Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα μέθοδος υπόσχεται ταχεία ανακούφιση από την ερωτική απογοήτευση

*
Το Journal of Psychiatric Research δημοσίευσε πρόσφατα μια πολλά υποσχόμενη μελέτη σχετικά με μια καινοτόμο μέθοδο για την ανακούφιση της ερωτικής απογοήτευσης χρησιμοποιώντας ένα headset διέγερσης του εγκεφάλου. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Zanjan (Ιράν) και το Πανεπιστήμιο του Bielefeld (Γερμανία) δοκίμασαν αυτή τη συσκευή σε 36 εθελοντές που έπασχαν από to «σύνδρομο τραύματος αγάπης», μια κλινική κατάσταση που προκαλείται από έναν χωρισμό.

Για πέντε ημέρες, οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν αυτό το headset για 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη έλαβε διέγερση του οπισθοπλάγιου προμετωπιαίου φλοιού (DLPFC), η δεύτερη του κοιλιακού προμετωπιαίου φλοιού (VLPFC) και η τρίτη ομάδα φορούσε ένα ανενεργό headset.


Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους στους συμμετέχοντες από τις δύο πρώτες ομάδες σε σύγκριση με την τρίτη ομάδα. Τα αποτελέσματα ήταν γρήγορα σε όσους έλαβαν τη διέγερση DLPFC. Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου στοχεύτηκαν λόγω του ρόλου τους στη ρύθμιση των συναισθημάτων.

Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, οι ασθενείς συνέχιζαν να αισθάνονται καλά, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξαν αποτελέσματα με διάρκεια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*