Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η τακτική σεξουαλική επαφή μειώνει τη γυναικεία θνησιμότητα

*
Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. δείχνει ότι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσει τη μακροζωία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Πράγματι, οι γυναίκες που έχουν λιγότερο συχνές σεξουαλικές συναντήσεις φαίνεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από εκείνες που έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με δεδομένα της Εθνικής Έρευνας Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES). Στην έρευνα μετείχαν 14.542 Αμερικανίδες, 20 έως 59 ετών και ρωτήθηκαν για τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας τους τελευταίους 12 μήνες. Σχεδόν το 38% ανέφερε ότι έκανε σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν λιγότερες από 52 σεξουαλικές επαφές ετησίως έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τη διάρκεια της πενταετούς περιόδου της μελέτης, ακόμη και αν συνυπολογιστούν παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η εθνικότητα και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.


Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας φαίνεται να παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο σε φαινόμενα κατάθλιψης. Τα άτομα με κατάθλιψη που κάνουν σεξ λιγότερο από 52 φορές το χρόνο διατρέχουν 197% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έχουν κατάθλιψη. Ωστόσο, για όσους έχουν περισσότερες από 52 σεξουαλικές επαφές ετησίως, ο κίνδυνος θνησιμότητας παραμένει υψηλότερος αλλά μόνο κατά 75%. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής σεξουαλικής δραστηριότητας για την ψυχική και σωματική υγεία.

Είναι ενδιαφέρον ότι η μελέτη δεν βρήκε παρόμοια συσχέτιση για τους άνδρες. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες με κακή ψυχική υγεία, η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας παίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*