Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ερευνητές αναδημιούργησαν καρδιακά κύτταρα που είχαν υποστεί βλάβη

*
Σε μια αξιοσημείωτη επιστημονική ανακάλυψη, ερευνητές βρήκαν τρόπο να επιτύχουν την αναγέννηση των κατεστραμμένων καρδιακών κυττάρων, προσφέροντας ελπίδα σε εκατομμύρια που υποφέρουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Investigation, περιγράφει λεπτομερώς μια νέα προσέγγιση όπου οι επιστήμονες κατάφεραν τα κύτταρα του καρδιακού μυός σε ποντίκια να επανέλθουν σε μια αναγεννητική κατάσταση, παρόμοια με αυτή των εμβρυϊκών καρδιακών κυττάρων. Αυτή η ανακάλυψη βασίζεται στη διαγραφή ενός συγκεκριμένου μιτοχονδριακού γονιδίου, του UQCRFS1, κάτι το οποίο έκανε τα ενήλικα καρδιακά κύτταρα να συμπεριφέρονται όπως τα αντίστοιχα του εμβρύου.

Αυτή η διαδικασία, που μελετήθηκε σε ενήλικα ποντίκια με καρδιακή βλάβη, οδήγησε στην αναγέννηση του καρδιακού ιστού, ένα κατόρθωμα που προηγουμένως θεωρούνταν αδύνατο σε ώριμα καρδιακά κύτταρα. Τα οφέλη αυτής της έρευνας είναι τεράστια, ανοίγοντας δυνητικά το δρόμο για καινοτόμες θεραπείες για συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες στα παιδιά και για την αποκατάσταση της βλάβης από καρδιακή προσβολή στους ενήλικες. Αξιοποιώντας τις εγγενείς αναγεννητικές ικανότητες του σώματος, αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας την εξάρτηση από μεταμοσχεύσεις και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών παγκοσμίως. Καθώς η έρευνα προχωρά, η εστίαση μετατοπίζεται τώρα στη μετάφραση αυτών των ευρημάτων σε ανθρώπινες εφαρμογές, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν αυτήν την αναγεννητική διαδικασία χωρίς γενετικούς χειρισμούς. Αυτή η πρωτοποριακή εργασία όχι μόνο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην καρδιοϊατρική, αλλά επίσης αποτελεί παράδειγμα της δύναμης της επιστημονικής έρευνας να προκαλεί και να διευρύνει την κατανόησή μας για την ανθρώπινη βιολογία. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*