Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες θεωρούν πως βρήκαν τι συνέβη στην πτήση της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014

*
Η πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines θεωρείται εξαφανισμένη από το 2014 και οι επιστήμονες εκτιμούν πως βρήκαν τι έχει συμβεί. Η πτήση ξεκίνησε το δρομολόγιό της από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου 2014 με προορισμό το Πεκίνο και μετά από μια απότομη στροφή, επικοινώνησε για τελευταία φορά πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κορέας. Οι απόπειρες αναζήτησης και εντοπισμού του αεροσκάφους και των 239 επιβαινόντων αποδείχτηκαν άκαρπες και κάποια κομμάτια από συντρίμμια εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της θάλασσας μετά από καιρό. Μέσα σε αυτά ήταν και το flaperon του αεροσκάφους που εντοπίστηκε σε μια ακτή της Ρεϊνιόν στα ανατολικά της Μαδαγασκάρης 16 μήνες μετά την εξαφάνιση.



Ο Gregory Herbet που ειδικεύεται στα θέματα της θαλάσσιας οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα σημειώνει πως το μέγεθος των αγκαθιών που εντοπίστηκαν στο πτερύγιο αυτό αποδεικνύει πως είχαν προσκολληθεί πάνω από ένα χρόνο πριν την αποκάλυψή τους. Οι αχιβάδες έχουν διάφορα στρώματα στο κέλυφός τους και κάθε ένα από αυτά φέρει και στοιχεία για την υδάτινη ιστορία τους. Πλέον οι έρευνες των ειδικών έχουν στραφεί στο να αξιοποιήσουν τα δεδομένα από το κέλυφος και να εντοπίσουν την περιοχή από την οποία πέρασαν. Μάλιστα, οι επιστήμονες που τις μελετούν έχουν εξελίξει τόσο την διαδικασία έρευνας που μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια το ιστορικό θερμοκρασίας του νερού μιας αχιβάδας. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ουσιαστικά (από τη μεριά τους) το σενάριο της πτώσης στο νερό και πλέον με την τεχνολογία και την υποστήριξή τους ίσως καταλήξουμε μετά από αρκετά χρόνια και στο σημείο που βρίσκεται το αεροσκάφος μέσα στον ωκεανό. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*