Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η απιστία μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες

*
Η απιστία μπορεί να έχει βαθιές ψυχολογικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, οδηγώντας δυνητικά σε μακροπρόθεσμα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η διαταραχή μετατραυματικού στρες. Η έρευνα δείχνει ότι το συναισθηματικό τραύμα λόγω της απιστίας μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που βιώνονται κατά τη διάρκεια της αποχής από ουσίες, λόγω της διακοπής των οδών ντοπαμίνης και ωκυτοκίνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αυτοεκτίμησης, σε ζητήματα εμπιστοσύνης σε μελλοντικές σχέσεις και σε συναισθήματα απώλειας και θλίψης. Ο αντίκτυπος μπορεί να επεκταθεί πέρα από τα άτομα που εμπλέκονται άμεσα, επηρεάζοντας τη δυναμική της οικογένειας και ακόμη και τη συναισθηματική ευημερία των παιδιών. Η θεραπεία από τέτοιες εμπειρίες απαιτεί συχνά χρόνο, αυτοφροντίδα και επαγγελματική υποστήριξη.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*