Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο, επαναστατικό υλικό συνδυάζει ελαστικότητα και σκληρότητα (video)

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην επιστήμη των υλικών οδήγησαν στην ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας υλικών του “glassy gel”, που παρουσιάζει έναν αξιοσημείωτο συνδυασμό σκληρότητας και ευκαμψίας. Αυτά τα υλικά συντίθενται από άκαμπτα πολυμερή, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καθημερινών αντικειμένων, όπως μπουκάλια νερού και παράθυρα αεροπλάνων, και συγχωνεύονται με ιοντικά υγρά. Αυτή η καινοτόμος σύνθεση επιτρέπει στο υλικό να διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της περιεκτικότητάς του σε υγρό, διατηρώντας έτσι την ελαστικότητα ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικό στη θραύση. Τα glassy gels μπορούν να τεντώσουν έως και πέντε φορές το αρχικό τους μήκος, μια ιδιότητα που τα ξεχωρίζει από τα συμβατικά υαλώδη πολυμερή, τα οποία είναι συνήθως εύθραυστα. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με την ηλεκτρική αγωγιμότητα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υγρά, τα υλικά αυτά μπορούν να μεταφέρουν τον ηλεκτρισμό πιο αποτελεσματικά από τα πλαστικά που έχουν παρόμοιες φυσικές ιδιότητες.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να φέρει επανάσταση σε βιομηχανίες που βασίζονται σε υλικά που πρέπει να είναι και ισχυρά και ευέλικτα. Από τη δημιουργία ανθεκτικών, ελαφριών επιστρώσεων για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης μέχρι την ανάπτυξη νέων δομικών υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις κατασκευές. Οι μοναδικές τους ιδιότητες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καινοτομίες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας μια ματιά στο μέλλον του σχεδιασμού και της εφαρμογής υλικών.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*