Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μελέτη ρίχνει φως στο πως λειτουργεί η επιλεκτική μνήμη

*
Η πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης III - Paul Sabatier και το CNRS, που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του σχηματισμού της μνήμης. Η έρευνα υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή, στην επιλογή και τη διατήρηση των αναμνήσεων, ρίχνοντας φως στις περίπλοκες διαδικασίες που αποτελούν τη βάση των γνωστικών λειτουργιών και διαταραχών.

Η πλαστικότητα των συνάψεων, ιδιαίτερα στον ιππόκαμπο, είναι απαραίτητη για τη μάθηση και τη μνήμη, και αυτή η μελέτη αποκαλύπτει πώς ο ακριβής χρόνος απελευθέρωσης ντοπαμίνης μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία των νευρώνων και την εδραίωση της μνήμης. Η χρήση οπτογενετικού χειρισμού για την ενεργοποίηση ή την αναστολή των νευρώνων ντοπαμίνης εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου καταδεικνύει τη δυνατότητα ανάπτυξης στοχευμένων θεραπειών για καταστάσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον. Αυτή η ανακάλυψη όχι μόνο εμβαθύνει την κατανόηση της μνήμης, αλλά ανοίγει και νέους δρόμους για θεραπευτικές παρεμβάσεις σε γνωστικές διαταραχές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*