Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δυνατός ο έλεγχος ενός avatar σε φάση ύπνου REM

*
Η ιδέα του ελέγχου ενός avatar ή ενός αντικειμένου κατά τη διάρκεια του ύπνου REM εισχωρεί στη συναρπαστική σφαίρα του διαυγούς ονείρου, όπου ο ονειροπόλος γνωρίζει ότι ονειρεύεται και μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει το περιεχόμενο του ονείρου. Πρόσφατες μελέτες έχουν διερευνήσει περαιτέρω αυτήν την πιθανότητα, υποδηλώνοντας ότι οι έμπειροι διαυγείς ονειροπόλοι μπορεί να είναι σε θέση να ελέγχουν συνειδητά ένα εικονικό avatar ενώ κοιμούνται. Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, μια φάση που χαρακτηρίζεται από γρήγορη κίνηση των ματιών και ζωντανά όνειρα. Τα παραπάνω είναι άκρως σημαντικά και ανοίγουν δυνητικά νέους δρόμους για εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας και θεραπευτικές πρακτικές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το πεδίο είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και χρειάζεται πολλή έρευνα για να κατανοηθούν οι μηχανισμοί και οι περιορισμοί τέτοιων αλληλεπιδράσεων στην ονειρική κατάσταση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*