Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντοπίστηκε ο λόγος που άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον πόνο

*
Οι διαφορές στην αντίληψη του πόνου μεταξύ των φύλων συνδέονται με τους υποδοχείς πόνου, ειδικά νευρικά κύτταρα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, που δημοσιεύτηκε στο Brain. Οι ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά λειτουργικές διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών αλγοϋποδοχέων, ανοίγοντας το δρόμο για θεραπεία ακριβείας που λαμβάνει υπόψη το φύλο του ασθενούς για την καταπολέμηση του πόνου.

Έρευνα σε ποντίκια και πιθήκους, έδειξε ότι οι υποδοχείς πόνου είναι διαφορετικοί σε αρσενικά και θηλυκά. Η ομάδα εστίασε στη διεγερσιμότητα των αλγοϋποδοχέων που βρίσκονται κοντά στο νωτιαίο μυελό, στο γάγγλιο της ραχιαίας ρίζας. Αυτά τα κύτταρα, όταν ενεργοποιούνται από τραυματισμό ή βλάβη, στέλνουν ένα σήμα στον εγκέφαλο μέσω του νωτιαίου μυελού, με αποτέλεσμα την αντίληψη του πόνου. Οι υποδοχείς πόνου μπορούν να προσαρμοστούν σε τραυματισμούς, για παράδειγμα αυξάνοντας την ευαισθησία τους μετά από ηλιακό έγκαυμα, καθιστώντας τα συνήθως αβλαβή ερεθίσματα επώδυνα.


Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι θεραπείες του πόνου θα μπορούσαν να βελτιωθούν στοχεύοντας ειδικά τους μηχανισμούς που είναι μοναδικοί για κάθε φύλο. Για παράδειγμα, οι διαταραχές του πόνου πιο συχνές στις γυναίκες, όπως οι ημικρανίες και η ινομυαλγία, θα μπορούσαν να ωφεληθούν από θεραπείες που αποτρέπουν τη διέγερση που προκαλεί η προλακτίνη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*