Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστήμονες ανακάλυψαν βακτήρια βαμπίρ που έλκονται από το ανθρώπινο αίμα

*
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Ουάσινγκτον ανακάλυψαν στον ανθρώπινο οργανισμό βακτήρια που έλκονται από το αίμα μας. Αυτή η ανακάλυψη αναμένεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες γνώσεις στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του αίματος.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί αποδεικνύονται τρομεροί θηρευτές, συμπεριλαμβανομένων των Salmonella enterica, Escherichia coli και Citrobacter koseri, που μπαίνουν στο κυκλοφορικό μας σύστημα αναζητώντας το αγαπημένο τους θήραμα. Ελκύονται ιδιαίτερα από ένα συγκεκριμένο συστατικό του ανθρώπινου αίματος: τη σερίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται επίσης στα πρωτεϊνούχα ποτά.


Ο αντίκτυπος αυτής της ανακάλυψης είναι σημαντικός, ειδικά στην κατανόηση των λοιμώξεων του αίματος. Αυτές οι λοιμώξεις είναι συχνά το αποτέλεσμα εισβολής αυτών των βακτηρίων μέσω εντερικής αιμορραγίας, ένα σύνηθες φαινόμενο σε ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.

Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές, οι ερευνητές προσομοίωσαν αυτές τις αιμορραγίες για να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά αυτών των παθογόνων. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: σε λιγότερο από ένα λεπτό, τα βακτήρια φτάνουν στην πηγή θρεπτικών συστατικών τους, επιδεικνύοντας τρομερή αποτελεσματικότητα στην προσπάθειά τους για επιβίωση. Το βακτήριο που ξεχωρίζει είναι αυτό της Salmonella, που διαθέτει εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης, τον υποδοχέα πρωτεΐνης Tsr, που της επιτρέπει να εντοπίζει και να κινείται προς τον αίμα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*