Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα επαναστατική μέθοδος υπόσχεται θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

*
Μια νέα συσκευή με τη μορφή patch με μικροβελόνες προσφέρει ελπίδες για τη θεραπεία της γυροειδούς αλωπεκίας, μιας αυτοάνοσης πάθησης που προκαλεί τριχόπτωση.

Αυτή η καινοτόμα προσέγγιση, που αναπτύχθηκε από ερευνητές που σχετίζονται με το MIT, το Brigham Hospital και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ξεχωρίζει για τη στοχευμένη δράση της που ρυθμίζει τοπικά την ανοσολογική απόκριση χωρίς τις παρενέργειες των συστημικών θεραπειών.


Οι μικροβελόνες, σχεδιασμένες να είναι ανώδυνες, εφαρμόζονται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και απελευθερώνουν φάρμακα που εξισορροπούν την ανοσολογική απόκριση, σταματώνατς την "επίθεση". Τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε ποντίκια είναι πολλά υποσχόμενα: αναγέννηση των μαλλιών και σημαντική μείωση της φλεγμονής χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να προσαρμοστεί για τη θεραπεία άλλων αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων όπως η λεύκη, η ατοπική δερματίτιδα και η ψωρίαση. Η Natalie Artzi, η επικεφαλής ερευνήτρια, υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της προσέγγισης, η οποία, αντί να καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, στοχεύει να το ρυθμίσει ακριβώς στη θέση του αντιγόνου για να προκαλέσει ανοσολογική ανοχή.

Η θεραπεία, μετά από δοκιμές σε ποντίκια και μοσχεύματα ανθρώπινου δέρματος σε αυτά τα ίδια ζώα, δείχνει πολλαπλασιασμό των κυττάρων τύπου T και μείωση της φλεγμονής. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*