Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νους υγειής εν σώματι υγιεί, υποστηρίζει και νέα μελέτη

*
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τις επιπτώσεις του υπερβολικού βάρους στην υγεία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) επηρεάζει σημαντικά τον όγκο του εγκεφάλου και την υγεία των εγκεφαλικών ιστών, ιδιαίτερα σε νεαρούς ενήλικες και ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Han Lv του Beijing Friendship Hospital, ένας υψηλός ΔΜΣ σχετίζεται με μείωση του όγκου του εγκεφάλου και αύξηση των αλλοιώσεων της λευκής ουσίας. Τα δεδομένα προέρχονται ένα σύνολο παρακολουθήθηκε για 16 χρόνια, στην οποία συμμετείχαν ενήλικες ηλικίας 25 έως 83 ετών.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ενήλικες κάτω των 45 ετών και οι άνω των 60 ετών είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Ένας υψηλός ΔΜΣ συσχετίζεται με μειωμένους όγκους εγκεφάλου και πιο σημαντικές υπερεντάσεις λευκής ουσίας (WMH), που υποδηλώνουν εγκεφαλική βλάβη. Συγκεκριμένα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 12 χρόνια γήρανσης του εγκεφάλου σε σύγκριση με αυτούς με φυσιολογικό ΔΜΣ.


Ο καθηγητής Han Lv τονίζει ότι η διατήρηση ενός ΔΜΣ κάτω του 26,2 είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, ειδικά για τους νεαρούς ενήλικες. Επίσης, υπογραμμίζεται τη σημασία των στρατηγικών δημόσιας υγείας που στοχεύουν στον έλεγχο του ΔΜΣ για τη βελτίωση των νευρολογικών αποτελεσμάτων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*