Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με… δισκέτες 5.25 ιντσών θα λειτουργούν τα τρένα του San Fransico μέχρι το 2030!

*
Το σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του San Fransisco (SFMTA) ήταν το πρώτο που υιοθέτησε τις δισκέτες 5.25 ιντσών και θα συνεχίσει να τις αξιοποιεί για άλλα 6 χρόνια! Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μίλησαν σε τοπικό σταθμό και ανέφεραν πως οι δισκέτες είναι από το 1998 μέρος των συστημάτων αυτοματισμού (ATCS) των τρένων που ελέγχει τα συστήματα φρένων και τους τοπικούς servers.

Οι δισκέτες φέρουν το λογισμικό των κεντρικών servers και εκπρόσωπος σημείωσε πως «όταν ένα τρένο μπει κάτω από την επιφάνεια της γης μπαίνει στο automatic mode, όπου είναι αυτόνομο και ο οδηγός απλά επιβλέπει. Όταν βγει από τον υπόγειο, αποσυνδέεται από το ATCS και επιστρέφει στη χειροκίνητη λειτουργία». Η απομάκρυνση των δισκετών έχει προγραμματιστεί από το 2018 και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί σε μία δεκαετία, ωστόσο μετά τον COVID-19 όλα άλλαξαν και έτσι η καταληκτική ημερομηνία μετακινήθηκε για το 2029-2030.


Το σύστημα αυτοματισμών των τρένων ήταν φτιαγμένο να λειτουργήσει για 20-25 χρόνια και το προσδόκιμο αυτό ολοκληρωνόταν το 2023. Μάλιστα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ΜΜΜ της περιοχής αναφέρει πως είναι και δύσκολο να βρει κανείς προσωπικό που να κατανοεί στη σημερινή εποχή τον τρόπο λειτουργίας αυτών των απαρχαιωμένων συστημάτων.

Το 2020 αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συνέντευξη εκπροσώπου πως το σύστημα αυτοματισμών χρησιμοποιούσε δισκέτες 5.25 ιντσών που «έτρεχαν» προγράμματα σε περιβάλλον DOS! 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*