Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η τηλεπαράλληλη βαρύτητα

*
Η τηλεπαράλληλη βαρύτητα, μια εναλλακτική θεωρία στη γενική σχετικότητα, αναπτύχθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν ως μια προσπάθεια να ενοποιήσει τις δυνάμεις του ηλεκτρομαγνητισμού και της βαρύτητας. Αυτή η θεωρία βασίζεται στην έννοια του απομακρυσμένου παραλληλισμού ή τηλεπαραλληλισμού, η οποία χρησιμοποιεί ένα τετραδιακό πεδίο για να συγκρίνει την κατεύθυνση των εφαπτομένων διανυσμάτων σε διαφορετικά σημεία του χωροχρόνου, χωρίς να απαιτείται ο χωροχρόνος να έχει καμπυλότητα. Αν και οι προσπάθειες του Αϊνστάιν να αναπτύξει μια ενοποιημένη θεωρία δεν ήταν επιτυχείς, η τηλεπαράλληλη βαρύτητα έχει αποκτήσει ανανεωμένο ενδιαφέρον. Προσφέρει μια διαφορετική προοπτική για τη βαρύτητα, αποδίδοντάς την στον τανυστή στρέψης που σχηματίζεται από παράλληλα διανυσματικά πεδία, παρά στην καμπυλότητα του χωροχρόνου όπως στη γενική σχετικότητα. Πρόσφατη έρευνα διερευνά τις επιπτώσεις της τηλεπαράλληλης βαρύτητας για την κοσμολογία, εξετάζοντας τις δυνατότητές της να αντιμετωπίσει ανοιχτά ερωτήματα και κοσμολογικές ενστάσεις. Αυτή η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος υπογραμμίζει τη διαρκή επίδραση του έργου του Αϊνστάιν και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για τις θεμελιώδεις δυνάμεις του σύμπαντος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*