα μιας μετάβασης φάσης. Αυτή η ανακάλυψη, που συναντάται ανθρώπινους εγκεφάλους, ποντικούς και μύγες φρούτων, υποδηλώνει μια καθολική αρχή. Η ύλη του εγκεφάλου, που αποτελείται από νευρώνες που εμφανίζουν μοτίβα φράκταλ, είναι παρόμοια με υλικά στο χείλος της μετάβασης από τη μια κατάσταση στην άλλη, όπως ο πάγος που λιώνει σε νερό. Ωστόσο, οι ακριβείς καταστάσεις μεταξύ των οποίων μπορεί να μεταβεί ο εγκέφαλος παραμένουν άγνωστες. Αυτή η πρωτοποριακή εικόνα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τα υπολογιστικά μοντέλα της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου, προσφέροντας έναν νέο πρίσμα μέσω του οποίου μπορούμε να κατανοήσουμε την περίπλοκη λειτουργία του οργάνου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*