Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η σύγκρουση με αρχαίο φεγγάρι ίσως διαμόρφωσε το έδαφος του πλανήτη Άρη

*
Η συναρπαστική ιστορία του Άρη συνεχίζει να καθηλώνει τους επιστήμονες και τους λάτρεις της αστρονομίας. Ένα πρόσφατο άρθρο του Techno-Science.net αναφέρεται σε μια θεωρία ότι ένα αρχαίο φεγγάρι μπορεί να έχει αλλάξει σημαντικά το τοπίο του Άρη. Αυτό το ουράνιο σώμα, δυνητικά πρόδρομος των σημερινών φεγγαριών, Φόβος και Δείμος, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τις έντονες γεωγραφικές παραμορφώσεις που παρατηρούνται στον πλανήτη σήμερα. Η βαρυτική έλξη ενός τέτοιου φεγγαριού μπορεί να δημιούργησε τα τεράστια ηφαίστεια και τις βαθιές κοιλάδες που δίνουν στον Άρη τη μοναδική του τοπογραφία. Το άρθρο υπογραμμίζει επίσης ένα βίντεο που τραβήχτηκε από το ρόβερ Perseverance της NASA, το οποίο δείχνει τον Φόβο να περνά μπροστά από τον Ήλιο, μια υπενθύμιση της δυναμικής και συνεχώς μεταβαλλόμενης φύσης του διαστήματος. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεχούς εξερεύνησης και μελέτης, καθώς κάθε ανακάλυψη στον Άρη παρέχει πολύτιμες γνώσεις για την περίπλοκη ιστορία του ηλιακού μας συστήματος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*